Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βροχή τα λουκέτα στην εμπορική αγορά της Ελλάδας λόγω Μνημονίων

Βροχή τα λουκέτα στην εμπορική αγορά της Ελλάδας λόγω Μνημονίων

Τα 6 χρόνια της εφαρμογής των συνεχόμενων Μνημονίων έχουν οδηγήσει, συν τοις άλλοις, στον αφανισμό των εγχώριων επιχειρήσεων, καθώς η ρευστότητα των Ελλήνων είναι από περιορισμένη έως ανύπαρκτη.

Λουκέτο έχει βάλει το 26% των επιχειρήσεων στην εμπορική αγορά της Αθήνας, με την εικόνα στις περιφερειακές και συνοικιακές αγορές να είναι δραματική.

Σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα του ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ, το «εμπορικό τρίγωνο», συγκριτικά με τις υπόλοιπες εμπορικές ζώνες, παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων, με το 21,2% να είναι ανενεργές, ακολουθεί το Κολωνάκι με 24,9%, ενώ σε χειρότερη θέση βρίσκονται η ζώνη των Εξαρχείων με 35,1% και η ζώνη των κεντρικών οδικών αρτηριών (Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας) με 33,3%.

Τα περισσότερα λουκέτα καταγράφονται στην Καλλιθέα (πάνω από 40%) και στο Περιστέρι, όπου ειδικά στην περιοχή του Αγίου Ιεροθέου το 38% των καταστημάτων έχει κλείσει. Στον Πειραιά, ρολά έχει κατεβάσει το 33,7% των εμπορικών επιχειρήσεων, στη Θεσσαλονίκη το 27% και την Πάτρα το 23,5%. Αντιθέτως, οι περιοχές των βορείων προαστίων στο σύνολό τους διατηρούν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων, στο εύρος του 20%.

Όλα αυτά, βεβαίως, σε πλήρη συνάρτηση με την λογική της κινούμενης άμμου, σύμφωνα με την οποία κινούνται και δρουν τα Μνημόνια. Όπως, δηλαδή, όσο περισσότερο αντιδράς μέσα στην κινούμενη άμμο τόσο περισσότερο βουλιάζεις, έτσι και με τα Μνημόνια όσο πιο πιστά γίνεται η εφαρμογή τους τόσο πιο πολύ επιδεινώνεται η κατάσταση στην Εθνική μας ανεξαρτησία, στη ζωή των Ελλήνων, την αγορά και την οικονομία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epidhmia-louketwn-sthn-emporikh-agora-ths-athhnas-eferan-ta-mnhmonia#ixzz45sixdmib

Exit mobile version