Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σαλαμίνα: Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη – Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, η Χρυσή Αυγή τίμησε, στον τόπο που ετάφη, τον Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραΐσκάκη.

Η Περιφέρεια Πειραιώς, 189 χρόνια από τον θάνατο του Ήρωα, σε μια λιτή τελετή στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Σαλαμίνα, πραγματοποίησε επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη του ημίθεου της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Πλήθος συναγωνιστών από όλη την περιφέρεια έδωσαν το παρόν, με πρώτους τους Βουλευτές Β’ Πειραιώς Ιωάννη Λαγό και Α΄ Πειραιώς Νικόλαο Κούζηλο.

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 23 Φεβρουαρίου 1827, είχε ελευθερώσει όλη την Στερεά Ελλάδα και επέστρεψε στο Κερατσίνι στα υψώματα του οποίου έχτισε τα “Ταμπούρια”. Το απόγευμα της 22ας Απριλίου, ο Καραϊσκάκης τραυματίστηκε θανάσιμα. Η τελευταία κουβέντα του ήταν “Εγώ πεθαίνω. Όμως εσείς να είστε μονιασμένοι και να βαστήξετε την Πατρίδα.” Την επομένη στις 23 Απριλίου 1827 υπέκυψε στο θανατηφόρο τραύμα του. Η σορός του, κατόπιν δικής του επιθυμίας, μεταφέρθηκε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όπου ετάφη και θρηνήθηκε από το πανελλήνιο.

Η Χρυσή Αυγή, κάνοντας πράξη την τελευταία επιθυμία του μεγάλου Αρχιστρατήγου, μονιασμένη “βαστάει” την πατρίδα, την ώρα που το διεφθαρμένο σύστημα πασχίζει να ξεχάσουν οι Έλληνες την Ιστορία τους. Σε αντίθεση με τους ψεύτες των τσοντοκάναλων, τα λαμόγια της πολιτικής, τους απατεώνες και τους δειλούς, οι Χρυσαυγίτες υπερασπίζονται με συνέπεια και αυταπάρνηση την Ιστορία τους και τις Ιδέες τους. Η έννοια του Έλληνα σήμερα, ταυτίζεται πλήρως με αυτήν του Χρυσαυγίτη.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ταυτόχρονα σχολείο και κάστρο. Σχολείο, γιατί πλέον είναι ο μόνος φορέας που διδάσκει Ιστορία, Ιδέες, Αρχές και Αξίες. Κάστρο, γιατί κρατά όλες τις ιδιότητες του Έλληνα αμόλυντες από την σήψη και την παρακμή της σύγχρονης αρρωστημένης κοινωνίας. Η Ελλάδα θα ανήκει στους Έλληνες, μόνο όταν η Ελλάδα θα ανήκει στην Χρυσή Αυγή!

Βίντεo

Περισσότερες φωτογραφίες: 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/salamina#ixzz465qOhnaC

Exit mobile version