Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ηλεκτρονική αλληλογραφία «καίει» τον σύμβουλο του Σαμαρά για τη Λίστα Λαγκάρντ: Οδός Παπασταύρου και άγαλμα έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

Ηλεκτρονική αλληλογραφία «καίει» τον σύμβουλο του Σαμαρά για τη Λίστα Λαγκάρντ:  Οδός Παπασταύρου και άγαλμα έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

Ενδείξεις για την ενδεχόμενη συμμετοχή του Σταύρου Παπασταύρου σε κακουργηματικά οικονομικά εγκλήματα προκύπτουν από έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η ελληνική Δικαιοσύνη.

Τα έγγραφα αυτά δείχνουν πως ο πρώην  σύμβουλος του Σαμαρά ήταν στην πραγματικότητα ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Stabri Ltd. Πρόκειται για την offshore η οποία είχε καταθέσεις 5,399 εκατ. δολαρίων στην τράπεζα HSBC στην Γενεύη και περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Τα αποκαλυπτικά έγγραφα αφορούν τα e-mail που αντάλλαξε ο Στ. Παπασταύρου το 2005 με στελέχη της εταιρείας που έχει έδρα τις βρετανικές Παρθένους Νήσους και ειδικεύεται στην ίδρυση offshore εταιρειών.

“Είμαι συνέταιρος στην εταιρεία Ζέπος&Γιαννόπουλος, επικεφαλής του τμήματος κεφαλαιακών αγορών και θα ήθελα να προχωρήσω στη σύσταση μίας νέας εταιρείας BVI,IBC”, γράφει στις 6 Ιουνίου του 2005 ο ίδιος ο Στ. Παπασταύρου σε e-mail που στέλνει στην εταιρεία των βρετανικών Παρθένων Νήσων, κάνοντας αναφορά στη δικηγορική εταιρεία Ζέπος&Γιαννόπουλος.

Στο ίδιο μήνυμα αναφέρει τον εαυτό του και συγγενικά του πρόσωπα ως μετόχους και διευθυντές της υπό σύσταση offshore. “Κατοχυρωμένοι μέτοχοι: Στ. Παπασταύρου, Νίκος Παπασταύρου, Φανή Παπασταύρου. Διευθυντές: Ομοίως με παραπάνω”.

Στο προ ενδεκαετίας e-mail του Παπασταύρου, γίνεται σαφές πως ο σκοπός της νέας εταιρείας δεν είναι άλλος από την κατοχή του επίμαχου τραπεζικού λογαριασμού που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Μάλιστα, ο Παπασταύρου ενημερώνει ότι μετά την ίδρυση της Starbri θα υπάρξουν μεταφορές χρημάτων στον λογαριασμό της, “Ο σκοπός της εταιρείας θα είναι η κατοχή ενός τραπεζικού λογαριασμού (επί του παρόντος στην HSBC, Γενεύη), ο οποίος τώρας είναι στο όνομα του πρώτου από τα παραπάνω άτομα. Συνεπώς θα υπάρξει μεταφορά κεφαλαίων από ατομικούς λογαριασμούς στον εταιρικό λογαριασμό (στην ίδια τράπεζα)”.

Ύστερα από αυτές τις αποκαλύψεις που ουσιαστικά αποδεικνύουν την ενοχή του συμβούλου του Σαμαρά για τον αμαρτωλό λογαριασμό της Λίστας Λαγκάρντ αναμένεται μεταφορά των γραφείων της ΝΔ επί της συμβολής των οδών Παπασταύρου και Siemens (γωνία) καθώς και ανέγερση ανδριάντα για αυτόν τον πολιτικό άνδρα που η Ελλάδα “θα έπρεπε να είχε 10”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/hlektronikh-allhlografia-kaiei-ton-sumboulo-tou-samara-gia-th-lista-lagkarn#ixzz45WAvmQGs

Exit mobile version