Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λ. Φουντούλης για Συνθήκη Σένγκεν, άσυλο σε λαθρομετανάστες και μνημονιακή πολιτική – 3 ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, έκανε παρέμβαση κατά την διάρκεια της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στην συζήτηση με θέμα τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος. Σε αυτήν, αφού ξεκαθάρισε στους υπόλοιπους, δήθεν εταίρους μας, ευρωβουλευτές πως τα Μνημόνια έχουν καταστρέψει τον Ελληνικό Λαό, στην συνέχεια απέδειξε με στοιχεία πως σε καμία χώρα τα μέτρα λιτότητας δεν επέφεραν αύξηση του βιοτικού επιπέδου ή έστω μείωση του δημοσίου χρέους. Τέλος, ξεκαθάρισε πως θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι οι χειρισμοί της Επιτροπής οδηγούν σε οικονομικό θάνατο την Πατρίδα μας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

“Για άλλη μια φορά είμαστε θεατές στο ίδιο θέατρο του παραλόγου. Είναι απίστευτες οι καταστάσεις που βιώνουμε στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση, ενώ τέτοια πολιτική αναλγησία και αθλιότητα δεν έχουμε ζήσει ποτέ μέχρι σήμερα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δεμένοι πίσω από το άρμα της Γερμανίας και με πειθήνιο όργανό τους την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., γκρέμισαν και τα τελευταία οχυρά της Ελλάδας. Καταπάτησαν όλες τις υποσχέσεις τους προς τον λαό, προδίδοντας την πατρίδα τους και καταστρέφοντας τον τόπο, παραδίδοντας τον μαζί με τις επερχόμενες γενιές στους γενοκτόνους δανειστές του Δ.Ν.Τ και κυρίως “στους συμμάχους και εταίρους φίλους μας”.

Φτωχοποιώντας τον λαό, διαλύοντας όλες τις κοινωνικές τάξεις, το εμπόριο, τη δημόσια υγεία και ό,τι άλλο αφορά τη λειτουργία και την ύπαρξη ενός κράτους! Τα μνημονιακά δάνεια δεν έσωσαν την Ελλάδα, αλλά τις ευρωπαϊκές τράπεζες μεταφέροντας τις ζημιές τους στα κράτη μέλη και αυτά με την σειρά τους στους Έλληνες φορολογούμενους. Στον ελληνικό προϋπολογισμό κατέληξαν λιγότερο από το 5% των δανείων, ύψους 220 δισ. ευρώ, που δόθηκαν για τη σωτηρία της Ελλάδας στα πέντε πρώτα χρόνια των μνημονίων, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν στη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε, στην Γερμανική οικονομική εφημερίδα Handel blatt.

Σε όλες τις χώρες που επιβάλατε την μνημονιακή δήθεν σωτηρία το χρέος τους ως ποσοστό του ΑΕΠ, το λιγότερο διπλασιάστηκε. Στην πραγματικότητα η επιτροπή δεν κάνει δηλώσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων του ελληνικού προγράμματος στήριξης, απλά συντάσσει το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.

Κατά την διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με το μέλλον της συνθήκης Σέγκεν, έκανε παρέμβαση ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Σε αυτήν, αφού ανέφερε τις δομικές αδυναμίες της Ένωσης γενικότερα, αλλά και της συνθήκης αυτής συγκεκριμένα, που εκμεταλλεύονται διάφορα παράνομα κυκλώματα, ζήτησε να διεξαχθεί μια ψύχραιμη συζήτηση χωρίς συναισθηματισμούς, ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι όντως προς το συμφέρον των Ευρωπαϊκών Λαών η πλήρης επαναφορά της Σέγκεν.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

“Στην πραγματικότητα, το ερώτημα σήμερα θα έπρεπε να ήταν αν πράγματι θέλουμε την αποκατάσταση της λειτουργίας της Σέγκεν. Με δεδομένες τις δομικές αδυναμίες της Ένωσης, η συνθήκη αυτή έχει αποδειχθεί πως εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό διάφορα παράνομα κυκλώματα, εμπορίας όπλων, ναρκωτικών, ανθρώπων και γενικότερα λαθρεμπορίου.

Δεν μπορεί με κανέναν μέχρι σήμερα τρόπο, να ελεγχθεί η μετακίνηση εξτρεμιστικών ή τρομοκρατικών ομάδων από το ένα κράτος της Ένωσης στο άλλο προκειμένου να διαφύγουν της προσοχής των αρχών.

Τέλος, πέρα από τους λόγους ασφαλείας που αμφισβητούν πραγματικά την ανάγκη ύπαρξης της Σέγκεν, πρέπει να  συνυπολογίσουμε τον ρόλο που έχει παίξει η συνθήκη αυτή και στην αποδυνάμωση των ασθενέστερων οικονομικά κρατών από πολύτιμο επιστημονικό ή εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, το οποίο μην έχοντας σχεδόν κανένα εμπόδιο, μετακινείται στην Βόρεια και Δυτική Ευρώπη, καταδικάζοντας τις χώρες προέλευσης σε μόνιμη ύφεση ή έστω σε μεγάλη καθυστέρηση της ανάπτυξης.

Πριν λοιπόν γίνει η συζήτηση για το πως θα αποκατασταθεί η Συνθήκη, θα ήταν καλύτερο και πολύ πιο χρήσιμο να αποφασίσουμε εάν όντως πρέπει να υπάρχει. Θα ήταν πολύ καλό να ακούσουμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των Ευρωπαϊκών Λαών πειστικά επιχειρήματα υπέρ της, επιχειρήματα πραγματικά, όχι συναισθηματισμούς και ιδεολογήματα.”

Παρέμβαση κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση με θέμα την πολιτική ασύλου της Ένωσης, έκανε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Αρχικά διαπίστωσε πως το σημερινό σύστημα παροχής ασύλου έχει εκ των πραγμάτων αποτύχει, ενώ στην συνέχεια ζήτησε την θέσπιση αυστηρότερων κανόνων και πραγματικού ελέγχου σε όσους ζητούν άσυλο. Τέλος, επεσήμανε πως αν δεν σταματήσουν οι νέο-αποικιακές πολιτικές των δυτικών κρατών δεν πρόκειται ποτέ να καταπολεμηθούν οι αιτίες που δημιουργούν εξαρχής το φαινόμενο της μετανάστευσης.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

“Αρχικά πρέπει όλοι να παραδεχθούμε αυτό που λένε όλοι οι Πολίτες της Ένωσης, αλλά οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν. Η πολιτική ασύλου και η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης έχει αποτύχει γιατί εξαρχής στηρίχτηκε σε λάθος βάσεις, σε λάθος θεμέλια.

Δεν έχει τις δυνατότητες η Ευρώπη ούτε την θέληση οι Λαοί της να υποδεχθούν όλους όσους επιθυμούν να έρθουν εδώ, προσδοκώντας μια καλύτερη ζωή, επωφελούμενοι από την παράλογη παροχή επιδομάτων, την ώρα που η ήπειρος μας βιώνει μια σημαντικότατη οικονομική κρίση. Ήδη βιώνουμε την κοινωνική αναταραχή που έχει προέλθει από τις πολιτικές που εφαρμόζετε και το μέλλον μας επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Ειδικά όσο επιλέγετε να κλείνετε τα μάτια μπροστά στις αντιδράσεις των Λαών, ή ακόμα χειρότερα να προσπαθείτε να περιγράψετε όσους αντιδρούν ως μισάνθρωπους.

Αν θέλουμε όντως να λύσουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα, αρχικά, πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το ποιος πραγματικά δικαιούται άσυλο, μιας και γνωρίζουμε όλοι πως έχει γίνει κατάχρηση από ανθρώπους που ποτέ δεν διέτρεχαν κανέναν πραγματικό κίνδυνο, και το σημαντικότερο, πρέπει να σταματήσουν οι Δυτικές χώρες να επεμβαίνουν διαρκώς στα εσωτερικά τρίτων κρατών. Οι χώρες της Δύσης είναι που έχουν βομβαρδίσει, ανατρέψει, προσπαθήσει να ανατρέψουν και έχουν εισβάλλει σε όποιον δεν συντασσόταν με τα συμφέροντα τους, ακολουθώντας μια ξεκάθαρα νέο-αποικιακή πολιτική.”

 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/l.-fountoulhs-to-chroniko-enos-proanaggelthentos-thanatou-gia-thn-ellada#ixzz48X2FqieD

Exit mobile version