Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Καβάλα, Μαγνησία – Φάρσαλα

Ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Καβάλας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Βογιατζής, ήταν καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΑΠΟΛΙΣ όπου σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας και παράλληλε ενημέρωσε τους ακροατές για τις προσεχείς εκδηλώσεις του Κινήματος.

Το Σάββατο 9 Απριλίου η Τ.Ο. Καβάλας προχώρησε σε ακόμη μια ενημερωτική εξόρμηση στο νομό Καβάλας. Αυτή τη φορά σειρά είχε η Πέραμος και Ηρακλίτσα όπου οι συναγωνιστές είχαν την ευκαιρία να διανείμουν εφημερίδες και έντυπο υλικό του κινήματος. Από την αρχή ο ενθουσιασμός των κατοίκων ήταν έκδηλος και πολλοί ήταν αυτοί που ήρθαν ουσιαστικά δίπλα στους συναγωνιστές για να τους αγκαλιάσουν και να βγουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά το δίκαιο του αγώνα μας που στόχο έχει την απελευθέρωση της πατρίδας από τα μνημόνια και την δημιουργία ενός Εθνικού Κράτους. Την ίδια στιγμή το κλιμάκιο της Τ.Ο. Καβάλας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους θαμώνες των μαγαζιών και τους περαστικούς για την επερχόμενη εκδήλωση σε κεντρικό σημείο της πόλης με ομιλητές τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ελευθέριο Συναδινό. Μια υπόσχεση δίνουμε στον Ελληνικό Λαό ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική Νίκη!

Φωτογραφίες: 

Η Τοπική Οργάνωση Μαγνησίας από κοινού με την Τοπική Οργάνωση  Φαρσάλων  και το σύνολο των πυρήνων του Ν.Λάρισας, με επικεφαλής τον Βουλευτή Μαγνησίας, Συναγωνιστή Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τίμησαν τον αρχαίο Έλληνα ιατρό Ιπποκράτη, πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής, στη Λάρισα όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του – Κως 460π.χ.-Λάρισα 377π.χ. Η παρουσία του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής και η περιήγησή του στο χώρο όπου βρίσκεται το κενοτάφιο και ο Ανδριάντας του Ιπποκράτη ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς ο  Συναγωνιστής Παναγιώτης Ηλιόπουλος ενημερώθηκε για τα προβλήματα που συναντά ο σχεδιασμός ενοποίησης όλου του χώρου του μνημείου που περιλαμβάνει το κενοτάφιο, τον Ανδριάντα και τον παρακείμενο πάρκο το οποίο είναι αρκετά υποβαθμισμένο με έντονα  στοιχεία εγκατάλειψης.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη λειτουργίας του Μουσείου του Μνημείου του Ιπποκράτη, όπου οι χάλκινες προτομές της Θεάς Υγείας, του Ασκληπιού, του Απόλλωνα, του Φλέμινγκ, του Γ. Παπανικολάου καθώς και του ιδρυτή του Μουσείου  Δημητρίου Παλιούρα, αρχιάτρου, βρίσκονται ανάμεσα στα εκθέματα. Ξεχωρίζουν επίσης αντίγραφα συγγραμμάτων καθώς και το Αρχείο με έγγραφα που αναφέρονται στην προσπάθεια να δίνουν εκεί οι απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδος  τον Όρκο  του Ιπποκράτη.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος σε σύντομη ομιλία του προς τους φίλους και τα στελέχη του κινήματος μας αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναδειχθεί ο μουσειακός χώρος και το ίδιο το έργο του Ιπποκράτη με την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από σχολεία και φορείς έτσι ώστε η Ιπποκράτεια Ιδέα και όλα όσα αυτή αντιπροσωπεύει να γίνει κτήμα  του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδος. Ταυτόχρονα προβάλλεται  έτσι το αξιακό σύστημα που πρέπει να διέπει την Ιατρική στο σύνολό της ως μία ανθρωποκεντρική επιστήμη βασισμένη κατά τα πρότυπα του Ιπποκράτη στις αρχές της Ηθικής και της Δεοντολογίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn468#ixzz45si1MGzQ

Exit mobile version