Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκλητική δήλωση συριζαίου: “Κάτι καλό θα φυτρώσει σε μερικά χρόνια από τον προσφυγικό σπόρο…”

Προκλητική δήλωση συριζαίου: “Κάτι καλό θα φυτρώσει σε μερικά χρόνια από τον προσφυγικό σπόρο...”

Θέλει ο εθνομηδενιστής να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει… Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση του Δημήτρη Χριστόπουλου, ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σε κείμενό του υπό τον τίτλο “Τα δύο προσφυγικά προβλήματα της Ελλάδας” σαφώς τίθεται εναντίον της επιστροφής “προσφύγων” στην Τουρκία, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία. Λέει χαρακτηριστικά: “Όμως η ροή είναι κατά μείζονα λόγο προσφυγική και αυτό δεν προκύπτει μόνο από τις ιθαγένειες των ανθρώπων (Σύροι, Ιρακινοί, Αφγανοί κατά 90%), αλλά και από τη σύνθεση του πληθυσμού: 4 στους 10 είναι παιδιά και 2 στους 10 γυναίκες”. Ο “τσουλουφάκιας” Χριστόπουλος είναι φανερό ότι λέει άλλα αντί άλλων. Είναι πασίγνωστο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των “προσφύγων” (οι οποίοι φυσικά, παρουσιάζουν ό,τι στοιχεία τους βολεύουν ως προς την δήλωση της εθνικότητάς τους) είναι νέοι άνδρες ηλικίας μέχρι 35 ετών.

Πολύ πιο αποκαλυπτικός, όμως, γίνεται στο δεύτερο σκέλος του κειμένου του, όπου υπό την επικεφαλίδα “Τι κάνουμε με τους εγκλωβισμένους” γράφει τα εξής: “Το δεύτερο πρόβλημα είναι οι περίπου 50.000 εγκλωβισμένοι στην επικράτεια. Από τη στιγμή που έκλεισε ο βαλκανικός διάδρομος, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ελπίδα να φύγουν, τουλάχιστον στο προβλέψιμο μέλλον. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα πράγματα δείχνουν να έχουν πάρει δυσάρεστη ως και επικίνδυνη τροπή στα βασικά σημεία συγκέντρωσής τους στην επικράτεια, δηλαδή στο λιμάνι του Πειραιά και στον καταυλισμό της Ειδομένης, αλλά και στα νησιά. Οι πρόσφυγες, υπό το καθεστώς της ματαίωσης της προσδοκίας να φύγουν από την Ελλάδα, αγανακτούν, απειθαρχούν και εξεγείρονται. Γι’ αυτό και το μήνυμα που πρέπει απερίφραστα να λάβουν από το κράτος συνοψίζεται στο ότι παρά το γεγονός πως η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά. Να πει το κράτος δηλαδή πως «τον Σεπτέμβρη θέλουμε τα παιδιά σας να πουν “καλή χρονιά” στο σχολείο».

Αυτό όμως σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να σταματήσει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του αποκλειστικά ως transit και να καταλάβει ότι έγινε προορισμός, έστω κι από «ατύχημα». Από την άλλη, πρέπει και οι άνθρωποι αυτοί να λειτουργήσουν ως πληθυσμός μιας πολιτείας με κανόνες και να χωνέψουν ότι το ταξίδι για την Ευρώπη έληξε εδώ. Η παράταση της αβεβαιότητας και τα μισόλογα για τους «κακούς Ευρωπαίους που κλείσανε τα σύνορα» είναι συνταγή αστάθειας και υπαινιγμός ψεύτικης προσδοκίας. Η αλήθεια είναι η μόνη έντιμη και ανθεκτική λύση. Όπως λοιπόν η Ελλάδα οφείλει να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι αυτοί δεν θα φύγουν, έτσι πρέπει και οι ίδιοι. Δύσκολο, αλλά εφικτό. Κι ας το σκεφτούμε: σε μερικά χρόνια από τώρα, κάτι καλό θα έχει φυτρώσει σε αυτή τη χώρα από τον προσφυγικό σπόρο. Μεσοπρόθεσμα, μια πολιτική ανάληψης της ευθύνης μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να πείσει ότι η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας δεν μπορεί ούτε πρέπει να περπατήσει. Μακροπρόθεσμα, ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά μονόδρομος. Υπό την έννοια αυτή, περισσότερο από ποτέ με το Προσφυγικό, χρειάζεται καταλλαγή και ψυχραιμία. Καταλλαγή και ψυχραιμία, όχι όμως ως συνώνυμα της διοικητικής άπνοιας και της πολιτικής αμεριμνησίας αλλά ως συνέπειες της επίγνωσης των δύσκολων στιγμών”.

Ο παλαιός(;) λογογράφος του Τσίπρα, υποψήφιος (και πατώσας) ευρωβουλευτής το 2014 και έχων σύζυγο παρουσιάστρια στην κρατική τηλεόραση προτείνει την μονιμοποίηση και την νομιμοποίηση των “προσφύγων” που βρίσκονται “εγκλωβισμένοι στην επικράτεια”. Και το πιο ανατριχιαστικό είναι τα όσα ο Χριστόπουλος χαρακτηριστικά λέει: “ Κι ας το σκεφτούμε: σε μερικά χρόνια από τώρα, κάτι καλό θα έχει φυτρώσει σε αυτή τη χώρα από τον προσφυγικό σπόρο”.

Με απλά λόγια, ο Χριστόπουλος συνεχίζει την προκλητική λογική των Ξυδάκη και Μουζάλα, γύρω από την “γονιμοποίηση” της Ελλάδας “από τον προσφυγικό σπόρο”. Κλασική εθνομηδενιστική αντίληψη, η οποία επιχειρεί να πράξει αυτό το οποίο ουκ ολίγες φορές έχουμε καταγγείλει: την μετατροπή του Ομοιογενούς Λαού της Χώρας σε ετερογενή πληθυσμό διαφόρων εθνοτήτων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proklhtikh-dhlwsh-surizaiou-kati-kalo-tha-futrwsei-se-merika-chronia-apo-to#ixzz45dxd9ddP

Exit mobile version