Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συρία: 11 νεκροί από νέα επίθεση «μετριοπαθών» τζιχαντιστών σε νοσοκομείο στο Χαλέπι – ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση με ρουκέτα σε νοσοκομείο στο Χαλέπι που τελούσε υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το Russia Today που επικαλείται το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο η επίθεση στο νοσοκομείο, το οποίο τελούσε υπό τον έλεγχο του συριακού καθεστώτος, πραγματοποιήθηκε από «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, μάλιστα, το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς με «δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες από ρουκέτα που εκτόξευσαν τρομοκράτες στο νοσοκομείο αλ-Νταμπίτ».

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών σε βομβιστική επιδρομή ο τελευταίος παιδίατρος που εργαζόταν στο Χαλέπι, σκοτώθηκε όταν βαλλιστικός πύραυλος κατέστρεψε το νοσοκομείο στο οποίο βρισκόταν. Οι τελευταίες στιγμές του γιατρού Μουχάμαντ Βασέεμ Μααζ καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα του νοσοκομείου, λίγο πριν την επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον ίδιο και ακόμα 26 μέλη του ιατρικού προσωπικού, αλλά και ασθενείς.

Ο μοναδικός παιδίατρος του νοσοκομείου Αλ Κουντς στο Χαλέπι βγαίνει από την μονάδα εντατικής θεραπείας και κατευθύνεται σε άλλο θάλαμο λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει τη νυχτερινή βάρδιά του. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ένας εκκωφαντικός ήχος συγκλονίζει την περιοχή και το κτίριο μετατρέπεται σε συντρίμμια.

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suria-11-nekroi-apo-nea-epithesh-metriopathwn-tzichantistwn-se-nosokomeio-s#ixzz47c3YP36v

Exit mobile version