Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ αρπάζει τα αποθεματικά των ταμείων των νοσοκομείων για να ξεχρεώσει τους διεθνείς τοκογλύφους

Για ακόμη μια φορά η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε το αληθινό της πρόσωπο, καθώς αποδέσμευσε τα αποθεματικά των νοσοκομείων με σκοπό την μεταφορά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, με έγγραφο (ΓΔΟΥ/569/21-4-2015) που απεστάλη από το υπουργείο Υγείας στις διοικήσεις των νοσοκομείων, τα νοσοκομεία καλούνται εντός μιας ημέρας να μεταφέρουν τα αποθεματικά των ταμείων τους στην ΤτΕ, και όπως μάλιστα σημειώνεται στο έγγραφο, “κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας”. Το συγκεκριμένο έγγραφο φαίνεται να έχει την υπογραφή του Θ.Α. Κοματά, που αποτελεί τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών του Υπουργείου Υγείας και στηρίζεται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015 (ν. 4323/2015).

Η συγκεκριμένη κίνηση του υπουργείου Υγείας φανερώνει όχι μόνο την αναλγησία αλλά και την θρασυδειλία της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Από την μια πλευρά, τα νοσοκομεία τα οποία ήδη βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, καλούνται να μεταφέρουν τα αποθεματικά των ταμείων τους, εκτός από ένα ελάχιστο τμήμα χρημάτων. Ας σημειωθεί ότι ήδη τα περισσότερα νοσοκομεία αδυνατούν να προσφέρουν αξιοπρεπή περίθαλψη στους ασθενείς, με ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά και με αποψιλωμένο προσωπικό. Από την άλλη πλευρά, κάθε φορά που ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστηρίζουν ότι συγκρούονται με τους δανειστές για τα συμφέροντα της χώρας, οι ίδιες οι πράξεις τους, τους διαψεύδουν ολοκληρωτικά.

Η ανθελληνική κυβέρνηση δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο την ζωή των Ελλήνων με σκοπό να συμμορφωθεί στις απαιτήσεις των δανειστών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-kubernhsh-suriza-anel-arpazei-ta-apothematika-twn-tameiwn-twn-nosokomeiwn#ixzz46a53q6xR

Exit mobile version