Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανικόβλητοι στον ΔΟΛ αναζητούν απαντήσεις για την πανευρωπαϊκή άνοδο των Εθνικιστικών Κινημάτων

Πανικόβλητοι στον ΔΟΛ αναζητούν απαντήσεις για την πανευρωπαϊκή άνοδο των Εθνικιστικών Κινημάτων

Μία πολύ μεγάλη συζήτηση, με τη συμμετοχή «ειδημόνων» από ολόκληρο τον πλανήτη, ανοίγει η ναυαρχίδα του ΔΟΛ, εφημερίδα «Το Βήμα». Στην συζήτηση, που δημοσιεύεται υπό την μορφή άρθρου, συμμετέχουν ο Θεοφάνης Εξαδάκτυλος, αναπληρωτής καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Surrey και ο Μάθιου Γκούντγουιν, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ.

Το κίνητρο, βεβαίως, της όλης συζητήσεως από τον ΔΟΛ είναι η Χρυσή Αυγή και η εκρηκτική άνοδός της, που οδηγεί στη νέα σωρεία συκοφαντικών δημοσιευμάτων από τον καθεστωτικό τύπο. Μπορεί ο ΔΟΛ να «κατηγορεί» την Χρυσή Αυγή για «ρατσιστικό» λόγο και να λέει ότι αυτός είναι η αιτία του μίσους που εκπέμπουν οι φυλλάδες του οργανισμού για το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, όμως η πραγματικότητα είναι ότι το ελατήριο για την πολεμική είναι οι χορηγίες από τις τράπεζες και άλλες συναφείς «επιχειρηματικές» δραστηριότητες του οργανισμού και των υπολοίπων «δημοσιογραφικών» οργανισμών.

Στο περισπούδαστο άρθρο, που όπως είπαμε φιλοξενεί την γνώμη των ειδικών αποτυπώνεται το αδιέξοδο και ο πανικός των κλεπτοκρατών. Από την μία έχουμε τον «εγκλωβισμό των δημοκρατικών κομμάτων στην ατζέντα» των Εθνικιστών και από την άλλη η πραγματικότητα δεν επιτρέπει την αλλαγή αυτής της ατζέντας. Όπως εξηγεί ο καθηγητής Εξαδάκτυλος: «Η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση απέσυρε τον μανδύα της ευμάρειας και αποκάλυψε τη συνέχεια αυτών των αντιλήψεων. Το Προσφυγικό έδωσε βήμα στις ιδέες αυτές να κυκλοφορούν ανενόχλητες στον δημόσιο πολιτικό χώρο».

Δεν ξέρουμε που θα καταλήξει, εν τέλει, η όλη συζήτηση, πάντως είναι τρομερή αδικία να μην φιλοξενούνται οι απόψεις του εκλεκτού της Μέρκελ, Δ. Ψαρρά. Στον επόμενο κύκλο ας επικοινωνήσει ο ΔΟΛ μαζί του. Άλλωστε, τι είναι το σύστημα, παρά ένα δίκτυο συγκοινωνούντων δοχείων. Μην φοβάστε που το παίζει «αριστερός»… Και αυτός παίρνει χορηγίες από τις τράπεζες, αλλά και από την Μέρκελ.

Για να καταθέσουμε και την δική μας άποψη για το ζήτημα, η άνοδος του Εθνικισμού οφείλεται στην βούληση των Ευρωπαϊκών Λαών για Πατρίδα, Πίστη και Ελευθερία. Δεν υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης των σημαντικών προβλημάτων από τα συστημικά κόμματα, γιατί πολύ απλά αυτά τα δημιούργησαν και δεν θα έκαναν καμία προσπάθεια να τα αντιμετωπίσουν αν δεν υπήρχαν οι Εθνικιστές. Θυμίζουμε ότι προ της ανόδου της Χρυσής Αυγής όλα τα κόμματα χαρακτήριζαν ξενοφοβικούς τους κατοίκους του κέντρου των Αθηνών που ζούσαν με τρόμο, πίσω από καγκελόφραχτα παράθυρα και πόρτες.

Θυμόμαστε όλοι τις δηλώσεις των πολιτικάντηδων την επαύριο της δολοφονίας του Καντάρη, του Λαζανά, της κακοποίησης της Μυρτούς. Θυμόμαστε επίσης την συγκάλυψη των οικονομικών εγκλημάτων από τους πολιτικάντηδες, όταν οι Εθνικιστές δεν ήταν στο προσκήνιο. Συνεπώς, η άνοδος του Εθνικισμού δεν εδράζεται σε συγκεκριμένα αίτια και αφορμές. Είναι απλώς… πεπρωμένο! Είναι η Νέμεση που διαδέχεται την Ύβρη και ως πεπρωμένο δεν αποτρέπεται, παρά μόνο – ίσως – καθυστερεί. Οπότε χαλαρώστε και απολαύστε το!

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/panikoblhtoi-ston-dol-anazhtoun-apanthseis-gia-thn-paneurwpaikh-anodo-twn-e#ixzz48dKibhhb

Exit mobile version