Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο σκύλος-ήρωας που έχασε τη ζωή του από εξάντληση έχοντας σώσει 7 ανθρώπους

Ο Dayko είναι ένα 4 ετών Λαμπραντόρ που εργάζεται ως σκυλί διάσωσης στον πυροσβεστικό σταθμό Ibara του Εκουαδόρ. Είναι το όνειρο κάθε ιδιοκτήτη σκύλου γιατί είναι αξιαγάπητος, πιστός και εργάζεται σκληρά.

Ο Dayko έχασε τη ζωή του αφού έσωσε 7 ανθρώπους μετά τον τραγικό σεισμό του Εκουαδόρ την προηγούμενη εβδομάδα. Στην πραγματικότητα, πέθανε από τρομερή εξάντληση.

Ο Dayko ήταν σκυλί διάσωσης του πυροσβεστικού σταθμού Ibara για 3,5 χρόνια.

Πέρασε τις τελευταίες ημέρες στο Ground zero, ψάχνοντας και σώζοντας επιζήσαντες μέσα στο κτήριο που καταστράφηκε από το σεισμό των 7,8 ρίχτερ. Ο Dayko πέθανε την ώρα της υπηρεσίας του ως σκυλί διάσωσης του πυροσβεστικού σταθμού.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση που έκαναν οι υπεύθυνοι του σταθμού στη σελίδα τους στο Facebook, ο λόγος του θανάτου του ήταν «ισχυρό στεφανιαίο έμφραγμα του μυοκαρδίου και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια». Εργαζόταν στο σταθμό για 3,5 χρόνια.

Ο Dayko έχασε τη ζωή του από εξάντληση αφού έσωσε 7 ανθρώπους.

 Η δήλωση συνεχίζεται και είναι η εξής: «Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία πενθεί γιατί χάσαμε τον Dayko που έλαβε μέρος στην αναζήτηση επιζώντων στο Pedernales. Αυτός ο τετράποδος φίλος έδωσε τη ζωή του κατά την υπηρεσία. Σε ευχαριστούμε Dayko για τις ηρωικές σου προσπάθειες στο Pedernales και σε διάφορες επείγουσες καταστάσεις που ήσουν παρόν. Ανέβασες ψηλά το όνομα της μονάδας 9Κ».

Ο Dayko ήταν ένα Λαμπραντόρ 4 ετών με καλή αίσθηση της όσφρησης και ένα γοητευτικό χάρισμα.

Ο Dayko ήταν γνωστός στον πυροσβεστικό σταθμό για την καλή του όσφρηση και για το απίστευτο χάρισμά του με τους ανθρώπους. Ήταν ικανός να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό δεσμό με τον χειριστή του, Alex Yela σύμφωνα με το προσωπικό του σταθμού Ibara. Οι κτηνίατροι προσπάθησαν να τον σώσουν μετά την κατάρρευσή του  αλλά οι προσπάθειές τους δεν απέδωσαν.

Οι τετράποδοι συνεργάτες του Dayko τον αποχαιρέτησαν με τιμή ως ένα ευχαριστήριο δώρο για τις υπέροχες υπηρεσίες του.

Ο σεισμός που έγινε στις 16 Απριλίου τάραξε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και σκότωσε 654. Άφησε κτήρια και δρόμους με σημαντικές βλάβες ενώ κόπηκαν οι γραμμές του ρεύματος κατά μήκος της ακτογραμμής του Ειρηνικού. Σε μια δήλωση που έγινε μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο πρόεδρος Rafael Correa δήλωσε: «Η ανοικοδόμηση θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια και το αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη μπορεί να είναι τεράστιο» .

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Dayko που έχασε τη ζωή του ως ήρωας.

πηγή

Exit mobile version