Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ψυχάρης: Η Δικαιοσύνη οφείλει να μην δέχεται παρεμβάσεις από την κυβέρνηση, εκτός αν πρόκειται για την Χρυσή Αυγή!

Δεν έχει το δικαίωμα ο Πρωθυπουργός ή ο κάθε υπουργός να προαποφασίζει ο ίδιος το αποτέλεσμα οποιασδήποτε δίκης. Ως την έκδοση της αποφάσεως οι φορείς της δικαστικής εξουσίας απαγορεύεται να ομιλούν για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση δεν αποδέχεται αυτή την αρχή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Σε πολλές περιπτώσεις η εκτελεστική εξουσία εκφράζεται υποδηλώνοντας τις μύχιες επιθυμίες της. Προτού ολοκληρωθεί λ.χ. η προανάκριση, βλέπουμε να διανέμονται, ανεπισήμως αλλά φανερά, φωτοαντίγραφα τμημάτων της δικογραφίας στα Μέσα Ενημερώσεως – συνήθως κατ’ επιλογήν.

Η παράσταση συνεχίζεται με ανακοινώσεις π.χ. μέλους της Κυβερνήσεως που προαναγγέλλει τη δικαστική απόφαση. Ευτυχώς υπάρχουν δικαστές οι οποίοι αρνούνται να γίνουν όργανα στα χέρια πολιτικών που ονειρεύονται ξεπερασμένες δικτατορίες. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια∙ και τελειώνουν”.

Όσο κι αν σας φανεί περίεργο, αυτά τα λόγια αποτελούν απόσπασμα από άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο “Βήμα” της Κυριακής, υπό τον τίτλο “Υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο”. Είναι προφανές, ότι ο ισχυρός άνθρωπος του ΔΟΛ αναφέρεται στην πρόσφατη σύγκρουση που έχει το συγκρότημά του με την κυβέρνηση.

Θα προσυπογράφαμε κι εμείς το κείμενο αυτό, εάν όμως προηγουμένως ο Ψυχάρης το χρησιμοποιούσε για να καταγγείλει τον “βιασμό” της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση Σαμαρά, στην επιχείρηση της τελευταίας να την ποδηγετήσει στην προσπάθεια ηθικής, πολιτικής και φυσικής εξόντωσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τον Σεπτέμβριο του 2013.

Γιατί και τότε η κυβέρνηση προαποφάσιζε “το αποτέλεσμα της δίκης”, με τις κραυγαλέες παρεμβάσεις της είναι ολοφάνερο ότι δεν αποδεχόταν “την αρχή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης” και φυσικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο άρθρο του ο Ψυχάρης, “η παράσταση συνεχίζεται με ανακοινώσεις π.χ. μέλους της Κυβερνήσεως που προαναγγέλλει τη δικαστική απόφαση. Ευτυχώς υπάρχουν δικαστές οι οποίοι αρνούνται να γίνουν όργανα στα χέρια πολιτικών που ονειρεύονται ξεπερασμένες δικτατορίες. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια∙ και τελειώνουν”.

Όπως, βεβαίως, υπήρχαν και μέλη της κυβέρνησης, τα οποία με δηλώσεις τους προανήγγειλαν “τη δικαστική απόφαση”. Τι έκανε τότε ο Ψυχάρης; Μα, φυσικά, τίποτε άλλο από το να χρησιμοποιεί κι αυτός όλα όσα καταγγέλλει σήμερα, συμμετέχοντας κι αυτός στην εκστρατεία λάσπης και παραπληροφόρησης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Θα συμφωνήσουμε, λοιπόν, μαζί του ότι “Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια∙ και τελειώνουν”. Όντως, τα ψέματα, ως κοντοπόδαρα, κάποια στιγμή τελειώνουν, η Αλήθεια θριαμβεύει και οι σκευωροί εξευτελίζονται.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/psucharhs-h-dikaiosunh-ofeilei-na-mhn-dechetai-parembaseis-apo-thn-kubernhs#ixzz46DL76Ur4

Exit mobile version