Νωρίτερα μεταδόθηκε από σύσσωμα τα ΜΜΕ ζωντανά η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, μίας τελετής που σηματοδοτεί την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία παραμένει συγκλονιστική ακόμα και σήμερα που η εμπορευματοποίηση, η ντόπα και η παρακμή έχουν καταρακώσει αυτή την καθαρά Ελληνική Εορτή.
Η Ολυμπιακή Φλόγα θυμίζει σε όλους τον αρχαίο ελληνικό μύθο του Προμηθέα και της κλοπής της φωτιάς από τον Δία, με την οποία οι άνθρωποι, λαμβάνοντάς την ως δώρο και ύψιστη ευεργεσία, μπόρεσαν να ελέγξουν την Φύση και να δημιουργήσουν Πολιτισμό. Συν τοις άλλοις, η Ολυμπιακή Φλόγα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους σύγχρονους και τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, παραπέμποντας στην ιερή φλόγα της θεάς Εστίας που έκαιγε άσβεστη στο Πρυτανείο της Ολυμπίας, στον κοινό βωμό όλων των Ελλήνων.
Σύμφωνα με το τελετουργικό που έχει καθιερωθεί την αφή κάνει η πρωθιέρεια στο χώρο του ναού της Ήρας (Ηραίου), που βρίσκεται απέναντι από το ναό του Δία, στο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Εκεί η πρωθιέρεια ζητά τη βοήθεια του θεού του ήλιου Απόλλωνα ώστε να ανάψει η δάδα απαγγέλοντας την ακόλουθη επίκληση:
ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
Ιερά σιωπή!
Να ηχήσει όλος ο αιθέρας, η γη, η θάλασσα και οι πνοές των ανέμων.
Όρη και Τέμπη σιγήστε.
Ήχοι και φωνές πουλιών παύσατε.
Γιατί μέλλει να μας συντροφεύσει ο Φοίβος, ο Φωσφόρος Βασιλεύς.
Απόλλωνα, θεέ του ήλιου και της ιδέας του φωτός,
στείλε τις ακτίνες σου και άναψε την ιερή δάδα
για τη φιλοξενη πόλη της …(όνομα της διοργανώτριας πόλης).
Και συ, ω Δία, χάρισε ειρήνη σ’ όλους τους λαούς της Γης
και στεφάνωσε τους νικητές του Ιερού Αγώνα.
Έπειτα, η πρωθιέρεια κατευθύνεται προς το Στάδιο, μεταφέροντας τη φλόγα σε πήλινο αγγείο και με τη συνοδεία των ιερειών. Η πομπή κάνει μία στάση στην ιερή Ελιά από την οποία ο«αμφιθαλής παις», δηλαδή ένας νέος που έχει εν ζωή και τους δύο γονείς του, κόβει ένα κλαδί, σύμβολο ειρήνης και έπαθλο νίκης που δίνονταν κατά τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες στους νικητές. Στο Στάδιο, η πρωθιέρεια ανάβει τη δάδα του πρώτου δρομέα και η λαμπαδηδρομία ξεκινά το ταξίδι της. Ακολουθεί λαμπαδηδρομία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, πριν παραδοθεί η ιερή φλόγα στους εκπροσώπους της διοργανώτριας χώρας, ώστε να φτάσει στον τελικό της προορισμό, στο στάδιο της διοργανώτριας πόλης την ημέρα της τελετής έναρξης των Αγώνων. Κατά τη διάρκεια του τελετουργικού, η πρωθιέρεια και οι ιέρειες είναι ντυμένες κατά τον αρχαϊκό τρόπο, ενώ ακολουθούν συγκεκριμένη κινησιολογία και χορογραφία.
Οφείλουμε, σε αυτό το σημείο, βεβαίως, να αναφέρουμε κάποια ιστορικά στοιχεία, τα οποία δεν θα αναφερθούν από την καθεστωτική δημοσιογραφία με αφορμή αυτή την ημέρα. Ιστορικά στοιχεία που δεν συνάδουν με την «πολιτική ορθότητα» και την σύγχρονο μύθο του «δημοκρατικού» – κλεπτοκρατικού καθεστώτος που διοικεί την Πατρίδα μας.
Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας
Η όλη τελετή ήταν δημιούργημα του Δρος Karl Diem, προέδρου και γραμματέως των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου και καθιερώθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936, στην λεγόμενη «χιτλερική ολυμπιάδα». Η πρώτη αυτή «χιτλερική» αφή πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου, το οποίο ανήκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είχε κατασκευαστεί στη Γερμανία.
Πρόκειται κοινώς για ένα «χιτλερικό» και «μεταξικό» κατάλοιπο, που θα πρέπει οι απανταχού συριζαίοι να πολεμήσουν με ιερό μίσος και να το καταργήσουν, προκρίνοντας στην θέση του events μαστουρώματος και αμφισεξουαλισμού. Σπεύσατε “αλληλέγγυοι”! Σπέυσατε κρατικοδίαιτοι! Σπεύσε Φίλη και Μητσοτάκη!
Οι Ελληνικές Διασημότητες των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936
Στους τότε Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 παρέστησε φυσικά Ελληνική Αποστολή, η οποία για πρώτη φορά τέθηκε επικεφαλής των αποστολών που εισέρχονται στο στάδιο για την έναρξη των Αγώνων.
Στην τελετή παρέστη ντυμένος με την παραδοσιακή φουστανέλα και επευφημούμενος «εν εξάλλω ενθουσιασμώ» ο πρώτος Έλληνας σύγχρονος Ολυμπιονίκης Σπύρος Λούης, ο οποίος παρέδωσε φανερά συγκινημένος στον Χίτλερ το κλαδί ελιάς, πριν ηχήσει ο Ολυμπιακός Κώδων.
Στους αγώνες, ως μέλος της Ελληνικής Αποστολής, παρέστη το γνωστό ίνδαλμα της αριστεράς, Γρηγόρης Λαμπράκης, ο οποίος στις 20 Οκτωβρίου 1940 φαίνεται να χαιρετάει «φασιστικά» κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Αγώνων στην Κωνσταντινούπολη.
Ακόμα… χειρότερα, σε κάρτα την οποία απέστειλε από την Γερμανία στις 13 Αυγούστου 1936, περίοδο προφανώς διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου, ο Γρηγόρης Λαμπράκης περιγράφει στην Ελληνίδα φίλη του, στην οποία έστειλε την κάρτα, την κατάσταση στη Γερμανία και τελειώνει την προσφώνησή του με το σύνθημα Heil Hitler!
Κώστας Αλεξανδράκης
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epeteiako-ta…-nazistika-kataloipa-ths-afhs-ths-olumpiakhs-flogas-na-speus#ixzz46TMatGJ0