Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η επιστροφή των… “αγανακτισμένων”

Η επιστροφή των... “αγανακτισμένων”

Ανοιχτή – «ακομμάτιστη» πρόσκληση» πραγματοποιούν οι Λαφαζανίστας υπό την επωνυμία «Αρκετά» μέσα από το διαδίκτυο. Οι μνημονιακοί υπουργοί της πρώτης αριστερής συγκυβερνήσεως του Μνημονίου καλούν τον κόσμο να προσέλθει «ακομμάτιστα», προκειμένου να τον καπελώσουν και να καταστήσουν την αγωνία του γραφική σαν τις χωρίστρες τους.

Η όλη ιδέα πίσω αυτές τις συγκεντρώσεις είναι το γαλλικό κίνημα που έχει ονομαστεί «NuitDebout» (ελληνιστί, «όρθιοι όλη νύχτα») και έχει σαφείς αναφορές στις περιπτώσεις της Ισπανίας και της Ελλάδας (Indignados και Αγανακτισμένοι, αντίστοιχα). Στην περίπτωση των Λαφαζαντίστας, βέβαια, θα είναι το «μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά», αφού ακόμα και αν κάποιος «τσιμπήσει» και πάει στην συγκέντρωσή τους εν τέλει θα γελάει με τις «ηγετικές μορφές» του Στρατούλη, του Λαφαζάνη και των υπόλοιπων… παλικαριών.

Πέραν, όμως, του αστεϊσμού και της καταγγελίας ενός τόσο προφανούς κόλπου για καπέλωμα της λαϊκής αντιδράσεως, αξίζει να επανέλθουμε στο ζήτημα των «παλλαϊκών», «μαζικών» και πάνω απ’ όλα «ακομμάτιστων» συγκεντρώσεων που στοχεύουν στην «άμεση δημοκρατία» και στο να «φύγουνε τα μνημόνια».

Όταν ανδρωνόταν το κίνημα των «αγανακτισμένων», η Χρυσή Αυγή ήταν η μοναδική που είχε την τόλμη να καταδείξει την σαφή έλλειψη προσανατολισμού της όλης κινήσεως, τονίζοντας ότι εξαιτίας αυτής της ελλείψεως η όποια προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Την ίδια ώρα που κουκουέδες, συριζαίοι, αναρχικοί μέχρι πασόκοι, νεοδημοκράτες και ψεκασμένοι μνημονιακοί έρπονταν στις συγκεντρώσεις για κανά ψηφαλάκι, η Χρυσή Αυγή είχε την τόλμη να πει την σκληρή αλήθεια.

Καταρχάς είναι τουλάχιστον γραφικό ένας εσμός μαρξιστών να έχει ως αίτημά του την «άμεση δημοκρατία», εκτός και αν ως άμεση δημοκρατία εννοούν τα γκούλαγκ και την κολεκτιβοποίηση των αντιφρονούντων. Δεύτερον, ο αντιμνημονιακός λόγος μόνο ζημιά υφίσταται από γραφικές φιγούρες στυλ Λαφαζάνη πως ως προμετωπίδα της οικονομικής πολιτικής τους έχουν το «ντου στο Νομισματοκοπείο».

Τρίτον και κυριότερον, οποιαδήποτε κοινωνική κίνηση οφείλει να έχει αφετηρία, ηγεσία και στόχο. Σαν καράβι, οφείλει να έχει καπετάνιο γνώστη, γιατί αλλιώς η «πλεύση» του θα ολοκληρωθεί στα βράχια της απογοήτευσης ή (αν τραβήξει παραπάνω από τις προσδοκίες) στις μολότωφ των παρακρατικών. Με απλά λόγια, χωρίς ηγεσία και σαφή πολιτικό – ιδεολογικό προσανατολισμό, η οποιαδήποτε κίνηση ενός ευρύτερου αντιμνημονιακού συνονθυλεύματος είναι καταδικασμένη να καταλήξει σε ένα ακόμα μνημόνιο, ακόμα πιο οδυνηρό.

Με απλά λόγια: Η Γαλλική Επανάσταση την οποία έχουν ως πρώτυπο οι διάφοροι Λαφαζάνηδες, που καλούν σε δήθεν «ακομμάτιστες» και «παλλαϊκές» συγκεντρώσεις, είχε σαφή ηγεσία και ιδεολογικόπολιτικο προσανατολισμό. Δεν ήταν επ’ ουδενί λόγω αυθόρμητες και αχρωμάτιστες, αλλά καθαρά υποκινούμενες από τους δημαγωγούς εκείνης της εποχής. Ακόμα και αν ο εσμός των «Αγανακτισμένων» επιτύγχανε τον σκοπό του να «φύγουν», θα είχε να απαντήσει το ερώτημα «φύγαν αυτοί, μετά ποιός;».

Ειδικότερα, η «εκκλησία του δήμου» που θα στηθεί στην πλατεία Συντάγματος και σε άλλες περιοχές της χώρας, αφού «διώξει τα μνημόνια» θα έχει να αποφασίσει τι θα κάνει με τους «πρόσφυγες». Και όταν τελικά καταφέρουν να συνεννοηθούν οι «πάνω» με τους «κάτω», τότε θα μένουν άλλα φλέγοντα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν και τα οποία θα απαιτήσουν μία κυβέρνηση και συνεπώς την απόφαση του Λαού περί της σύστασής της.

Εφόσον, λοιπόν, εν τέλει θα χρειαστούν εκλογές για να αποφασιστεί το ποιος θα αναλάβει μετά την «αυθόρμητη επανάσταση», γιατί ο Λαός δεν αποφασίζει εξαρχής στην κανονική εκλογική διαδικασία; Συνεπώς, έχουμε από την μία έναν Λαό, ο οποίος πρέπει να ωριμάσει, να μην πιστεύει τους δημαγωγούς της αριστεράς και της ψευτοδεξιάς και να τους βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως τους αρμόζει. Από την άλλη έχουμε κουτοπόνηρους αριστεριστές, οι οποίοι προσπαθούν να καπελώσουν την οργή του Λαού για να ξεφύγουν από τα ποσοστά, που τους δείχνουν εκτός βουλής. Αυτά, εφόσον γίνεται λόγος περί «άμεσης δημοκρατίας» και συνεπώς εκλογών.

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-epistrofh-twn…-aganaktismenwn#ixzz47K3O1iti

Exit mobile version