Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αδιάφορη η κυβέρνηση στις συνεχείς προκλήσεις των αλβανών κατά των Βορειοηπειρωτών

Αδιάφορη η κυβέρνηση στις συνεχείς προκλήσεις των αλβανών κατά των Βορειοηπειρωτών

Η προκλητικότητα των αλβανών σε βάρος των Βορειοηπειρωτών και της Ελλάδας γενικότερα καλά κρατεί.

Αφού η αλβανική κυβέρνηση μπόρεσε να επιβάλλει πριν από έναν περίπου χρόνο, τους δημοτικούς άρχοντες της αρεσκείας της στις περιοχές της Βορείου Ηπείρου, τώρα εξελίσσει το σχέδιο υφαρπαγής των περιουσιών τους. Έτσι, λοιπόν, αλβανοί, οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με τίτλους ιδιοκτησίας αμφιβόλου γνησιότητας, εμφανίζονται στις περιοχές Φοινίκης, Δροπόλεως, Αγίων Σαράντα, Δελβίνου και Αργυροκάστρου, όπου ήδη έχουν καταπατήσει παρανόμως περισσότερα από 220.000 στρέμματα γης.

Η μέθοδος την οποία ακολουθούν είναι συγκεκριμένη, καθώς εμφανίζουν τίτλους που ανάγονται στην οθωμανική περίοδο κυριαρχίας, οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν επικυρωθεί, αλλά τα έγγραφα αυτά είναι εμφανώς πλαστογραφημένα, και μάλιστα με πανομοιότυπο τρόπο. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν παρουσιάσει και δικαστικές αποφάσεις η έκδοση των οποίων έχει μεθοδευθεί εν αγνοία των Ελλήνων ιδιοκτητών.

Έτσι, λοιπόν, οι Βορειοηπειρώτες έχουν βρεθεί εντελώς μόνοι να διεκδικούν τις περιουσίες τους από την αλβανική «δικαιοσύνη», ήδη όμως στελέχη της Ελληνικής μειονότητας καταγγέλλουν το νοσηρό κλίμα διαφθοράς, για το οποίο άλλωστε η Αλβανία έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από διεθνείς οργανισμούς και ξένες κυβερνήσεις.

Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζουν απειλές προκειμένου να εξωθηθούν διά της βίας να παραιτηθούν των αναφαίρετων δικαιωμάτων τους. Στην τραγική όσο και θλιβερή αυτή κατάσταση η επίσημη Ελλάδα παραμένει αδιάφορος θεατής, αφήνοντας τους Βορειοηπειρώτες έρμαιο στις διαθέσεις των αλβανών. Την ίδια, όμως, στιγμή, με την πλήρη στήριξη του αλβανικού κράτους, οι λεγόμενοι «τσάμηδες» έχουν προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης διεκδικώντας γη και αποζημιώσεις από την Ελλάδα.

Οι συγκρίσεις ανάμεσα στις συμπεριφορές των δύο κυβερνήσεων, της εγχώριας και της αλβανικής, μόνο οργή προξενεί σε κάθε Συνειδητοποιημένο Έλληνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/adiaforh-h-kubernhsh-stis-sunecheis-proklhseis-twn-albanwn-kata-twn-boreioh#ixzz490n87yrR

Exit mobile version