Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δε θέλω να γίνω σαν εσάς!

Δε θέλω να γίνω σαν εσάς!

Όχι, δεν θέλω καμία σχέση να έχω με το είναι σας. Δε θέλω να τα έχω καλά με όλους. Ούτε να κρατάω το στόμα μου κλειστό. Δε θέλω να παριστάνω τίποτα άλλο πέρα από αυτό που είμαι. Δε θέλω το φαίνεσθαι που σας κυριεύει. Ούτε θέλω τη δήθεν αποδοχή κανενός. Δε θέλω να γίνω σαν εσάς. Δε θέλω μια ήσυχη ζωή χωρίς νόημα και αγώνα. Δε θέλω ούτε να ζω σαν

επαναστάτης χωρίς αιτία. Έχω αιτίες. Έχω πιστεύω, έχω ιδεολογία και δεν έχω ανάγκη κανέναν δίπλα μου σε αυτό πέρα από τη συνείδησή μου. Και μαζί με αυτή και τις συνειδήσεις όσων έχουν ακούσει το κάλεσμα του αγώνα.

Δε θέλω να γίνω σαν εσάς. Ούτε σαν τους μεν ούτε σαν τους δε. Δε θέλω να μην ξέρω σε τι πιστεύω και να καταντώ γραφικός. Δε θέλω να είμαι συμμορφωτικός με μια κοινωνία που σαπίζει μυαλά και σώματα. Δε θέλω  να στέκομαι στην εικόνα, αλλά στην ουσία. Πρέπει να παλέψω με την εγωκεντρική κοινωνία, αλλά και με τον έμφυτο ναρκισσισμό μου για να επιβληθώ σε κάθε ανάγκη του να δείχνομαι. Για το σώμα, το πρόσωπο, το μυαλό ή την πορεία στον αγώνα.

Όχι δε θέλω να γίνω σαν εσάς, που σε κάθε ευκαιρία γκρινιάζετε και κρίνετε χωρίς να σκεφτείτε. Δε θέλω να γίνω σαν εσάς, που σταματήσατε να παλεύετε με τους δαίμονές σας και αφήσατε μια νέα τάξη πραγμάτων να σας πάει όπου θέλει. Δε θέλω ούτε σαν εσάς τους σοβαροφανείς να γίνω όμως. Δε θέλω να παριστάνω πως τα ξέρω όλα και σε όλα έχω δίκιο. Θέλω χώρο να διορθώνομαι και να εξελίσσομαι. Δε θέλω να μείνω στάσιμος σε μια θλιβερή πραγματικότητα, που με καταπίνει σαν κινούμενη άμμος μέρα με τη μέρα. Δε θέλω να μη λέω τη γνώμη μου από φόβο ή ντροπή μήπως εκτεθώ ή χαρακτηριστώ. Δε θέλω να λέω πως έχω άποψη, ενώ στην ουσία απλά παπαγαλίζω ό,τι ακούω. Δε θέλω να γίνω σαν εσάς και να λέω ΝΑΙ εκεί που θέλω να πω ΟΧΙ. Ούτε θέλω να κάνω έναν αγώνα δίχως θυσίες, ίσα για να ντύσω την άχαρη νιότη μου. 

Δε θέλω σας λέω να γίνω σαν εσάς που δεν παίρνετε τίποτα προσωπικά και τα αφήνετε όλα να πέσουν κάτω. Όχι, δε θέλω να χάσω το φιλότιμό μου στην προσπάθεια να ανέβω στα μάτια του καθενός. Δε θέλω να κλείνω τα μάτια και τα αυτιά μου σε τίποτα. Δε θέλω να είμαι χαλαρός όταν ο κόσμος καίγεται, ούτε όμως και απελπισμένος, έτοιμος να παραδώσω “γη και ύδωρ” επειδή “δε γίνεται τίποτα να αλλάξει”.

Δε θέλω να σταματήσω να προσπαθώ να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Δε θέλω να βάζω ταμπέλες ως παντογνώστης και καθαρολόγος. Δε θέλω να γίνω σαν εσάς, είναι αβάσταχτο. Είναι ανέντιμο και στα δικά μου μάτια είναι αηδιαστικό. Από όλες τις πλευρές και τις απόψεις. Βολεμένοι αστοί, φλώροι επαναστάτες, ωφελιμιστές και καιροσκόποι ή απλά ανόητοι και αφελείς, ορισμένοι με μια δόση κουτοπονηριάς κάποιες φορές με μια απάντηση για όλα. Όχι δε θέλω να γίνω σαν εσάς και δε θα γίνω!

 

Ουρανία Μιχαλολιάκου

πηγή

Exit mobile version