Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προσκύνησαν τον… σουλτάνο Ερντογάν οι Ευρωπαίοι: Χωρίς βίζα οι τούρκοι στις χώρες Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Προσκύνησαν τον... σουλτάνο Ερντογάν οι Ευρωπαίοι: Χωρίς βίζα οι τούρκοι στις χώρες Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ολοκληρώνονται σήμερα οι τεμενάδες των υποτακτικών Ευρωπαίων στον “σουλτάνο” Ερντογάν που έχει πλημμυρίσει την Ευρώπη με λαθρομετανάστες, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανάψει το «πράσινο φως» για την κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Γηραιά Αλβιώνα.

Η Κομισιόν αναμένεται να προτείνει την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους από τον Ιούνιο, αντί για τον Οκτώβριο που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός.

Με λίγα λόγια, η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι η Τουρκία έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο (!) στην εκπλήρωση των σχετικών κριτηρίων. Ωστόσο, η Άγκυρα καλείται να εκπληρώσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλα τα εκκρεμή ζητήματα, όπως η έκδοση διαβατηρίων με βιομετρικά στοιχεία, η προστασία προσωπικών δεδομένων, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η αναθεώρηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, κ.ά.

Όσον αφορά την πολιτική ασύλου στην Ένωση, η Επιτροπή υπογραμμίζει τις σημαντικές ελλείψεις στο υφιστάμενο σύστημα. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να προτείνει τη διατήρηση του παρόντος συστήματος ασύλου, σύμφωνα με το οποίο η χώρα στην οποία πρώτα φθάνουν οι μετανάστες θα πρέπει να διαχειρίζεται τις αιτήσεις ασύλου, με τη διαφορά ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων αυξηθεί σημαντικά σε μία συγκεκριμένη χώρα, οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει να κατανέμονται αναλογικά σε όλα τα κράτη-μέλη.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως η Τουρκία, που έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια νομιμότητας και διεθνούς δικαίου, εκβιάζει και παίρνει ό,τι θέλει από την Ευρώπη, ενώ παράλληλα συνεχίζει την προκλητική στάση και τις διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας, αφού έχει βρει κυβερνώντες – γιουσουφάκια!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proskunhsan-ton…-soultano-erntogan-oi-eurwpaioi-chwris-biza-oi-tourkoi-st#ixzz47jnDyBeo

Exit mobile version