Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νομικό Τμήμα Λαϊκού Συνδέσμου: Γιατί είναι απολύτως παράτυπα όσα έγιναν σήμερα κατά της Χρυσής Αυγής

Νομικό Τμήμα Λαϊκού Συνδέσμου: Γιατί είναι απολύτως παράτυπα όσα έγιναν σήμερα κατά της Χρυσής Αυγής

Η εγκληματική οργάνωση του αντισυνταγματικού τόξου, η Χούντα του Μνημονίου που αποτελείται από το κόμμα των πολιτικών κομμάτων, δεν καταπατά μόνο τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, αλλά και τα δικαιώματα της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου. Της μοναδικής δύναμης που ασκεί πραγματική αντιπολίτευση και αγωνίζεται κατά του μνημονίου.

Η σημερινή πραξικοπηματική απόφαση του μπολσεβίκου (προερχόμενου από το ΚΚΕ) αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Λαμπρούλη, ήταν τυπικά και ουσιαστικά παράνομη, αντίθετη προς το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Καταρχάς, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος, όσο διαρκεί η Βουλευτική περίοδος ο Βουλευτής δεν περιορίζεται κατά την άσκηση των καθηκόντων του με κανένα τρόπο. Αλλιώς, παραβιάζεται στην πράξη η λαϊκή ετυμηγορία.

Εκτός αυτού, από τυπική άποψη, η απόφαση των Βούτση – Λαμπρούλη συνιστά βάναυση παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, τον οποίο στην κυριολεξία μετέτρεψαν σε κουρελόχαρτο. Συγκεκριμένα, τα άρθρα 80 και 81 του Κανονισμού της Βουλής προβλέπουν ότι για να αποβληθεί ένας Βουλευτής από την αίθουσα, πρέπει προηγουμένως να ακολουθηθεί η διαδικασία της μομφής αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς. Δηλαδή ο Πρόεδρος πρέπει να ενημερώσει τον Βουλευτή για το παράπτωμα για το οποίο κατηγορείται, να του δώσει το λόγο για να απολογηθεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια να διεξαχθεί ψηφοφορία της Ολομέλειας της Βουλής η οποία είναι αρμόδια να αποφασίσει για το θέμα.

Μόνο εάν η Ολομέλεια της Βουλής καταδικάσει τον Βουλευτή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και παρόλα αυτά εκείνος συνεχίσει να διαταράσσει τη συνεδρίαση, τότε-και μόνο τότε-ο προεδρεύων έχει το δικαίωμα να διατάξει την απομάκρυνση του υπαιτίου.

Καμία ψηφοφορία βεβαίως δεν έγινε στην προκειμένη περίπτωση και καμία απόφαση της Βουλής δεν λήφθηκε για το ζήτημα, αλλά ο αντιπρόεδρος του ΚΚΕ Λαμπρούλης χωρίς ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία διέταξε ετσιθελικά την φρουρά της Βουλής να απομακρύνει τον Συναγωνιστή Λαγό από την αίθουσα με τις εξής φράσεις: «Κύριε Λαγέ μη με αναγκάσετε να πάρω μέτρα». Και αμέσως μετά: «Παρακαλώ πολύ η φρουρά να απομακρύνει τον κύριο Λαγό από την αίθουσα».

Ο Συναγωνιστής Λαγός βέβαια δεν θα μπορούσε να δεχθεί την εφαρμογή μιας παράνομης απόφασης και παρέμεινε κανονικά στην αίθουσα προς απογοήτευση των ψευτοδεξιών και των αριστερών ανδρείκελων του Μνημονίου που προσπαθούν μάταια να εμποδίσουν τον αγώνα του Λαϊκού Συνδέσμου με παράνομα μέσα.

Και από πλευράς ουσίας βέβαια, η απόφαση του Προεδρείου δεν είναι σε καμία περίπτωση δικαιολογημένη, καθώς ο Γιάννης Λαγός είχε κάθε δικαίωμα να απαντήσει στις προκλητικές ύβρεις, συκοφαντίες και τα ψεύδη που ο Συριζαίος Σκουρλέτης εκτόξευε σε βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου με την απαράδεκτη ανοχή του προεδρείου. Άλλωστε όλος ο ελληνικός λαός έχει παρακολουθήσει επανειλημμένα εντονότατες φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ Βουλευτών άλλων κομμάτων οι οποίες διαρκούν για αρκετά λεπτά χωρίς ουδέποτε να λαμβάνονται πειθαρχικά μέτρα από το Προεδρείο.

Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ατράνταχτα επιχειρήματα και τον πολιτικό λόγο των Βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή και με αστυνομοκρατία και κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα επιχειρούν να φιμώσουν το Εθνικιστικό Κίνημα διότι τρέμουν την ραγδαία του άνοδο. Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει και να νικήσει. Δεν θα τους περάσει!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nomiko-tmhma-laikou-sundesmou-giati-einai-apolutws-paratupa-osa-eginan-shme#ixzz486kPypSg

Exit mobile version