Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όταν η στοχοποίηση και η βία των ακροαριστερών αντιεξουσιαστών βαφτίζεται «ναζιστική πρακτική»

Όταν η στοχοποίηση και η βία των ακροαριστερών αντιεξουσιαστών βαφτίζεται «ναζιστική πρακτική»

Η προσπάθεια διαμόρφωσης στερεοτύπων στο ανθρώπινο μυαλό, με τον επαναλαμβανόμενο χαρακτηρισμό βίαιων πρακτικών ως «ναζιστικών», έχει ξεκάθαρα παραπλανητικό χαρακτήρα, ο οποίος στοχεύει να αφήσει στο απυρόβλητο εγκληματίες που δρουν με βάση την δική τους ιδεολογική διακήρυξη και αντίληψη περί βίας.

Στην «Καθημερινή», κάτω από τον τίτλο «Κλιμακώνονται οι επιθέσεις κατά των ελεγκτών του μετρό», διαβάζουμε τα εξής: «Στόματα ερμητικά κλειστά στους κόλπους των εργαζομένων στις ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) έχουν προκαλέσει τα κρούσματα επιθέσεων κατά ελεγκτών κομίστρου της εταιρείας. Μετά τις επιθέσεις σε σταθμούς, τους βανδαλισμούς ακυρωτικών μηχανημάτων, εκδηλώσεις βίας κατά ελεγκτών και μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων και διευθύνσεων ελεγκτών του μετρό, ακόμη ένα περιστατικό ήρθε να προστεθεί στη λίστα με τα φαινόμενα στοχοποίησης του μηχανισμού ελέγχου του μετρό. Το περασμένο Σάββατο άγνωστοι έγραψαν στον τοίχο του σπιτιού μιας εργαζόμενης των ΣΤΑΣΥ στον τομέα ελέγχου εισιτηρίων, τη φράση «Ρουφιάνα ελέγκτρια μένει εδώ. Έξω από τη γειτονιά». Είχαν προηγηθεί άλλα δύο αντίστοιχα περιστατικά, στα σπίτια δύο ακόμη γυναικών ελεγκτών του μετρό, λίγες ημέρες νωρίτερα. “Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε τα περιστατικά, αισθανόμαστε ότι θα στοχοποιηθούμε ακόμη περισσότερο” εξηγεί στην “K” ο πρόεδρος των εργαζομένων στις ΣΤΑΣΥ Σπύρος Ρεβύθης. Στο ίδιο μήκος κύματος, η ανακοίνωση της εταιρείας. “Η εταιρεία δεν θα μπει σε “διάλογο” με όλους αυτούς που με ναζιστικές πρακτικές επιδιώκουν την τρομοκράτηση εργαζομένων που κάνουν απλώς τη δουλειά τους. Η δημοσιότητα είναι η “τροφή” των ομάδων αυτών και στην επικίνδυνη τακτική τους θα απαντήσει με κάθε έννομο μέσο σε συνεργασία με τη δικαιοσύνη και την αστυνομία”. Σε απάντηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με το περιστατικό δημοσιοποίησης των ονομάτων ελεγκτών, ο διευθύνων σύμβουλος των ΣΤΑΣΥ, Π. Βόγκας, ανέφερε ότι «στις 14/12/2015, στον σταθμό Ομόνοια άγνωστοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε ομάδα ελεγκτών, κτύπησαν και τραυμάτισαν ελεγκτές και τους πήραν προσωπικά είδη. Στα κλαπέντα προσωπικά αντικείμενα υπήρχε και το πρόγραμμα βαρδιών των ελεγκτών με τα ονόματά τους”».

H εταιρεία χαρακτηρίζει ως «ναζιστικές πρακτικές» τις βίαιες και απαράδεκτες πράξεις ατόμων, τα οποία δεν έχουν απολίτικο χαρακτήρα στις ενέργειες τους, αλλά τις αντιμετωπίζουν ως επέκταση των «αντιεξουσιαστικών» δομών που ενστερνίζονται. Η δημοσίευση, μάλιστα, των ονομάτων των ελεγκτών και των απειλών εναντίον τους, δεν έγινε σε κάποια «ναζιστική» ιστοσελίδα, αλλά στον γνωστό παρακρατικό διαδικτυακό «αντιεξουσιαστικό» βοθρότοπο, ο οποίος επί χρόνια στοχοποιεί, προαναγγέλλει και επιδοκιμάζει εγκληματικές ενέργειες χωρίς την παραμικρή ενόχληση εκ μέρους των αρχών.

Φαίνεται, όμως, ότι η επιβληθείσα «πολιτική ορθότητα» απαγορεύει στον εκπρόσωπο των δαρμένων και στοχευόμενων από τις παρακρατικές συμμορίες των «αντιεξουσιαστών» να πει τα πράγματα με το όνομά τους, χρησιμοποιώντας την γνωστή χιλιομασημένη καραμέλα του «ναζισμού». Τα ίδια, βεβαίως, ισχύουν και με την περιβόητη «ναζιστική λογική της συλλογικής ευθύνης», την οποία συχνά-πυκνά χρησιμοποιούν διάφοροι ανιστόρητοι ή απλώς προβοκάτορες, η οποία στην πραγματικότητα αποτελεί (η συλλογική ευθύνη) δημιούργημα της σταλινικής κυβέρνησης στην Σοβιετική Ένωση τις δεκαετίες του 1920 και (κυρίως) του 1930.

Δεν εξετάζουμε στο συγκεκριμένο κείμενο τι είδους δουλειά κάνουν οι ελεγκτές, την συμπεριφορά τους απέναντι στο επιβατικό κοινό και την γνώμη του κόσμου γι; αυτούς, αλλά το γεγονός ότι η στόχευση και η βία απέναντί τους γίνεται από ακροαριστερούς και «αντιεξουσιαστές», οι οποίοι λειτουργούν βάσει των δεδομένων της ιδεολογίας τους και ακολουθώντας κατά γράμμα την παράδοση του σταλινισμού και όχι βεβαίως «ναζιστικές πρακτικές».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/otan-h-stocheush-kai-h-bia-twn-akroaristerwn-antiejousiastwn-baftizetai-naz#ixzz46VChG9w9

Exit mobile version