Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χίος: 200 λαθρομετανάστες διέφυγαν σε επιχείρηση μεταφοράς – Ανάστατοι οι κάτοικοι του νησιού! ΒΙΝΤΕΟ

Χίος: 200 λαθρομετανάστες διέφυγαν σε επιχείρηση μεταφοράς - Ανάστατοι οι κάτοικοι του νησιού! ΒΙΝΤΕΟ

Επεισοδιακή η μεταφορά παράνομων αλλοδαπών από Χίο και Λέσβο στη Λέρο

Μετ’ εμποδίων ολοκληρώθηκε χθες η μεταφορά λαθρομεταναστών από τη Χίο και τη Λέσβο στη Λέρο, με το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Tera jet». Στόχος της επιχείρησης ήταν η αποσυμφόρηση των “hot spots” των δύο νησιών. Στη Χίο η επιχείρηση αφορούσε 200 άτομα, τα οποία και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι των Μεστών, από όπου επιβιβάσθηκαν στο «Tera jet». Όμως, μέχρι να αναχωρήσει το πλοίο, επτά αλλοδαποί που δήλωναν «αλληλέγγυοι» καλούσαν τους λαθρομετανάστες να αποβιβασθούν από το πλοίο, λέγοντάς τους ότι αυτό θα τους μετέφερε στην Τουρκία.

Πριν αναχωρήσει το πλοίο, 200 άτομα έσπασαν την εσωτερική πόρτα του καραβιού και αποβιβάσθηκαν. Μετά από προσπάθειες και διαπραγματεύσεις που κράτησαν ώρα, 39 από τους 200 επιβιβάσθηκαν ξανά στο πλοίο, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην πόλη της Χίου. Κι αυτό γιατί οι κάτοικοι του γειτονικού στο hot spot χωριού Χαλκειός έκλεισαν τον δρόμο, καταγγέλλοντας τη σχεδιαζόμενη αύξηση της χωρητικότητας του κέντρου και συνολικά τη λειτουργία του κέντρου στην περιοχή.

Ανάλογα προβλήματα δημιουργήθηκαν στη Λέσβο, όταν οι πολλοί από τους Ιρακινούς που θα μεταφέρονταν στη Λέρο, αφού επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία και λίγο πριν αναχωρήσουν για το λιμάνι, άρχισαν να ζητούν να αποβιβασθούν θεωρώντας ότι θα τους μετέφεραν στην Τουρκία.

Στο πόδι για μία ακόμη φορά βρίσκονται οι κάτοικοι του Χαλκειούς και των Καμποχώρων, Χίου.

Αιτία όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι είναι το γεγονός ότι η κατάσταση εδώ κι ένα μήνα βαίνει προς το χειρότερο, αφού όπως υποστήριξαν στο politischios οι καταστροφές που καθημερινά προκαλούν λαθρομετανάστες στις περιουσίες τους είναι ανυπολόγιστες.

Οι κάτοικοι με τη χρήση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί προς το Κέντρο Κράτησης της ΒΙ.ΑΛ., εμποδίζοντας έτσι την διέλευση οχημάτων που μετέφεραν κοντέινερ προς το hotspot.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από τις δηλώσεις των κατοίκων της περιοχής.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chios-200-lathrometanastes-diefugan-se-epicheirhsh-metaforas-stous-dromous#ixzz47A9Y5Iz4

Exit mobile version