Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φοροεπιδρομή: Οριστική η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% – Έρχονται ανατιμήσεις φωτιά σε όλα τα είδη!

Φοροεπιδρομή: Οριστική η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% - Έρχονται ανατιμήσεις φωτιά σε όλα τα είδη!

Νέο φορολογικό σοκ για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες με νέο πακέτο φόρων και αύξηση του ΦΠΑ.  

Σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικά στελέχη υπάρχει συμφωνία στο πακέτο των έμμεσων φόρων με τους δανειστές. Σε αυτό περιλαμβάνεται η αύξηση του ανώτερου συντελεστή ΦΠΑ απ’ το 23% στο 24%.

Επιπλέον, το ΔΝΤ επιμένει στην άμεση μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.182 ευρώ, ενώ η Κομισιόν έχει καταθέσει συμβιβαστική πρόταση η μείωση να γίνει σταδιακά ως το 2018 όταν θα πρέπει να επιτευχθεί και ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών η επιβάρυνση των νοικοκυριών από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24% στα είδη παντοπωλείου (δηλαδή στα τρόφιμα) εκτιμάται σε 103 εκατ. ευρώ. Τι σημαίνει και πόσο επηρεάζει η αύξηση κατά μια μονάδα του υψηλού συντελεστή;

Η αύξηση θα σαρώσει τα πάντα, καθώς οι τιμές στο ράφι θα είναι αυξημένες για προϊόντα όπως:

Και το φορό – σοκ δεν περιορίζεται εκεί, καθώς θα προκληθούν ανατιμήσεις και σε:

Η οδυνηρή διαπραγμάτευση συνεχίζεται με τις συνομιλίες Τσακαλώτου, Σταθάκη με τους λεγόμενους θεσμούς και συνάντηση του κουαρτέτου με τον υπ. Εργασίας Κατρούγκαλο για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kleidwse-h-aujhsh-tou-fpa-sto-24-erchontai-anatimhseis-fwtia-se-ola-ta-eidh#ixzz46OnlcoXP

Exit mobile version