Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στις Οινούσσες: Αλλεπάλληλες παραβιάσεις από θαλάσσης και αέρος – Επιχείρησαν να συλλάβουν Έλληνα ψαρά!

Συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στις Οινούσσες: Αλλεπάλληλες παραβιάσεις από θαλάσσης και αέρος - Επιχείρησαν να συλλάβουν Έλληνα ψαρά!

Δεν έχει όριο η τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου. Οι τούρκοι από θαλάσσης και αέρος παραβιάζουν καθημερινά πολλές φορές τα σύνορα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στην περιοχή.

Μόνο χθες και σήμερα είχαμε την παραβίαση των θαλασσίων συνόρων μας από δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής. Η κανονιοφόρος «Αήττητος» του Πολεμικού Ναυτικού και ένα σκάφος του Λιμενικού καλούν τα τουρκικά σκάφη να απομακρυνθούν από την περιοχή εξηγώντας ότι βρίσκονται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και οι τουρκικές ακταιωροί απομακρύνονται για λίγο αλλά επιστρέφουν και πάλι κοντά στις ελληνικές ακτές στις Οινούσσες συνεχίζοντας τις προκλήσεις και αγνοώντας τις ελληνικές προειδοποιήσεις.

Επίσης ένα τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 το πρωί αναστάτωσε τους κατοίκους του νησιού πετώντας σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από τις στέγες των σπιτιών. Το αεροπλάνο πέταξε αρχικά στα 1500 πόδια (κάπου 500 μέτρα πάνω από το νησί), μετά γύρισε και πέταξε λίγο πιο χαμηλά, στα 700 πόδια (κάπου 230 μέτρα) και έκανε και πάλι στροφή για να πετάξει ακόμα πιο χαμηλά, στα 500 πόδια (κάπου 150 μέτρα).

Κι όλα αυτά ενώ στην θαλάσσια περιοχή της Χίου και συγκεκριμένα νοτίως των Οινουσσών πλέει το γαλλικό πολεμικό πλοίο L’adroit το οποίο συμμετέχει στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Προφανώς για την τουρκική πλευρά η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή είναι ένα δεδομένο προς εκμετάλλευση, αφού στην Άγκυρα θεωρούν ότι οι αμφισβητήσεις τους απλώς καταγράφονται από τις συμμαχικές δυνάμεις και έτσι δημιουργείται προηγούμενο για την προώθηση των αναθεωρητικών τους απόψεων.

Απείλησαν Έλληνα ψαρά στις Οινούσες – Έσπευσε στο σημείο το Πολεμικό Ναυτικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησαν να συλλάβουν έναν Έλληνα ψαρά, ο οποίος έπλεε το καΐκι του σε ελληνικά ύδατα στις Οινούσσες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τούρκοι υποστήριζαν πως το σκάφος βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, με τον Έλληνα ψαρά να αρνείται να εγκαταλείψει το σημείο και τα αίματα να ανάβουν! Πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως χρειάστηκε η αποστολή κανονιοφόρων του ελληνικού στόλου στο σημείο και αρκετή ένταση μέχρι να αποχωρήσουν τα τουρκικά σκάφη.

 

Βίντεο ντοκουμέντο από Οινούσσες: Η κανονιοφόρος «Κραταιός» εκδιώκει την τουρκική ακταιωρό

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunecheis-tourkikes-proklhseis-stis-oinousses-allepallhles-parabiaseis-twn#ixzz47ErhTuRo

Exit mobile version