Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ρόδος: Ομάδες Ρομά τραυμάτισαν πυροσβέστες που έσβηναν την φωτιά σε καταυλισμό – Καμμία σύλληψη!

Ρόδος: Ομάδες Ρομά τραυμάτισαν πυροσβέστες που έσβηναν φωτιά σε καταυλισμό - Καμία σύλληψη!

Πήγαν να σβήσουν την φωτιά που βρισκόταν σε εξέλιξη στον καταυλισμό και τους επιτέθηκαν οι Ρομά – Οι άτυχοι πυροσβέστες ηλικίας 33 και 31 χρόνων κατέληξαν στο νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Δεν έφτανε που πήγαν να τους σώσουν από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξερά χόρτα μέσα στον καταυλισμό τους στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στη Ρόδο, βρήκαν και τον… μπελά τους οι άνδρες της Πυροσβεστικής που δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα 15 Ρομά!

Το πυροσβεστικό όχημα με τρεις άνδρες έφτασε γρήγορα στο σημείο της πυρκαγιάς και οι τρεις πυροσβέστες άρχισαν αμέσως την κατάσβεση. Όμως, ξαφνικά, οι εξαγριωμένοι Ρομά όρμησαν κατά πάνω τους και άρχισαν να τους χτυπούν αδικαιολόγητα.

Οι δράστες της επίθεσης έσπευσαν να εξαφανιστούν και οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το αιματηρό συμβάν ξεκίνησαν προανάκριση με εντολή εισαγγελέα για να τους εντοπίσουν. Το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό, όπως αναφέρει η «Ροδιακή», συνήθως στις επιχειρήσεις κατάσβεσης οι πυροσβέστες συνοδεύονται από αστυνομικούς, αλλά αυτή τη φορά πήγαν μόνοι τους στον τόπο της πυρκαγιάς χωρίς να γνωρίζουν ότι υπάρχουν Ρομά στην περιοχή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει για το περιστατικό:

“Την 3/5/2016 και ώρα 16.25΄ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς στην συνοικία των Αγίων Αποστόλων Ρόδου, στο σημείο που υπήρχε παλαιά  καταυλισμός των ρομά.   Στο συμβάν επενέβη πυρ/κό όχημα με διμελές πλήρωμα, το οποίο όταν έφθασε στον τόπο του συμβάντος διαπίστωσε ότι υπήρχαν συσσωρευμένες ξύλινες παλέτες και άλλα υλικά που καιγόντουσαν και ότι η φωτιά ήταν σε σημείο επικίνδυνο να εξαπλωθεί σε ξηρά χόρτα, θάμνους και εν συνεχεία σε παρακείμενη δασική έκταση.

Είναι πάγια τακτική της Υπηρεσίας να ζητείται η συνδρομή περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. σε ανάλογα συμβάντα στον γνωστό καταυλισμό των ρομά στην περιοχή του Κορακόνερου αλλά επειδή ο καταυλισμός των Αγίων Αποστόλων θεωρείται εγκαταλειμμένος  και επειδή την ώρα εκείνη ήταν μόνο ένας ρομά στο σημείο, οι πυροσβέστες επιχείρησαν να σβήσουν την φωτιά.

Τότε, σε ελάχιστο χρόνο από την γύρω περιοχή συγκεντρώθηκε πλήθος από 15 περίπου ρομά και άρχισαν να βρίζουν και να δέρνουν ομαδικά τους πυροσβέστες. Το αποτέλεσμα ήταν να εκδιωχθούν κακήν κακώς οι πυροσβέστες από το σημείο και αφού ενημέρωσαν την Διοίκηση, επέστρεψαν στην Υπηρεσία. Κατόπιν, επειδή σε όλο το σώμα είχαν μώλωπες και εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού μεταφέρθηκαν με βοηθητικό υπηρεσιακό όχημα στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Ρόδου για τις Πρώτες Βοήθειες.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/rodos-omades-roma-traumatisan-purosbestes-pou-esbhnan-fwtia-se-kataulismo-k#ixzz47jpRkpDL

Exit mobile version