Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Μέτωπο Νεολαίας, Ξάνθη, Φάρσαλα

Τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016, κατά τη συνάντηση των μελών του Μετώπου Νεολαίας πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα τη δομή και την οργάνωση της Σπαρτιατικής Πολιτείας, που άκμασε έπειτα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις του πρώτου της βασιλιά, Λυκούργου.

Η πολιτειακή οργάνωση της αρχαίας Σπάρτης αποτελούνταν από τους Δύο Βασιλείς, τη Γερουσία, τη Βουλή των Γερόντων, την Απέλλα και τους Πέντε Έφορους, ενώ οι πολίτες της χωρίζονταν σε τρεις τάξεις: τους Ομοίους, τους Περίοικους και τους Είλωτες. «Όμοιοι» ή «Σπαρτιάτες» ονομαζόταν η ανώτερη τάξη, με κύρια υποχρέωση τους τη συνεισφορά στα συσσίτια. Αποκλειστική τους ασχολία ήταν η εκγύμναση και η προετοιμασία για τη μάχη, ώστε να είναι ικανοί και γενναίοι πολεμιστές. Αυτή ήταν και η δεύτερη βασική τους υποχρέωση.

Ο πληθυσμός που κατοικούσε στα περίχωρα της Σπάρτης αποτελούσε τη τάξη των «Περίοικων». Κύρια ασχολία της ήταν το εμπόριο, η γεωργία και η κτηνοτροφία, καθώς και τα υπόλοιπα χειρωνακτικά επαγγέλματα. Απολάμβαναν μια μερική αυτονομία, καθώς θέσπιζαν δικούς τους νόμους, διαφορετικούς από αυτούς των «Ομοίων», με τους τελευταίους όμως να υπερισχύουν. Τέλος, είχαν και αυτοί το δικαίωμα συμμετοχής στις οπλιτικές φάλαγγες. Η κατώτερη τάξη των Λακεδαιμονίων αποτελείτο από τους «Είλωτες», οι οποίοι ζούσαν στα κτήματα, στα περίχωρα της κοιλάδας του Ευρώτα, όπου και εργάζονταν. Συμμετείχαν στις εκστρατείες της Σπάρτης, αλλά ως βοηθητικοί.

Επίσης, η Σπάρτη ήταν φημισμένη για την αγωγή που έδινε στους «Ομοίους». Η πολιτεία αναλάμβανε την σκληραγώγηση των παιδιών, από το έβδομο έτος τους. Σε ηλικία δώδεκα ετών μάθαιναν χορό και μουσική, καθώς και να μιλούν με συντομία και ακρίβεια, ενώ ύστερα από το εικοστό τους έτος τελειοποιούσαν τον οπλιτικό τρόπο μάχης. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης τους στα τριάντα τους χρόνια, επιτρεπόταν πλέον ο γάμος. Από τις στρατιωτικές τους υπηρεσίες απαλλάσσονταν στα εξήντα, όπου και προσχωρούσαν στη «Γερουσία».

Με την ίδια επιμέλεια πραγματοποιείτο και η αγωγή των γυναικών, στις οποίες δεν επιτρεπόταν να ζουν με μαλθακότητα, καθώς κύριος σκοπός τους ήταν η γέννηση και η ανατροφή των θαρραλέων πολεμιστών της Σπάρτης. Επιπλέον, μόνο στη Σπάρτη οι γυναίκες διέθεταν δύναμη και επιρροή, καθώς ήταν υπεύθυνες για τη διαχείριση των οικονομικών, ενώ σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, μπορούσαν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Συνοψίζοντας, λοιπόν, ο σκοπός της σπαρτιατικής αγωγής ήταν οι νέοι όχι απλά να φτάσουν τα κατορθώματα των προγόνων τους, αλλά και να τα ξεπεράσουν, όπως μας αποκαλύπτουν οι ίδιοι, λέγοντας: «Άμμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρονες».

Το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου συναγωνιστές της Τ.Ο. Ξάνθης πραγματοποίησαν πετυχημένη ενημερωτική εξόρμηση στον  παραθαλάσσιο οικισμό του Πόρτο Λάγους και στην τοπική εμποροπανήγυρη . Το κλιμάκιο των συναγωνιστών με υψηλό το φρόνιμα και την θέληση για αγώνα διένειμαν μεγάλο αριθμό εφημερίδων της Χρυσής Αυγής καθώς και φυλλάδια με τις πολιτικές θέσεις του Ελληνικού Εθνικιστικού Κινήματός μας. Με ακλόνητη την Πίστη τους μετέδωσαν στους συντοπίτες τους το κύριο σύνθημα του αγώνα μας, θέλουμε την Πατρίδα μας πίσω!

Έκδηλη ήταν η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός του κόσμου στο εγχείρημα των συναγωνιστών. Σε συνομιλία με τον κόσμο, έντονη ήταν η δυσαρέσκεια προς το σάπιο πολιτικό και διεφθαρμένο σύστημα που εξακολουθεί να απομυζεί τους κόπους και τις θυσίες του Ελληνικού λαού μετά από την αποτυχημένη μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών στην Ελλάδα. Οι συναγωνιστές προέτρεψαν τους κατοίκους και επισκέπτες της αγοράς να δηλώσουν παρόν στο Εθνικό προσκλητήριο του Αρχηγού μας για Πατρίδα, Πίστη και Ελευθερία.

Σε τοπικές κοινότητες της επαρχίας Φαρσάλων έκαναν επισκέψεις μέλη και συναγωνιστές της Τ.Ο. Φαρσάλων. Έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού με τις θέσεις του Λαϊκού  Συνδέσμου και συζήτηση για τα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κλάδου. Δυστυχώς οι αγροκτηνοτρόφοι προδόθηκαν από όλους που κυβέρνησαν μετά το 1974 και η ελπίδα τους είναι μόνο μια Εθνική κυβέρνηση με την Χρυσή Αυγή. Κανείς βουλευτής του ανθελληνικού τόξου δεν τολμά να κάνει επίσκεψη στους προδομένους και πουλημένους ανθρώπους του μόχθου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn473#ixzz46LclZ9qF

Exit mobile version