Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Μνημόνιο, η μαρξιστική αριστερά και η φιλελεύθερη δεξιά

Το Μνημόνιο, η μαρξιστική αριστερά και η φιλελεύθερη δεξιά

Αυτό το οποίο γίνεται αντιληπτό, σε ευρεία κλίμακα πλέον είναι το μέγεθος της απάτης της υποτιθέμενης «διάσωσης» της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα, έχουμε τη νομοθέτηση ενός μηχανισμού αυτόματης λήψης νέων υφεσιακών μέτρων, ούτως ώστε να επιτευχθούν τα συμφωνημένα εξωπραγματικά πλεονάσματα των επόμενων ετών και να αποπληρώνεται, δια των πλεονασμάτων αυτών, το χρέος της Ελλάδας. Με απλά λόγια, και νέα και συνεχή μέτρα καταστροφής της πραγματικής οικονομίας και πλήρους φτωχοποίησης και προλεταριοποίησης του Ελληνικού Λαού, προκειμένου να δημιουργούνται πλεονάσματα για να πληρώνεται στο διηνεκές ένα χρέος, το οποίο είναι μη βιώσιμο. Κάτι το εξωπραγματικό και μη λογικό προσπαθούν να μας το παρουσιάσουν ως τον μονόδρομο που οδηγεί στην σωτηρία της Χώρας.

Είναι, όμως, δυνατόν να δεχθεί ο οποιοσδήποτε Έλληνας να πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος του σε διαρκώς αυξανόμενους υπέρογκους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, με το υπόλοιπο να μην επαρκεί για τις στοιχειώσεις ανάγκες του, ώστε το κράτος να έχει πλεονάσματα για να πληρώνεται, εννοείται για δεκαετίες, ένα χρέος που δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο; Είναι δυνατόν να δεχθεί ο οποιοσδήποτε Έλληνας ότι η σύνταξη του όχι μόνο θα μειώνεται συνεχώς, αλλά δεν θα θεωρείται σίγουρη, για τον ίδιο ακριβώς λόγο; Ότι εκτός των υπέρογκων και δυσβάσταχτων άμεσων και έμμεσων φόρων θα πληρώνει επιπλέον φόρους και επί της περιουσίας του, την οποία ήδη έχει πληρώσει; Ότι τα παιδιά του δεν θα βρουν ποτέ εργασία, επειδή οι επιχειρήσεις κλείνουν και η ανεργία συνεχώς αυξάνεται, καθώς έχουν απέναντι τους ένα αδίστακτο και αδηφάγο κράτος, το οποίο λειτουργεί ως άρπαγας και θα δημιουργεί «πλεονάσματα» παρωδία, μόνο και μόνο για ναι πληρώνει στους διεθνείς τοκογλύφους ένα μη βιώσιμο χρέος; Επομένως, η εφαρμοζόμενη επί χρόνια πολιτική «διάσωσης» στην Ελλάδα είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη σε πλήρη αποτυχία.

Το «χρήσιμο» στοιχείο αυτής της χρόνιας αποτυχημένης πολιτικής είναι ότι ακόμα και η μέχρι πρότινος «αθώα», «αμόλυντη» «ηθικά πλεονάζουσα», «μη κυβερνώσα» αριστερά έδειξε το πραγματικό αντιλαϊκό (για το αντεθνικό έχει δώσει επί δεκαετίες εξετάσεις, περνώντας τις με άριστα) πρόσωπο της, υπογράφοντας και αυτή Μνημόνιο και μάλιστα το πλέον επώδυνο και δυσβάσταχτο. Η άνοδος της αριστεράς στην εξουσία ήταν το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου που ονοματίστηκε Μεταπολίτευση, το οποίο ολοκλήρωσε το στάδιο της παρακμής και της σήψης της σύγχρονης Ελλάδας.

Η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης υπήρξε ανέκαθεν μια Χώρα όπου ιδεολογικά κυριαρχούσε η αριστερή σκέψη, αλλά η αριστερά ως κομματική οντότητα δεν είχε ασκήσει μέχρι πρότινος κυβερνητική εξουσία. Τώρα πλέον ζήσαμε κι αυτό, με τον μύθο της φιλολαϊκής αριστεράς να καταρρέει παταγωδώς. Η λύση, όμως, δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση η επιστροφή στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ΝΔ, η οποία πέρα από τις αναγκαίες, για αντιπολιτευτικούς και μόνο λόγους, επιθέσεις της κατά της κυβερνητικής πολιτικής, αποφεύγει συστηματικά να διευκρινίσει σε τι προτίθεται να φερθεί διαφορετικά στην διαχείριση της μνημονιακής πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι ο Μητσοτάκης είναι έτοιμος να πάρει την σκυτάλη της μνημονιακής υποτέλειας στους διεθνείς τοκογλύφους από τον Τσίπρα και να συνεχίσει ακάθεκτος και «επάξια» την συνέχιση της απεμπόλησης της Εθνικής Κυριαρχίας, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της ολοκληρωτικής «κινεζοποίησης» του Ελληνικού Λαού και της πλήρους μετατροπής της Χώρας σε μια εξαρτημένη αποικία.

Η ενίσχυση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, αποτελεί ενεργητικό μονόδρομο ενάντια στις ποικίλες αντιδράσεις εξουσίας του «συνταγματικού τόξου», οι οποίες εξυπηρετούν ως πολιτικό υπηρετικό προσωπικό τις σκοτεινές και αδηφάγες ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ   

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-mnhmonio-h-marjistikh-aristera-kai-h-fileleutherh-dejia#ixzz48HEVuHoL

Exit mobile version