Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συντριπτική ήττα των συριζαίων στο Eurogroup: Συμφώνησαν με τους διεθνείς τοκογλύφους οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων!

Συντριπτική ήττα των συριζαίων στο Eurogroup: Συμφώνησαν με τους διεθνείς τοκογλύφους οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων!

Μπορεί οι συριζαίοι να πανηγυρίζουν για να αποσείσουν από πάνω τους την κακή αύρα της υπερψήφισης των επαχθών και απεχθών μνημονιακών μέτρων το βράδυ της Κυριακής, όμως το συμπέρασμα από το χθεσινό Eurogroup είναι σαφές: υπέστησαν άλλη μία συντριπτική ήττα από τους διεθνείς τοκογλύφους και συμφώνησαν στη νομοθέτηση αισχρών νεοφιλελεύθερων μέτρων που θα πλήξουν τον Ελληνικό Λαό βάναυσα, αλλά με… χρονοκαθυστέρηση.

Συγκεκριμένα, οι συριζαίοι συμφώνησαν τη νομοθέτηση ενός μηχανισμού αυτόματης λήψης μέτρων, που θα περιλαμβάνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Επιπλέον, συντόμως θα έρθει στη Βουλή ένα νέο πακέτο έμμεσων φόρων που θα σαρώσει τα ελληνικά νοικοκουριά, ενώ η σύσταση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων που θα εκχωρήσει την Πατρίδα μας στους δανειστές είναι μία βέβαιη εξέλιξη του άμεσου μέλλοντος.

Για να μην λένε, όμως, ότι εμείς τα βλέπουμε «μαύρα», κοιτώντας τις αποφάσεις με «κομματικά γυαλιά», ας αφήσουμε τον αναγνώστη να βγάλει τα συμπεράσματά του από τις δηλώσεις Ντάισελμπουμ, οι οποίες αποτέλεσαν ουσιαστικά τις επίσημες ανακοινώσεις του χθεσινού Eurogroup:

«Ο μηχανισμός των επιπλέον μέτρων “υπό αίρεση” πρέπει να νομοθετηθεί προκαταβολικά να είναι αυτόματος σε περίπτωση απώλειας στόχων, να επικεντρώνεται σε πρώτη φάση στην οριζόντια περικοπή δαπανών ακόμη και χωρίς να υπάρχει η διακριτική ευχέρεια επιλογής από την κυβέρνηση ενώ στη συνέχεια θα μπορεί να αντικαθίσταται από διαρθρωτικά μέτρα και στο σκέλος των εσόδων. Η δουλειά αυτή τη στιγμή γίνεται με βάση την ελληνική πρόταση η οποία θα τροποποιηθεί κατάλληλα.

Δεν υπάρχει πιθανότητα για το Eurogroup να προχωρήσουμε στο πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ καθώς υπάρχουν κράτη μέλη που θεωρούν πολύ σημαντική τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Η συζήτηση για το χρέος άρχισε σε αυτό το Eurogroup και θα κινηθεί σε τρία στάδια εφόσον η Ελλάδα τηρεί πλήρως το πρόγραμμα. Σε πρώτη φάση, αν τηρείται το πρόγραμμα θα γίνει η βέλτιστη διαχείριση της διαχείρισης του χρέους. Σε δεύτερη φάση, στο τέλος του προγράμματος το 2018 θα εξεταστεί η παράταση της περιόδου χάριτος και η επιμήκυνση με ισχύ από το τέλος του 2018 και την αρχή του 2019. Στην τρίτη φάση θα εξεταστεί η πορεία του χρέους τις επόμενες δεκαετίες.

Καλωσορίζουμε την ψήφιση των νομοσχεδίων, θα εξεταστούν λεπτομερώς σε σχέση με το πρόγραμμα, απομένουν ο μηχανισμός των επιπλέον μέτρων “υπό αίρεση”, τα κόκκινα δάνεια και το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων το εποπτικό συμβούλιο του οποίου πρέπει να έχει οριστεί ως τις 16 Ιουλίου και να είναι πλήρως λειτουργικό τον Σεπτέμβριο.

Το Eurogroup εκφράζει την ελπίδα ότι η συζήτηση για το χρέος θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα μετά το Eurogroup της 24ης Μαΐου.

To Εuro Working Group θα εξετάσει τις διάφορες τεχνικές λύσεις για το πρώτο στάδιο, δηλαδή την βέλτιστη διαχείριση του χρέους.

Υπάρχουν δύο κόκκινες γραμμές από την πλευρά του Eurogroup: όχι κούρεμα και όχι σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα. Η όποια λύση για το χρέος θα συνοδεύεται από όρους και προϋποθέσεις.»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suntriptikh-htta-twn-surizaiwn-sto-eurogroup-sumfwnhsan-me-tous-diethneis-t#ixzz48H958bpv

Exit mobile version