Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Κοσυφοπέδιο βουλιάζει μέσα στον τρόμο των παραστρατιωτικών αλβανικών ομάδων

Το Κοσυφοπέδιο βουλιάζει μέσα στον τρόμο των παραστρατιωτικών αλβανικών ομάδων

Ο Σέσελι γύρισε. Μετά την αθώωσή του από τα δικαστήρια, ο εθνικιστής ηγέτης ξανάδωσε ελπίδες στους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου. Ταυτόχρονα όμως ξύπνησαν και παλιοί εφιάλτες. Διάφοροι πυρήνες του λεγόμενου Εθνικού Αλβανικού Στρατού πoυ δρούσαν στην περιοχή, ξεκίνησαν να οργανώνονται πάλι. Η προπαγάνδα του τρόμου έκανε την εμφάνισή της πρώτα στο διαδίκτυο με διάφορες ανακοινώσεις.

Η οργάνωση αυτή καλούσε διάφορους βετεράνους στην περιοχή Kosovska Mitrovica,έδρα των θεσμών των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και οι οποίες δεν είναι αναγνωρισμένες από την Πρίστινα. Το κάλεσμα αυτό έγινε δια μέσου της ιστοσελίδας Veriu.info. Το μύνημα του μίσους με διάφορες φωτογραφίες που απεικονίζουν μασκοφόρους μαχητές με όπλα στα χέρια, έγραφε: «Σας καλώ μαχητές να ετοιμαστείτε για την επόμενη μάχη για τα εθνικά μας συμφέροντα, ενάντια στην καταπίεση των αδερφών μας Αλβανών από τους παράνομους θεσμούς των Σέρβων της  Kosovska Mitrovica, ενώ οι πρώην συνάδερφοι μας που σήμερα είναι στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, απλά γεμίζουν τις τσέπες τους με χρήματα».

Ο στόχος της οργάνωσης αυτής με τα αρχικά ΑΝΑ είναι ακόμη ο παλιός. Συγκεκριμένα, να ενώσει κάτω από την  προστασία  της Μεγάλης Αλβανίας του Κοσσυφοπεδίου, κομμάτια από τα Σκόπια καθώς και από Σέρβικες περιοχές όπως Presevo, Medvedja και Bujanovac. Σύμφωνα με πηγές της ενημερωτικής αυτής σελίδας, η τρομοκρατική αυτή οργάνωση , θα ήτανε έτοιμη να χτυπήσει και να δράσει όχι μόνο στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και στην Αλβανία, τα Σκόπια καθώς και στην κοιλάδα του Presevo. Επίσης το Veriu.info, αναφέρει και ότι ένας από τους ηγέτες της οργάνωσης αυτής, διαθέτει πολύ καλά εκπαιδευμένους μαχητές που μπορεί να τους μαζέψει πολύ γρήγορα.

Το 2003, μέσα από μια έρευνα που έκανε το Institue for War&Peace Reporting (IWPR), είχε στην πραγματικότητα αναφερθεί στην μείωση των πολεμικών ενεργειών της ΑΝΑ καθώς και στην αποδυνάμωσή της στην περιοχή των Νότιων Βαλκανίων. Μάλιστα, σύμφωνα με την αναφορά, είχε χάσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των απλών κατοίκων αλλά και κάποιων πολιτικών, με αποτέλεσμα να μην μετρά η δύναμή της περισσοτέρους από 200 άνδρες.

Τα πολιτικά ριζοσπαστικά κύματα που έχουν χτυπήσει το Κοσυφοπέδιο τα τελευταία χρόνια, μετατρέποντάς τα σε κέντρο των ισλαμιστών στην Ευρώπη, θα μπορούσαν να δώσουν μια νέα ώθηση στην παλιά οργάνωση, μια νέα δύναμη ώστε να μπορέσει να φέρει εις πέρας τους ιμπεριαλιστικούς στόχους του διαλυμένου πλέον UÇK.

Κατά τον  στρατηγό Momir Stojanović,πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου για την στρατιωτική ασφάλεια, κάποιες μελέτες δείχνουν ότι ο UÇK δεν έχει αφοπλιστεί ολοκληρωτικά. Είναι θέμα ψυχολογίας για τους Σέρβους, του Κοσυφοπεδίου, εξηγεί,  ότι ο  UÇK, μπορεί να ξαναδημιουργηθεί και να δράσει αν οι Σέρβοι συνεχίζουν να μην αναγνωρίζουν το κράτος του Κοσσυφοπεδίου. Μάλιστα, ο στρατηγός κατηγορεί την διεθνή κοινότητα ότι δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ασφαλείς τους Σέρβους της περιοχής και δεν έχει κάνει τίοτε για να κρατήσει την ηρεμία. Πρέπει, συνεχίζει, να αφοπλίσει τελείως τον UÇK και να δικάσει τα μέλη του που έχουν κάνει εγκλήματά.

Και ο Zoran Dragisic, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο για την Ασφάλεια, του Βελιγραδίου, δεν έχει αμφιβολίες για την σοβαρότητα των προθέσεων των οργανώσεων αυτών των Αλβανών. Μάλιστα τονίζει: «οι απειλές πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψιν, διότι η κατάστασή στο Κοσσυφοπέδιο είναι τέτοια που οι συγκρούσεις είναι ακόμη δυνατόν να γίνουν. Υπάρχουν πολλά όπλα και άτομα φανατικά για να κάνουν κάτι. Και φοβάμαι οτι η πλειοψηφία είναι Αλβανοί».

Μποβιάτσος Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-kosufopedio-bouliazei-mesa-ston-tromo#ixzz46qHd9Lhm

Exit mobile version