Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Περικοπές σε Υγεία, συντάξεις και αμυντικές δαπάνες περιλαμβάνει το προληπτικό πακέτο των 3,6 δισ. των συριζαίων

Περικοπές σε Υγεία, συντάξεις και αμυντικές δαπάνες περιλαμβάνει το προληπτικό πακέτο των 3,6 δισ. των συριζαίων

Περικοπές παντού! Μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, νέες περικοπές στην Υγεία και στην Άμυνα.

Τα 3,6 δισ. του νέου πακέτου μέτρων περιλαμβάνουν μόνο περικοπές και στο στόχαστρο μπαίνει κυρίως το δημόσιο. Οι δανειστές δεν δέχονται σε καμία περίπτωση να υπάρξουν επιπλέον φόροι, δέχονται μόνο, όπως άλλωστε απαιτούν εδώ και χρόνια να υπάρξει μόνο κατάργηση, πλήρης μάλιστα, των φοροαπαλλαγών, και αυτή τη φορά να υπάρξει, αν χρειαστεί, με το πρόσθετο πακέτο μέτρων δραστική μείωση των δαπανών.

Ο προληπτικός λογαριασμός, λοιπόν θα περιλαμβάνει απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, κλείσιμο φορέων που θεωρείται ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, μειώσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις οι οποίες με το νέο ασφαλιστικό δεν «πειράζονται». Μιλάμε δηλαδή για μειώσεις στις κύριες και όχι πλέον μόνο για τις επικουρικές ενώ ταυτόχρονα το πακέτο με τα προληπτικά μέτρα θα περιλαμβάνει και αναθεώρηση των κοινωνικών παροχών.

Ακόμη, γερό ψαλίδι θα πρέπει να μπει και στις αμυντικές δαπάνες ενώ θα ζητηθεί εξορθολογισμός των κονδυλίων για την Υγεία, επομένως νέες περικοπές.

Διαβάστε επίσης: Τέταρτο Μνημόνιο “κάβα” και προληπτικά μέτρα 3,6 δισ. συμφώνησε η κυβέρνηση – Όχι των δανειστών σε μείωση χρέους

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/perikopes-stis-amuntikes-dapanes-ugeia-kai-suntajeis-perilambanei-to-prolhp#ixzz47Jx08Lc8

Exit mobile version