Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ΔΝΤ ανοίγει τα χαρτιά του: Δεν θέλουμε πρόωρες εκλογές μέσα στο 2016…

Το ΔΝΤ ανοίγει τα χαρτιά του: Δεν θέλουμε πρόωρες εκλογές μέσα στο 2016…

Οι απόψεις και οι προθέσεις του ΔΝΤ γίνονται σαφείς με την πρόσφατη έκθεσή του, η οποία βγήκε στην δημοσιότητα.

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους μεγάλους πολιτικούς κινδύνους παγκοσμίως για το 2016, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΔΝΤ στην έκθεσή του για τις δημοσιονομικές εξελίξεις (Fiscal Monitor). Όπως αναφέρει το Ταμείο, «ο εκλογικός κύκλος ή τα πολιτικά αδιέξοδα μπορούν να εμποδίσουν την εφαρμογή πολιτικών αποφάσεων ή να αποθαρρύνουν τη λήψη ισχυρής πολιτικής δράσης το 2016 σε μια σειρά χωρών, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυγμένων οικονομιών (Αυστραλία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες), των αναδυόμενων (Βραζιλία, Νότιος Αφρική, Βενεζουέλα) και των αναπτυσσόμενων (Γκάνα, Ζάμπια)».

Ουσιαστικά, το Ταμείο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φέτοςΠέραν αυτών, στην έκθεσή του δεν προχωρά σε προβλέψεις για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας, δεδομένου ότι ακόμα γίνονται διαπραγματεύσεις για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν.

Είναι ολοφάνερο ότι το ΔΝΤ δεν επιθυμεί την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, θεωρώντας ότι η διεξαγωγή τους θα επηρεάσει δυσμενώς (γι΄ αυτό) τις εξελίξεις. Επομένως, τα δύο επιθυμητά σενάρια, για το ΔΝΤ, είναι τα εξής: α) Η στήριξη, με κάθε τρόπο και μέσο, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, β) Ο σχηματισμός μιας νέας διευρυμένης συγκυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και την.. Ένωση Φραπέδων να είναι οι πρόθυμοι υποψήφιοι να συμμετέχουν σ΄αυτή.

Όσο για τις «διαπραγματεύσεις» είναι ξεκάθαρο πως είναι «σικέ». Οι εγχώριοι εντολοδόχοι θα υπογράψουν ό,τι τους ζητήσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, αφού πρώτα επιχειρήσουν να παραμυθιάσουν για μια ακόμη φορά τον Ελληνικό Λαό, με το κωμικοτραγικό σενάριο της «σκληρής διαπραγμάτευσης».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-dnt-den-apokleiei-prowres-ekloges-mesa-sto-2016-kai-anoigei-ta-chartia-t#ixzz45wfQM5tK

Exit mobile version