Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκηνές χάους στο συνέδριο της ΝΔ: Φωνές, ύβρεις και καταγγελίες για νοθεία – ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνές χάους στο συνέδριο της ΝΔ: Φωνές, ύβρεις και καταγγελίες για νοθεία - ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνές ελληνικής κινηματογραφικής κωμωδίας της δεκαετίας του ’60 διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο συνέδριο της ΝΔ, με την φοβερή ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου «Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά σήμερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» να βρίσκει σύγχρονη πρακτική εφαρμογή στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη λήξη της διαδικασίας της ψηφοφορίας για τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής δημιουργήθηκε σκηνικό έντασης, καθώς περίπου 50 άτομα βρέθηκαν έξω από τον χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία και ζήτησαν να υπάρξει καταμέτρηση μέσω ανοιχτών διαδικασιών.

Οι συγκεντρωμένοι νεοδημοκράτες είχαν έντονο διαξιφισμό τόσο με τον γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γιώργο Βλάχο όσο και με τον συντονιστή της ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτή Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο, φώναζαν σε έξαλλη κατάσταση. «Αίσχος»,«Γιατί μας κόψατε, εμείς δεν είμαστε νεοδημοκράτες;»«Κλειστές διαδικασίες»«Είστε εγκάθετοι» ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε και το σύνθημα «νοθεία, νοθεία».

Σκηνές απείρου κάλους, δηλαδή, για ένα κόμμα το οποίο φιλοδοξεί να (ξανά)κυβερνήσει την Χώρα, αλλά δεν είναι σε θέση να διοργανώσει, έστω και στοιχειωδώς, ούτε εσωκομματικές εκλογές ούτε συνέδριο, καθώς και τα δύο εξελίχθηκαν σε παρωδία. Και ενώ η διαλυτική αυτή κατάσταση εξευτέλιζε για πολλοστή φορά το (προ πολλού ανύπαρκτο) κύρος της ΝΔ, υπήρχαν νεοδημοκράτες, όπως ο φαιδρός πολιτικά Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που υποστήριζαν ότι η απεργία των ΜΜΕ έγινε για να πληγεί το… συνέδριο της ΝΔ!

Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη απεργία έδρασε ευεργετικά για τη ΝΔ, καθώς μπόρεσε να αποκρύψει μέχρι ενός σημείου τα όσα εξευτελιστικά συνέβησαν κατά την διάρκεια του συνεδρίου. Ένα κόμμα, το οποίο τρώει τις σάρκες του και βρίσκεται σ’ έναν συνεχή αλληλοσπαραγμό και διαγωνισμό αλληλοκαρφωμάτων και πισώπλατων μαχαιριών, είναι δυνατόν να μπορεί να κυβερνήσει αξιοπρεπώς την Χώρα; Ως εκ τούτου, τα αρχικά ΝΔ, κάλλιστα, θα μπορούσαν να σημαίνουν Νέα Διάλυση, περιγράφοντας έτσι με τον πλέον παραστατικό τρόπο τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο ανθελληνικό δημιούργημα του ψευτοεθνάρχη Καραμανλή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skhnes-chaous-sto-sunedrio-ths-nd-entash-apo-melh-pou-wruontousan-gia-nothe#ixzz46rBzXBj6

Exit mobile version