Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Τραμπ έπιασε δημοσκοπικά την Χίλαρι Κλίντον

Ο Τραμπ έπιασε δημοσκοπικά την Χίλαρι Κλίντον

Παρά την απίστευτη πολεμική εναντίον του από τους ποικίλους κήρυκες της “πολιτικής ορθότητας”, ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο εξασφάλισε την οριστική του επικράτηση στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αλλά πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την πιο πιθανή αντίπαλό του από το Δημοκρατικό Κόμμα, την Χίλαρι Κλίντον.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της “Καθημερινής” με τίτλο “Δυναμική ανοδος της δημοτικότητας Τραμπ. Έκλεισε στα όρια του στατιστικού λάθους την ψαλίδα που τον χώριζε από τη Χίλαρι Κλίντον”, το οποίο λέει, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Σε φάση δυναμικής ανόδου βρίσκεται η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ, μία εβδομάδα μετά την οριστική επικράτησή του στη μάχη των προκριματικών εκλογών και την απόσυρση των δύο τελευταίων Ρεπουμπλικανών υποψηφίων που διεκδικούσαν το προεδρικό χρίσμα, του γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ και τον κυβερνήτη του Οχάιο Τζον Κέισικ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos, ο αμφιλεγόμενος μεγαλοεπιχειρηματίας έκλεισε στα όρια του στατιστικού λάθους την ψαλίδα που τον χώριζε από τη Χίλαρι Κλίντον, σχεδόν βέβαιη υποψήφια των Δημοκρατικών. Σε πανεθνική κλίμακα, ο Τραμπ φέρεται να συγκεντρώνει το 40% των προτιμήσεων ψήφου, έναντι 41% της Κλίντον. Η προηγούμενη πανεθνική δημοσκόπηση, μόλις πριν από μία εβδομάδα, έδινε στην πρώην υπουργό Εξωτερικών άνετο προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων.

Ούριο άνεμο στα πανιά του Τραμπ έφεραν και τα αποτελέσματα των προχθεσινών προκριματικών εκλογών στις πολιτείες της Δυτικής Βιρτζίνια και της Νεμπράσκα. Ο Τραμπ επικράτησε σαρωτικά και στις δύο πολιτείες έναντι των Κρουζ και Κέισικ, οι οποίοι, αν και είχαν δηλώσει ότι αποσύρονται, διατήρησαν τα ψηφοδέλτιά τους και στις δύο αναμετρήσεις, ευελπιστώντας σε κάποιο «θαύμα» που θα μπορούσε να τους ξαναβάλει στη μάχη.

Σχεδόν το σύνολο των εκλεκτόρων από τις δύο πολιτείες προσμετρώνται υπέρ του Τραμπ, ο οποίος ελάχιστα απέχει πλέον από το να «κλειδώσει» και μαθηματικά την απόλυτη πλειοψηφία στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, που θα αναδείξει επίσημα τον υποψήφιο του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου”.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η “σίγουρη νίκη” της Κλίντον απέναντι στον Τραμπ, την οποία προεξοφλούσαν οι διάφοροι “έγκυροι” πολιτικοί αναλυτές, έχει μετατραπεί πλέον σε μια αμφίρροπη μάχη, με αβέβαιο αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο θα ενδυναμώνεται η θέση του Τραμπ. Από την μια μεριά θα εξουδετερώσει πλήρως μέχρι τον Νοέμβριο τους εσωκομματικούς του επικριτές, οι οποίοι θα εξευτελιστούν αν στηρίξουν την Κλίντον, ενώ από την άλλη θα δημιουργήσει μια αύρα νίκης, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι πλέον βαδίζει από κοινή αφετηρία με την υποψήφια των Δημοκρατικών και φανατική υποστηρίκτρια του σιωνισμού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-tramp-epiase-dhmoskopika-thn-klinton-badizontas-pleon-apo-koinh-afethria#ixzz48UPzsH6O

Exit mobile version