Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κοροϊδεύει και πάλι τον κόσμο ο συριζαίος Δραγασάκης: Δεν μπορούμε να πάρουμε τα νέα μέτρα… που έχουμε ήδη συμφωνήσει

Κοροϊδεύει και πάλι τον κόσμο ο συριζαίος Δραγασάκης: Δεν μπορούμε να πάρουμε τα νέα μέτρα... που έχουμε ήδη συμφωνήσει

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούν εκ νέου την παράσταση «Σκληρή Διαπραγμάτευση» με πρωταγωνιστές τους συριζαίους και θύματα τον Ελληνικό Λαό. Κάθε φορά που ο Σύριζα πρόκειται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο και να επιφέρει θανατηφόρα μέτρα εναντίον των Ελλήνων περνάμε τα στάδια της θλίψεως. Στην αρχή υπάρχει η άρνηση, όπως αυτή εκφράστηκε τελευταία φορά από τον ίδιο τον Τσίπρα, ο οποίος ούρλιαζε από βήματος βουλής ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν υπογράφει μνημόνια».

Το δεύτερο στάδιο είναι ο θυμός. Στην υπογραφή του τρίτου αριστερού μνημονίου αυτό το είδαμε να εκδηλώνεται με την εσωκομμτική σφαγή που επακολούθησε των υπογραφών. Στην παρούσα φάση που διανύουμε, με το ΔΝΤ να έχει συμφωνήσει ήδη νέο πακέτο μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ, το στάδιο αυτό βρίσκει έκφραση μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις Δραγασάκη σε εκδήλωση με τον εύστοχο τίτλο «Μνημόνια – Αριστερά – Προοδευτική Διακυβέρνηση».

Εκεί ο Δραγασάκης δήλωσε: «H κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού. Οτιδήποτε πέρα από αυτή δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα, γιατί η κυβέρνηση εκλέχθηκε να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη συμφωνία».

Τι θέλει να μας πει ο «ποιητής»; Ήδη τα επιπλέον μέτρα έχουν ανακοινωθεί και η κυβέρνηση έχει επισήμως δηλώσει ότι είναι γνώστης των απαιτήσεων των δανειστών και εν πολλοίς δεν προέβαλε ιδιαίτερες αντιστάσεις. Ουσιαστικά φάνηκε ότι έχει υπάρξει καταρχήν συμφωνία σε νέο πακέτο μέτρων και ότι απομένει συζήτηση μονάχα στις λεπτομέρειες.

Το σίγουρο είναι ότι ο Δραγασάκης εξέφρασε την οργή του για τη νέα επικείμενη συμφωνία και τον νέο «έντιμο συμβιβασμό». Ουσιαστικά πρόκειται για τις απόψεις των «53», που αποτελούν τη νέα εσωτερική «αντιπολίτευση» στον Σύριζα. Το αστείο είναι ότι αυτή η εκδήλωση της «αντιμνημονιακής» «αντιπολίτευσης» του Σύριζα έγινε με κύριο ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, έναν πολιτικό κωλοτούμπα, που έχει συνδέσει την σταδιοδρομία του με την αριστερά της υποταγής. Επίσης μίλησε και η πρώην πασόκα Ξενογιαννακοπούλου, που προφανώς στην πορεία θα δει το «αντιμνημονιακό φως» και θα μπει ενεργά στην συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ή στην αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση, διαλέγετε και παίρνετε.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/koroideuoun-ton-kosmo-kai-pali-oi-surizaioi-dragasakhs-den-mporoume-na-paro#ixzz46JKoVh00

Exit mobile version