Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμα ένας συνεργάτης του αρχισκευωρού Σαμαρά στην λίστα των Panama Papers

Ακόμα ένας συνεργάτης του αρχισκευωρού Σαμαρά στην λίστα των Panama Papers

Ακολουθεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Παραπολιτικά”: 

Μείζον θέμα για τον Αντώνη Σαμαρά δημιουργούν οι συνεχείς αποκαλύψεις για την ύπαρξη συγγενικών του προσώπων και στενών συνεργατών του στη «λίστα Λαγκάρντ» και στα Ραnαmα Papers. Μετά τον Σταύρο Παπασταύρου και τον πεθερό του αδελφού τον, Γιάννη Παγίδα, η δημοσιοποίηση νέων στοιχείων από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (Internatίonal Consortίum of Investigatίve Journalists) για τα Panama Papers έφερε στο φως ακόμη ένα άτομο από το στενό περιβάλλον τον πρώην πρωθυπουργού, που φιγουράρει στη συγκεκριμένη λίστα: τον Δημήτρη Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παραπολιτικών», ο κ. Δημητρίου αναμένεται να κληθεί από τούς επίκουρους οικονομικούς εισαγγελείς κ. Τουλουπάκη – Καλούδη – Ντζούρα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη συμμετοχή του σε δύο εξωχώριες εταιρείες, την Dimαn Foundatίon και την Green Shamrock Foundation, που περιλαμβάνονται στη «λίστα του Παναμά».

Πρόκειται για εταιρείες που ιδρύθηκαν το 2005 από τον Σταύρο Παπασταύρου, την ίδια περίοδο που έκλεισε τον λογαριασμό που διατηρούσε έως τότε στην HSBC Γενεύης και άνοιξε νέο. Στα Διοικητικά Συμβούλια των εν λόγω εταιρειών ο κ. Δημητρίου εντάχθηκε το 2009 και αποχώρησε το 2014, με τη λύση τους.

Όσον αφορά στη σχέση τον με τον Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται από τις θέσεις που κατέλαβε πως ήταν πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο τον 2012 ορίστηκε ειδικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας επί κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ έναν χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2013, και επί κυβέρνησης Σαμαρά αναβαθμίστηκε σε προϊστάμενο τον Γραφείου Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας τον υπουργείου Οικονομικών, θέση από την οποία επόπτευε το ΤΑΙΠΕΔ.

Λίγο πριν πέσει η τότε κυβέρνηση, τον Νοέμβριο του 2014, με απόφαση των μετόχων τους λύθηκαν οι δύο offshore, ενώ έναν μήνα μετά, τον Δεκέμβριο, ο Δημήτρης Δημητρίου διορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, θέση την οποία κράτησε και τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunergaths-samara-panama-papers#ixzz48kEl8jLH

Exit mobile version