Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παρών στο συνέδριο της νεοφιλελεύθερης Δράσης ο Μητσοτάκης, δείχνοντας την σταθερή προσήλωση του στα Μνημόνια

Παρών στο συνέδριο της νεοφιλελεύθερης Δράσης ο Μητσοτάκης, δείχνοντας την σταθερή προσήλωση του στα Μνημόνια

Το πόσο ακραία φιλελεύθερη έχει μετατραπεί η ΝΔ φαίνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση πλέον.

Ένα ακόμη δείγμα αποτελεί η παρουσία αυτοπροσώπως του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 4ο Συνέδριο της Δράσης αυτό το Σαββατοκύριακο, του νεοφιλελεύθερου αυτού μορφώματος που δημιούργησε ο Στέφανος Μάνος και του οποίου ηγείται σήμερα ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Βεβαίως, επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα κόμμα Δράση, το οποίο να υφίσταται με την πραγματική έννοια του όρου. Έχει να κατέβει σε εκλογικές διαδικασίες αρκετά χρόνια, ενώ στις προηγούμενες εκλογές υποστήριξε το άλλο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα του «Ποταμιού».

Είναι χαρακτηριστικά, όμως, τα όσα διαβάζουμε σε καθεστωτική ιστοσελίδα γύρω από το ζήτημα αυτό. «Οι εργασίες του τέταρτου συνεδρίου της πολιτικής κίνησης που ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος γίνονται ταυτόχρονα και χώρος περαιτέρω ζύμωσης της ΝΔ και με τα προσκεκλημένα στο συνέδριο στελέχη του εκσυγχρονιστικού κέντρου, με τα οποία η Συγγρού έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και προσδοκά σε μελλοντική συνεργασία. Πιο συγκεκριμένα, το παρόν στο συνέδριο της Δράσης θα δώσουν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Παράλληλα στις θεματικές συζητήσεις που θα γίνουν θα συμμετάσχουν εκ μέρους της ΝΔ ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Νίκη Κεραμέως και η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου».

Βλέπουμε, δηλαδή, έναν εσμό των πιο «σκληρών» εκπροσώπων του νεοφιλελευθερισμού, εντός και εκτός της ΝΔ, να δίνουν το παρόν στο συνέδριο αυτό. Εδώ, λοιπόν έγκειται η πολιτική σημασία του γεγονότος, με την παρουσία αυτοπροσώπως του Μητσοτάκη.

Επί της ουσίας, «ευλογεί» μια ευρύτερη νεοφιλελεύθερη σύμπραξη υπό την αιγίδα της ΝΔ, η οποία θα συμπορευθεί στις επόμενες εκλογές διατρανώνοντας τα ανάλογα πολιτικά επιχειρήματα. Επομένως, είναι ολοφάνερο ότι η ΝΔ θα επιχειρήσει να αντικαταστήσει στην κυβερνητική εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να καταργήσει (…), ή έστω να ελαφρύνει από το δυσβάσταχτο βάρος τους, τα Μνημόνια, αλλά για να τα επεκτείνει ακόμη περισσότερο.

Ως εκ τούτου η παρουσία του Μητσοτάκη στο συνέδριο της Δράσης προεξοφλεί την σταθερή διαδρομή της ΝΔ στο ίδιο μνημονιακό μονοπάτι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-mhtsotakhs-dinei-to-paron-sto-sunedrio-ths-neofileleutherhs-drashs-deichn#ixzz48ZV1HDg7

Exit mobile version