Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται τσουνάμι ανεργίας: 55.000 νέοι άνεργοι μέχρι το τέλος του 2016!

Έρχεται τσουνάμι ανεργίας: 55.000 νέοι άνεργοι μέχρι το τέλος του 2016!

Ένα απίστευτο “τσουνάμι” πλήρους κατάρρευσης των εισοδημάτων των Ελλήνων βρίσκεται σε πλήρη έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχοντας βεβαίως ως αφετηρία εκκίνησης τα προηγούμενα δύο Μνημόνια.

Το αντιασφαλιστικό τερατούργημα του Κατρούγκαλου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τους καταστροφικούς ανέμους που θα τσακίσουν οριστικά ό,τι απέμεινε σχετικά ανέπαφο στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία. Μετά τους πολιτικούς μηχανικούς, τους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους οικονομολόγους και τις λοιπές ομάδες επαγγελματιών που μιλούν για πρωτοφανές πλήγμα στα εισοδήματά τους, ήρθε και η σειρά των μικρομεσαίων επιχειρηματιών με την χαριστική βολή που τους δίνει η κυβέρνηση, καθώς κάνουν λόγο για 55.000 χαμένες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος της χρονιάς!

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, “με την ψήφιση των νέων μέτρων επιδεινώνεται το ήδη κακό οικονομικό κλίμα στην χώρα. Προετοιμαζόμαστε για εκτόξευση των οφειλών στο Δημόσιο, πάγωμα της αγοράς και πρωτοφανές κύμα λουκέτων και απολύσεων. Εκτιμώ, λοιπόν, πως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η ανεργία θα ανέβει από το 24% στο 26%. Δηλαδή θα παρουσιάσει αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων”. Αυτή η διαπίστωση είναι αρκετή για να κατανοήσουμε το μέγεθος του κόστους που φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο για όλη την Χώρα και για την ζημιά που συντελείται στον παραγωγικό ιστό της.

Μάλιστα, για πρώτη φορά από το 2013, ο δείκτης της ανεργίας αναμένεται να παρουσιαστεί αυξημένος. “Συγκρατήστε τα νούμερα που σας δίνω: θα υπάρξουν 21.000 λουκέτα επιχειρήσεων, απώλειες 55.000 θέσεων εργασίας, με τις 31.000 εξ αυτών να αφορούν μισθωτούς και τις υπόλοιπες του ίδιους τους επιχειρηματίες. Και αυτά τα νούμερα που προέρχονται από τις έρευνες του ΙΜΕΓΣΕΒΕΕ αφορούν το επερχόμενο καλοκαίρι”, τονίζει ο κ. Καββαθάς. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μάλιστα εκτιμά ότι πλέον οι επιχειρήσεις, και δη οι μικρομεσαίες, δεν μπορούν να καταφύγουν στο “σύνηθες λίπος” που είχαν, ενώ πιστώσεις δεν υπάρχουν. “Αυτή την στιγμή απαιτείται για εμπορική συναλλακτική πράξη μετρητό. Πρόκειται για μια τεράστια ζημιά”, αναφέρει.

Αλλά και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) Αντώνης Ζαΐρης θεωρεί ότι η αγορά ήδη πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές. “Η αγορά έχει παγώσει και το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Ο κόσμος, μη γνωρίζοντας το τελικό αποτύπωμα των νέων μέτρων, δεν δείχνει διάθεση για αγορές και πολύ φοβάμαι ότι περνάμε σε νέα φάση ως προς την αγοραστική πορεία των καταναλωτών”. Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και το κρίσιμο πρόβλημα που μαστίζει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δηλώνουν αδυναμία αποπληρωμής των οφειλών τους στην ΔΕΗ, ζήτημα με το οποίο ασχολείται εντατικά τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. “Κάθε ημέρα περίπου 15 επιχειρηματίες μου δηλώνουν αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους στη ΔΕΗ. Η πρόσφατη παρέμβαση Σκουρλέτη και της διοίκησης της Επιχείρησης για μείωση 10% σε όσους βρίσκονται σε ρύθμιση και είναι συνεπείς δεν φτάνει”, δηλώνει ο ίδιος.

Η εφαρμογή (και) του τρίτου Μνημονίου μπορεί να θεωρείται από το αριστερό και δεξιό υπηρετικό πολιτικό προσωπικό ως παράγονττας σταθερότητας και μελλοντικής ανάπτυξης, όμως στην πραγματικότητα αποτελεί την οριστική ταφόπλακα σ’ ό,τι έχει παραμείνει ακόμη όρθιο σ’ αυτή την Χώρα. Άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ και έμμεσα η αντιπολίτευση των “ευρωπαϊκών δυνάμεων”, οι οποίες ψήφισαν “δαγκωτό” και με απίστευτο φανατισμό το τρίτο Μνημόνιο το περασμένο καλοκαίρι, παραδίδουν σε ξένα χέρια την Εθνική Κυριαρχία της Χώρας, ξεπουλούν την δημόσια περιουσία της και φτωχοποιούν στον έσχατο βαθμό τον Ελληνικό Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erchetai-tsounami-anergias.-55.000-neoi-anergoi-mechri-to-telos-tou-2016#ixzz48v6g7IXY

Exit mobile version