Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελένη Ζαρούλια: Όχι σε συμφωνίες που υποσκάπτουν Κύπρο και Ρωσία – 2 ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών, Ελένη Ζαρούλια τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της βουλής σχετικά με κυρώσεις συμφωνιών κοινού αεροπορικού χώρου και Μεταφορών μεταξύ της Ε.Ε. και τρίτων χωρών. Αρχικά ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή καταψηφίζει τις εν λόγω κυρώσεις, διότι από την στιγμή που η κυβέρνηση ακολουθεί μνημονιακή πολιτική και ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο, δεν μπορεί να συνηγορήσει.

Αναφορικά με την Μολδαβία διαδραματίζονται γεωπολιτικά παιχνίδια, καθώς η Ε.Ε. ενθαρρύνει την χώρα να αποστασιοποιηθεί από την Ρωσία. Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να στηρίξει την συγκεκριμένη συμφωνία, γιατί η Μολδαβία υποσκάπτει την Κυπριακή Δημοκρατία και οι ελεύθερες συναλλαγές θα πλήξουν τις χώρες του νότου και την Ελλάδα.

Επιπλέον, η Μολδαβία έχει συνάψει διμερείς σχέσεις με το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Βορείου Κύπρου. Πάγια θέση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή αποτελεί ο επαναπροσανατολισμός των εξωτερικών σχέσεων της Ελλάδας με βάση το γεωπολιτικό συμφέρον της χώρας μακριά από υποτέλειες και συμβιβασμούς. Ο μόνος εν δυνάμει γεωπολιτικός σύμμαχος της Ελλάδος στην περιοχή είναι η ομόδοξη Ρωσία.

Ελένη Ζαρούλια: Κυβερνητικές τροπολογίες για λαθρομετανάστες και τακτοποίηση “ημετέρων”

Όσον αφορά τις τροπολογίες που έχουν ενσωματωθεί στις 4 συμφωνίες προς κύρωση, καταγγέλλουμε ως Χρυσή Αυγή την απαράδεκτη αυτή τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ.

Ενώ ξέρετε πολύ καλά πως η κύρωση διεθνών συμβάσεων γίνεται από τη Βουλή με βάση ειδική διαδικασία, δηλαδή χωρίς να ανοίγει κατάλογος ομιλητών, με έναν μόνο ομιλητή από κάθε κόμμα που ψήφισε παρών ή όχι στην σχετική κύρωση. Με λίγα λόγια θέλετε αυτές οι τροπολογίες να γίνουν νόμος του κράτους χωρίς να μπορεί να τοποθετηθεί για αυτές κάποιος βουλευτής που ενδιαφέρεται να το πράξει, θέλετε πραγματικά να περάσουν χωρίς να αντιληφθεί κανένας εδώ μέσα το τι θα γίνει αύριο νόμος κανονικός! Άρα το να κατατίθενται από την Κυβέρνηση τροπολογίες, πόσο μάλλον τροπολογίες εκπρόθεσμες, σε κυρώσεις, είναι το λιγότερο απαράδεκτο, αν όχι προσβλητικό για τους βουλευτές και το Κοινοβούλιο.

Μόλις χθες η Βουλή ψήφισε, χωρίς την δική μας ψήφο, αμφιλεγόμενες διατάξεις για να “προστατευθεί” όπως μας είπατε το κοινοβούλιο και το κύρος των βουλευτών. Αν θέλετε να προστατέψετε το κύρος τον βουλευτών και του Κοινοβουλίου, απαιτείστε ως Προεδρείο να αποσυρθούν άμεσα οι 7 υπουργικές τροπολογίες που κατατέθηκαν στις 4 αυτές κυρώσεις του Υποδομών! Επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει, θα τοποθετηθώ εν συντομία για τις τροπολογίες αυτές.

Η τροπολογία 320/18, έρχεται να νομιμοποιήσει, κατά παρέκκλιση όλων των σχετικών διατάξεων, τα 4.5 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η Κυβέρνηση από 1 Μαϊου του 2015 και όσα θα δαπανήσει έως τις 30 Απριλίου του 2016 για το Κέντρο Προσωρινής Διαμονής Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών στο Λαύριο και της Ανοικτής Δομής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα Αττικής. Είναι γνωστή η θέση της Χρυσής Αυγής στο ζήτημα των λεγόμενων προσφύγων και των λαθρομεταναστών και καταψηφίζουμε με έμφαση την τροπολογία αυτή.

Από την άλλη, η τροπολογία 322/20 αφορά δαπάνη για τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που υποστηρίζουν άστεγους και άτομα που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια. Την συγκεκριμένη την στηρίζουμε. Επίσης, στηρίζουμε την τροπολογία 319/17 η οποία συμπληρώνει το άρθρο 43 του νόμου 4305 τυ 2014 με σκοπό την διευκόλυνση των διαδικασιών της αποκατάστασης  των εργατικών κατοικιών του οικισμού “Ληξούρι Ι” και του οικισμού “Ληξούρι ΙΒ” που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Ιανουαρίου 2014 και της 3η Φεβρουαρίου 2014.

Καταψηφίζουμε την τροπολογία 321/19 που τροποποιεί τις σχετικές διατάξεις για να την πλήρη εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας προς την Ενωσιακή οδηγία 2006/16/ΕΚ καθώς και την τροπολογία 323/21 με την οποία συνίσταται Μητρώο παρόχων Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Τηλεδιοδίων (ΕΥΤ) στο πλαίσιο εναρμόνισης της εθνικής νομοθεσίας με ενωσιακή απόφαση. Ειδικά για την 323/21, στην έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρεται ρητά ότι προκύπτει δαπάνη εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, η οποία δεν έχει προσδιορισθεί από το αρμόδιο υπουργείο. Ας την προσδιορίσει την σχετική δαπάνη το αρμόδιο υπουργείο, και μετά το συζητάμε αν πρέπει να την στηρίξουμε ή όχι! Η τροπολογία 318/16 παραπέμπει εύκολα σε τακτοποίηση ημετέρων!

Με την τροπολογία αυτή επιτρέπεται η απόσπαση προσωπικού της ΕΡΤ σε υπηρεσίες του δημοσίου και σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πρόσχημα την κάλυψη επιτακτικών αναγκών αυτών. Εννοείται εδώ θα έχουμε την απόσπαση των προσώπων που θέλει η διοίκηση στις υπηρεσίες που θα ζητήσουν το σχετικό προσωπικό και όλο αυτό θα γίνει ως κομματική χάρη καθαρά. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η απόσπαση αυτή θα σημαίνει για όλους αυτούς και αύξηση των αποδοχών τους, αφού η τροπολογία δεν ξεχνά να μας ενημερώσει ότι οι επιπλέον αμοιβές και αποζημιώσεις βαραίνουν τον φορέα που ζητά την απόσπαση του υπαλλήλου. Εννοείται την καταψηφίζουμε!

Τέλος, με την τροπολογία 315/13, παρατείνεται, εκ νέου, έως τις 15 Μαΐου, από 15 Απριλίου που ισχύει σήμερα, η αναστολή των διατάξεων που αφορούν την δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης απαιτήσεων από δάνεια που έχουν υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης πρώτη κατοικία. Επίσης παρατείνεται εκ νέου, μέχρι τις 30.06.2016 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των βιώσιμων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών αναφορικά με την ελάφρυνση και τον διακανονισμό οφειλών τους προς χρηματοδοτικούς φορείς, το Δημόσιο και φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Συνεχίζετε το μαρτύριο της σταγόνας για ακόμη ένα μήνα. Αυτό υποτίθεται γίνεται μέχρι να ξεκαθαριστεί μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης τι θα γίνει με τα συγκεκριμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Με βάση την μέχρι τώρα πορεία αυτής της κυβέρνησης, δυστυχώς δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα θετικό στο συγκεκριμένο. Την ψηφίζουμε μόνο και μόνο γιατί θεωρούμε πως πρέπει να στηρίξουμε την έστω και προσωρινή προστασία της πρώτης κατοικίας σε ότι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elenh-zaroulia-ochi-se-sumfwnies-pou-uposkaptoun-kupro-kai-rwsia#ixzz45iWuYGVL

Exit mobile version