Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Αδέσποτοι Άγγελοι»:Ένα τραγούδι αφιερωμένο στ’ αδέσποτα ζώα

YouTube Poster

Ένα υπέροχο και δυνατό τραγούδι που λέει πολλές πικρές αλήθειες για τ’ αδέσποτα ζώα της Ελλάδας έγραψε και ερμήνευσε η Λίνα Μιχαήλ, σε σύνθεση του Χρήστου Γιαννόπουλου. «Αδέσποτοι Άγγελοι» είναι ο τίτλος του τραγουδιού και συμπεριλαμβάνεται στο CD «Ένα Δέντρο που το λένε Αυλαία»

Η δημιουργός του τραγουδιού Λίνα Μιχαήλ περιγράφει την ιστορία του τραγουδιού: «Ξεκίνησα να γράφω αυτούς τους στίχους όταν μια νύχτα πριν πολλά χρόνια, με ξύπνησε το κλάμα ενός γατομωρού μέσα από ένα κάδο σκουπιδιών, στο κέντρο της Αθήνας. Τους τελείωσα όταν έμαθα πως ο αδέσποτος καλοκάγαθος γίγαντα που τάιζα, ο Τζακ, πέθανε από φόλα. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο στούντιο όταν γιατροπόρευα τον Μήτσο κι ήλπιζα ακόμα πως έστω και στο τέλος του, θα ζούσε μια αξιοπρεπή ζωή μακριά από τις πέτρες και το ξύλο.

Το Video Clip δημιουργήθηκε όταν είχα πια αποχαιρετίσει τον Tyson, τον τυφλό κούταβο που έτρεχε τις νύχτες σαν φάντασμα με το κορμάκι του γεμάτο σκάγια. Στα χρόνια που μεσολάβησαν δεν τα κατάφερνα πάντα. Έθαψα πολλά αδεσποτάκια με τα χέρια της ψυχής. Κι είναι χρέος μου να το αφιερώσω σε όλους αυτούς τους Άγγελους αλλά και στον 16χρονο γάτο μου τον Σίμπα που μου επιτρέπει ακόμα να φέρνω στο σπίτι μου τόσα πολλά ζώα.

Το χαρίζω επίσης σε όλες τις φίλες και τους φίλους που δεν κλείνουν μάτια και αυτιά και προσφέρουν τον εαυτό τους στους πιο αδύναμους συγκατοίκους του πλανήτη μας όπως και στον Λεωνίδα που είναι πάντα δίπλα μου στις δύσκολες περιπτώσεις και την κτηνίατρο μου Βασιλική που χωρίς τη βοήθεια της δε θα μπορούσα να συνεχίσω.

Αν αυτό το τραγούδι καταφέρει να αφυπνίσει έστω κι έναν άνθρωπο, αν κάποιος καταλάβει πως τα ζώα είναι δώρο του σύμπαντος για την προστασία μας κι όχι προϊόντα εκμετάλλευσης και πως αξίζουν τον σεβασμό και την αγάπη μας, τότε θα έχει πετύχει το σκοπό του. Ένας, έστω μόνο ΕΝΑΣ».

πηγή

Exit mobile version