Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αρχηγός «μιας χρήσης» ο Μητσοτάκης στη ΝΔ: Στην πρώτη αποτυχία, φεύγει!

Αρχηγός «μιας χρήσης» ο Μητσοτάκης στη ΝΔ: Στην πρώτη αποτυχία, φεύγει!

Μόνο ως ειδυλλιακή δεν μπορεί να εμφανιστεί η εικόνα για τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Μπορεί αυτός να παρουσιάζεται ως ο κυρίαρχος του εσωκομματικού παιχνιδιού, αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, ούτε απλά. Στα φανερά, όλοι μέσα στη ΝΔ θα τον υμνούν. Ακόμη κι αυτοί που σαφώς βρίσκονται απέναντι του.

Έτσι, όμως, παίζεται το πολιτικό παιχνίδι σ΄ένα καθεστωτικό κόμμα εξουσίας, το οποίο βρίσκεται στην αντιπολίτευση, έχοντας υποστεί δύο συντριπτικές εκλογικές ήττες (τρεις αν συνυπολογίσουμε και το δημοψήφισμα). Όλοι συσπειρώνονται γύρω από τον νέο αρχηγό, ακόμα και αν τον σιχαίνονται, γιατί αυτός έτυχε να εκλεγεί κι αυτός έχει την ευθύνη να τους επαναφέρει «στο μέλι» της εξουσίας. Αν ο νέος αρχηγός χάσει κι αυτός, τότε θα πέσουν όλοι μαζί «να τον φάνε», φορτώνοντας αποκλειστικά στο πρόσωπο του την ήττα. Επομένως, όσο η ΝΔ βρίσκεται στην αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης θα έχει την ανοχή όλων των υπολοίπων. Η πραγματική κρίση γι’ αυτόν θα είναι οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν.

Με το κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί, με ευθύνη και του ίδιου του Μητσοτάκη που ζητά σε καθημερινή βάση εκλογές (τις οποίες στην πραγματικότητα απεύχεται), αν χάσει, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να παραμείνει στην αρχηγική καρέκλα, όσο κι αν στο μεταξύ έχει δημιουργήσει έναν ελεγχόμενο μηχανισμό τόσο στη ΝΔ όσο και στα συντρίμμια της ΟΝΝΕΔ. Αυτοί οι μηχανισμοί ελέγχου, όσο δύσκολα δημιουργούνται τόσο εύκολα διαλύονται, καθώς αυτοί που τους πλαισιώνουν δεν το κάνουν με ιδεολογικά κριτήρια, αλλά έχοντας ιδιότητες χαμαιλέοντα αλλάζουν πανεύκολα εσωκομματικό στρατόπεδο. Ο Μητσοτάκης, λοιπόν, μπορεί να παριστάνει τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη στη ΝΔ, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας «γίγαντας με πήλινα πόδια», που θα γκρεμιστεί με την πρώτη αναποδιά.

Όσο για την «δημοκρατική λειτουργία» της ΝΔ, αρκεί ένα μόλις χαρακτηριστικό παράδειγμα το οποίο αφορά την παραίτησή του Προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ, Φ. Ταυρή. Συγκεκριμένα, ο Ταυρής κατήγγειλε ότι δεν είχε καμιά δυνατότητα παρέμβασης στην σύνθεση του συνεδρίου, καθώς και την «αυθαίρετη και αντικαταστατική άποψη της συμμετοχής 803 επιπλέον συνέδρων». Πολύ «δημοκράτης» τελικά ο Μητσοτάκης…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ     

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/archhgos-me-phlina-podia-o-mhtsotakhs-sth-nd#ixzz46uwpptQM

Exit mobile version