Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τίτλοι τέλους για την ναυαρχίδα της διαπλοκής: Οι ιδιοκτήτες του Mega χρωστούν σε όποιον μιλά ελληνικά!

Τίτλοι τέλους για την ναυαρχίδα της διαπλοκής: Οι ιδιοκτήτες του Mega χρωστούν σε όποιον μιλά ελληνικά!

Με γοργούς ρυθμούς βαίνει προς το οριστικό του τέλος το Mega, η ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης και της διαπλοκής. Οι ιδιοκτήτες του… μεγάλου καναλιού αδιαφορούν πλήρως για τους απλήρωτους εργαζόμενους και χρωστούν σε όποιον μιλά ελληνικά!

Κάθε μέρα που περνά οι πιθανότητες επιβίωσης του MEGA περιορίζονται, καθώς τα προβλήματα συσσωρεύονται. Συγκεκριμένα, προειδοποιητική επιστολή στο MEGA έστειλε η Digea, η οποία ενημερώνει ότι είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει σταδιακά την υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, διαδικασία η οποία θα καταλήξει τις επόμενες ημέρες στην οριστική διακοπή. Η Digea έστειλε το δικό της τελεσίγραφο, καθώς το κανάλι δεν έχει πληρώσει την εταιρεία-πάροχο του ψηφιακού σήματος τους τελευταίους έξι μήνες. Από την Κυριακή το σήμα του MEGA θα αρχίσει να «θολώνει», να χάνει την ψηφιακή του ποιότητα, μέχρι σταδιακά να σβήσει τελείως.

Ο Μάιος φέρνει το MEGA και αντιμέτωπο με την καταγγελία των δανειακών του συμβάσεων. Οι τράπεζες παραμένουν ανυποχώρητες και συνεχίζουν το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του καναλιού. Στο κανάλι οι εργαζόμενοι είναι σε αναστάτωση και προχωρούν σε στάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έκτακτες αλλαγές στο πρόγραμμα. Το επίδομα Πάσχα καταβλήθηκε τελικά εντός της χρονικής προθεσμίας που θέτει ο νόμος, αλλά την καταβολή του διασφάλισε η πλευρά Βαρδινογιάννη – Μπόμπολα, οι οποίοι διέθεσαν τα 400.000-450.000 ευρώ που χρειάζονταν.

Η επερχόμενη κατάρρευση του MEGA θα πυροδοτήσει προβλήματα σε ΔΟΛ και Πήγασο, οι οποίοι έχουν ενεχυριάσει μετοχές του καναλιού έναντι άλλων δανείων τους. Αν η Τηλέτυπος πτωχεύσει, τότε οι τράπεζες θα πρέπει να ζητήσουν αντικατάσταση των ενεχύρων. Στην τηλεοπτική αγορά διακινείται η άποψη ότι το MEGA οδηγείται αναπόφευκτα στο λουκέτο από τη στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Εκτός από το ζεστό χρήμα που απαιτεί η διάσωση του MEGA, υπάρχουν και δύο ακόμη σοβαρά προβλήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν. Το πρώτο είναι ότι το κανάλι έχει εκκρεμείς υποχρεώσεις προς προμηθευτές ύψους 28 εκατ. ευρώ. Η οφειλή στην Digea -περίπου 500.000-600.000 ευρώ– είναι σχετικά μικρή, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή προς την εταιρεία παραγωγής “Άνωση” φτάνει πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 8-9 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές του MEGA προς τη Sony.

Γύρισε ο… τροχός και ήρθε η ώρα του τέλους για τους υπερχρεωμένους ψεύτες και αισχρούς συκοφάντες της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tremosbhnei-to-mega#ixzz47oF132bN

Exit mobile version