Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Η κορυφαία στιγμή της επαναστάσεως – Η έξοδος του Μεσολογγίου”- Φωτορεπορτάζ από τις Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Η κορυφαία στιγμή της επαναστάσεως - Η έξοδος του Μεσολογγίου”- Φωτορεπορτάζ από τις Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Εκατοντάδες Εθνικιστές γέμισαν τα γραφεία των τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ιστορικού περιεχομένου με θέμα: “Η κορυφαία στιγμή της επαναστάσεως – Η έξοδος του Μεσολογγίου”.

Σε ένα Καθεστώς φύσει και θέσει ανθελληνικό, όπου η συνειδητή και στοχευμένη πράξη της διαστρέβλωσης των ιστορικών γεγονότων από μαρξιστές και φιλελεύθερους αποτελεί επίσημη κρατική πολιτική, η εξιστόρηση της Ιστορικής Αλήθειας ανάγεται σε κυρίαρχο ζήτημα για τη διαιώνιση τόσο του Ελληνικού Πνεύματος, όσο και του ίδιου του Γένους των Ελλήνων.

Εάν η μεταπολιτευτική ελίτ των ψευδοδιανοούμενων επιδίωξε – ανεπιτυχώς- ελέω «ελληνοτουρκικής φιλίας» να μετατρέψει τη σφαγή του 1922 στη Σμύρνη σε συνωστισμό, τότε η έξοδος του Μεσολογγίου στα 1826, έρχεται να στοιχειώσει δια παντός, τις ψυχές εκείνων οι οποίοι απεμπόλησαν το Αίμα της Φυλής για τα τριάντα αργύρια των ταγών της παγκοσμιοποίησης και την αντεθνικής λήθης.

Διαβάστε περισσότερα για την Ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τα κατά τόπους γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου 

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών στα πλαίσια των προγραμματισμένων ομιλιών ιστορικού περιεχομένου στις Τοπικές Οργανώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή σε όλη την Επικράτεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον συναγωνιστή Νικόλαο Ταβουλάρη με θέμα: “Η κορυφαία στιγμή της επαναστάσεως – Η έξοδος του Μεσολογγίου”. Ο συναγωνιστής Ταβουλάρης αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της εποχής και εξηύρε την αντρειοσύνη και την Φιλοπατρία των ελεύθερων πολιορκημένων του Μεσολογγίου, επισήμανε, ότι η έξοδος του Μεσολογγίου δίκαια θεωρείται η κορυφαία στιγμή της Εθνεγερσίας, και ισάξια στέκεται δίπλα στις Θερμοπύλες, τον Μαραθώνα και άλλα λαμπρά ιστορικά γεγονότα, Αυταπάρνησης Αυτοθυσίας, και Γενναιότητας και φιλοπατρίας της χιλιόχρονης ελληνικής ιστορίας.

Τ.Ο. Θεσσαλονίκης: Την Τετάρτη 20 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο από τα «Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας», με θέμα την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, την Κυριακή των Βαΐων του 1826. Το θέμα παρουσίασε ο συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, συνδυάζοντας την ομιλία του με την προβολή εικόνων από την Έξοδο και οι παρευρισκόμενοι φίλοι και υποστηρικτές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές μιας απ’ τις κορυφαίες στιγμές ηρωισμού των Ελλήνων.

Την Τετάρτη 20 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Πειραιώς το καθιερωμένο μάθημα Ελληνικής Ιστορίας με θέμα την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου, από τον συναγωνιστή Στράτο Σιγάλα. Μία από τις λαμπρές και ένδοξες στιγμές της ιστορίας μας, αναλύθηκε σε μεγάλο βάθος, μέσα από τις γλαφυρές του ομιλητή, κατά την εκτεταμένη ιστορική αναδρομή του. Επίσης, ο συναγωνιστής παρέθεσε  την πλήρη αναφορά μάχης της εξόδου, μαζί με σπάνιο υλικό. Τέλος, ακολούθησε ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

Την Τετάρτη 20 Απριλίου, για ακόμη μια φορά γέμισαν τα γραφεία της Τ.Ο. Καβάλας από φίλους και υποστηρικτές του κινήματος μας για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ελληνικής ιστορίας με θέμα “Η κορυφαία στιγμή της επαναστάσεως – Η έξοδος του Μεσολογγίου”. Πρώτος πήρε τον λόγο ο γραμματέας της Τ.Ο. Καβάλας, Δημήτρης Βογιατζής, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στις δυναμικές εκδηλώσεις σε Καβάλα, Δράμα, Χαλκιδική, Σέρρες και Κιλκίς που αποδεικνύουν την αγάπη που θρέφει ο Ελληνικός λαός για το Εθνικιστικό κίνημα.

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Νίκος Καψαλίδης, ο οποίος έκανε μια εκτενή αναφορά στα γεγονότα της εξόδου του Μεσολογγίου που σημάδεψαν την Ελληνική επανάσταση απέναντι στον τουρκικό ζυγό.

Τ.Ο. Σαλαμίνος: Σε μία κατάμεστη αίθουσα, για ακόμα μία φορά, από Συναγωνιστές και φίλους του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, αναπτύχθηκε το θέμα της ομιλίας από τον Συναγωνιστή Λιάτη Δημήτρη. Η έξοδος του Μεσολογγίου αποτελεί την κορυφαία και πιο συγκινητική στιγμή του αγώνα. Ο Συναγωνιστής ανέλυσε την θυσία των κατοίκων και αγωνιστών της Ιερής Πόλης που επί 12 μήνες αντιστάθηκαν και αναθέρμαναν την επανάσταση. Με το πέρας της ομιλίας και σε στάση προσοχής ψάλθηκε ο Εθνικός μας ύμνος καθώς και ο ύμνος του κινήματος.

Πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Τ.Ο. Πύργου και το δεύτερο Μάθημα Ελληνικής Ιστορίας με αντικείμενο την κορυφαία στιγμή της επαναστάσεως: Την έξοδο του Μεσολογγίου. Ο Γραμματέας της τοπικής, Συναγωνιστής Μενέλαος Σωτηρόπουλος, περιέγραψε στους παρευρισκόμενους την ηρωική Αντίσταση των Ελεύθερων Πολιορκημένων, που έγραψαν μία από τις πιο ένδοξες σελίδες στην αιματοβαμμένη Ιστορία του Γένους. Εν συνεχεία ακολούθησε σύντομη ενημέρωση περί των πολιτικών εξελίξεων και έγινε περιγραφή της πολιτικής μας γραμμής πάνω σε θέματα επικαιρότητας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στα γραφεία της Τ.Ο. Δράμας το Μάθημα Ελληνικής Ιστορίας, με θέμα «Η κορυφαία στιγμή της επαναστάσεως – Η έξοδος του Μεσολογγίου». Τα γεγονότα που οδήγησαν στην ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου παρουσιάστηκαν από τον συναγωνιστή Πάππα Νικήτα και ακολούθησε εκτενής αναφορά από τον υπεύθυνο Ιδεολογικού τομέα της Τοπικής, συναγωνιστή Τσαπακίδη Κοσμά, σχετικά με την θυσία των πολιορκημένων που Ατσάλωσαν την θέληση του Ελληνισμού για αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, αλλά παράλληλα προκλήθηκε κύμα φιλελληνισμού στην Ευρώπη με βάση το δίκαιο του Ελληνικού Αγώνος.

Τη Τετάρτη 20-4-2016 στα κατάμεστα γραφεία της Τ.Ο. Νέας Μηχανιώνας πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μάθημα Ιστορίας με θέμα την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου από τον Συναγωνιστή Λιόκο Νικόλαο. Έγινε αναλυτική αναφορά τόσο για τα χρόνια που προηγήθηκαν της πολιορκίας καθώς και για τις ιδιαίτερα σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες οι ισλαμιστές Τουρκοαιγύπτιοι υπέβαλαν τον πολιορκημένο Ελληνικό πληθυσμό του μαρτυρικού Μεσολογγίου. Το μήνυμα της πολύμηνης πολιορκίας και της ηρωικής εξόδου που ακολούθησε είναι διαχρονικό και δίνει δύναμη και στους σημερινούς Έλληνες που βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς πολιορκίας.

Η Ελληνική ιστορία γεμάτη στους αιώνες με παραδείγματα ηρωισμού και αυτοθυσίας πρέπει να είναι οδηγός και να δίνει την ψυχική δύναμη που είναι απαραίτητη για την επιβίωση του Ελληνικού Έθνους. Σήμερα οι Έλληνες Εθνικιστές, αν και πολιορκημένοι, αντέχουν  και θα αντέξουν μέχρι την ηρωική έξοδο που θα δώσει και πάλι σε όλους τους  Έλληνες της πατρίδα μας πίσω. Με το τέλος της ομιλίας όλοι οι Συναγωνιστές νιώθοντας το πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας αυτός στις μέρες μας  σε στάση προσοχής έψαλαν το Εθνικό Ύμνο.

Τ.Ο. Κομοτηνής: Την Τετάρτη 20 Απριλίου του 2016, στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, έγινε ομιλία στα γραφεία του Κινήματός μας, με θέμα την κορυφαία στιγμή της Επαναστάσεως-Η έξοδος του Μεσολογγίου από τον Συναγωνιστή Χ. Γεωργίου. Από την αρχή της ομιλίας του, ο Συναγωνιστής κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, με την εξιστόρηση των γεγονότων και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πολιορκημένοι Μεσολογγίτες, αψηφώντας τον υπεράριθμο εχθρό, να αντισταθούν και τέλος να αποφασίσουν μια ηρωική έξοδο παρά μια προδοτική παράδοση. Η παραστατική αφήγηση της εξαθλίωσης των Πολιορκημένων φόρτισε την ατμόσφαιρα και με εμφανή συγκίνηση και περηφάνια όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος μας.

Την Τετάρτη 20 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Τ.Ο. Περάματος παρουσία μελών, υποστηρικτών και φίλων το καθιερωμένο μάθημα Ελληνικής Ιστορίας με θέμα την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου, από τον Γραμματέα της τοπικής Βίκτωρ Γλυνό μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε εκτεταμένη ιστορική αναδρομή και  διάλογος με τους παριστάμενους.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα της Τ.Ο. Πατρών για  την καθιερωμένη ιστορική ομιλία. Θέμα αυτή την φορά ήταν η έξοδος του Μεσολογγίου και οι ηρωικές στιγμές κάποιων που προτίμησαν να αντισταθούν ως τέλους από να παραδώσουν αμαχητί την πόλη, την περηφάνια τους, την Πατρίδα τους. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των νεκρών προγόνων και εψάλη ο εθνικός μας ύμνος. Κλιμάκιο συναγωνιστών από την Πάτρα θα μεταβεί να λάβει  μέρος, όπως κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις για την έξοδο στην ηρωική πόλη του Μεσολογγίου.

Τετάρτη 20 Απριλίου και στην Τ.Ο. Σπάρτης πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μάθημα Ελληνικής ιστορίας με θέμα ”Η έξοδος του Μεσολογγίου” Αρχικά ο γραμματέας της τοπικής Κατράκης Χρήστος έκανε έναν πρόλογο για το τι σημαίνει για όλους τους Έλληνες η επέτειος της ηρωικής εξόδου και εν συνεχεία ο συναγωνιστής Κοκονός Ηλίας στην ομιλία του παρέδωσε τα ιστορικά στοιχεία και κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η έξοδος του Μεσολογγίου που έμελλε να είναι μια από τις πιο ένδοξες πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας στην ιστορία του έθνους μας.

Στο τέλος μια μαθήτρια Λυκείου που παρακολούθησε το μάθημα ανέβηκε στο βήμα και διάβασε το ποίημα του Μεσολογγίτη ποιητή Μιλτιάδη Μαλακάση ”Μεσολόγγι”.
Ὦ Μεσολόγγι, ἱερὲ βωμέ, αἱματοβαμμένε,
μεγάλου βάρδου ἡ δόξα καὶ ἡ θανή,
τοῦ Χρήστου τοῦ Καψάλη ἐσύ, πυρσὲ ἀνάμενε,
καὶ τῆς ἐξόδου ἡ νύχτα, ὦ οὐρανοί!

Με την παρουσία πλήθους συναγωνιστών και φίλωντου Εθνικιστικού Κινήματος του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, η Τ.Ο. Φαρσάλων πραγματοποίησε στον Τύρναβο Λάρισας ομιλία για την Ηρωική  έξοδο  και θυσία των Ελλήνων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης συναγωνιστής Νίκος Καραμητράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενδυνάμωσης και συσπείρωσης όλων των Ελλήνων στις  τάξεις της Χρυσής Αυγής, καθώς έτσι θα ανακοπεί η Αριστερή λαίλαπα που λυμαίνεται την Πατρίδα μας, ενώ η κεντρική  ομιλήτρια, συναγωνίστρια Μαρία Μπίλλη, έκανε λεπτομερή και ενδελεχή αναφορά στα Γεγονότα που οδήγησαν στην θυσία και την Ηρωική έξοδο των Ελλήνων στο Μεσολόγγι τον Απρίλιο του 1826, κάνοντας στην συνέχεια αναγωγή στο σύγχρονο πολιτικό γίγνεσθαι και στο γεγονός ότι το Ιερό Έθνος των Ελλήνωνυφίσταται, ουσιαστικά μια δεύτερη Άλωση από τα Μουσουλμανικά στίφη εξαιτίας της Εθνοκτόνας, προδοτικής και Εθνομηδενιστικής πολιτικής  της  Αριστεράς η οποία επιδίδεται στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων εις βάρος του Ελληνικού Έθνους στο σύνολό του.

Η Χρυσή Αυγή, όπως τονίστηκε από την ομιλήτρια, είναι η μοναδική δύναμη Αντίστασης των Ελλήνων ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την Εθνικής μας Κυριαρχία, σε όσους διαπράττουν Γενοκτονία κατά  της  Ελληνικής  Φυλής. Οι Έλληνες Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ καλούνται να προασπίσουν τα  Ιδανικά και τις Αξες για τις οποίες οι πρόγονοί μας στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου θυσιάστηκαν,ποτίζοντας έτσι με το Αίμα τους  το Δέντρο της Ελευθερίας. Ο αγώνας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ προς Εθνική Ανεξαρτησία και το όραμα του  Αρχηγού  μας Νίκου Μιχαλολιάκου, για ένα Εθνικό Κράτος όπως το οραματίστηκε ο Ίωνας Δραγούμης και το ξεκίνησε ο Ιωάννης Μεταξάς, θα επιφέρουν την Εθνική ΑΦΥΠΝΙΣΗ και τελική ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ του Ελληνισμού. Η εκδήλωση τελείωσε με τον Ύμνο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τον Εθνικό Ύμνο .

Κεφαλλονιά & Ιθάκη: Με ομιλία στα γραφεία μας, την Τετάρτη 20/4/2016, για την ηρωική «Έξοδο του Μεσολογγίου» το 1826, συνεχίστηκε ο κύκλος Ιστορικών Αναδρομών της Χρυσής Αυγής. Ομιλητής, ο γραμματέας του Πυρήνα μας, Δάβουλος Χρήστος, ο οποίος, έντονα φορτισμένος συναισθηματικά λόγω καταγωγής,  περιέγραψε με ιδιαίτερη συγκίνηση τις κρίσιμες εκείνες ώρες, ανήμερα των Βαΐων, που οι πολιορκημένοι επί ένα χρόνο στο Μεσολόγγι Έλληνες, επιλέγοντας τον ηρωικό θάνατο από την ατιμωτική σκλαβιά, έγραψαν άλλη μία σελίδα δόξας στην Ιστορία του Έθνους, στην μεγαλύτερη και καθοριστικότερη στιγμή της Ελληνικής Επαναστάσεως  κατά των Τούρκων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και να ανανεώνουν τον όρκο τους για αγώνα αντάξιο των θυσιών των ηρώων προγόνων μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mathhmata-ellhnikhs-istorias-h-korufaia-stigmh-ths-epanastasews-h-ejod#ixzz46UM2FpBO

Exit mobile version