Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξύπνησαν και οι βούλγαροι: Φράχτες και τάφρους ετοιμάζουν στα σύνορα για να αντιμετωπίσουν τους «πρόσφυγες»

Ξύπνησαν και οι βούλγαροι: Φράχτες και τάφρους ετοιμάζουν στα σύνορα για να αντιμετωπίσουν τους «πρόσφυγες»

Την στιγμή που χώρες όπως τα σκόπια και η βουλγαρία προστατεύουν τα σύνορά τους με κάθε δυνατό τρόπο, η συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ συνεχίζει την εγκληματική πολιτική των ανοιχτών συνόρων, έχοντας μετατρέψει την πατρίδα μας σε ένα απέραντο “hot spot”.

Στόχος της βουλγαρικής κυβέρνησης είναι να εμποδιστούν οι λαθρομετανάστες και να μετριάσουν οι αντιδράσεις των πολιτών της γείτονας χώρας

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας σχεδιάζει να ανοίξει τάφρους και να υψώσει φράκτες στα σύνορά της με Ελλάδα και Τουρκία για να εμποδίσουν τους λαθρομετανάστες, που θα θελήσουν να εισέλθουν στο έδαφός της, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Bild.

Η βουλγαρική κυβέρνηση εξετάζει, σύμφωνα με την έκθεση του GASIM, «την κατασκευή ενός φράκτη στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα», έστω και τμηματικά. Επιπλέον υπάρχει η σκέψη να κατασκευαστούν και άλλοι φράκτες στα βουλγαροτουρκικά σύνορα έως το καλοκαίρι του 2016. Πρόκειται για μια επέκταση συνολικού μήκους 160 χιλιομέτρων.

Η έκθεση του Κέντρου Kοινής Aνάλυσης και Στρατηγικής της Παράτυπης Μετανάστευσης (GASIM), αναφέρει πως οι αριθμοί των λαθρομεταναστών προς τη Βουλγαρία παραπέμπουν σε σημαντικά «κενά ελέγχου κατά την είσοδο» στη χώρα και σε έντονες «δραστηριότητες διακινητών».

Επίσης, τονίζεται ότι ιδίως λόγω της οικονομικής αδυναμίας της χώρας υφίσταται ο βραχυπρόθεσμος κίνδυνος «να επιβαρυνθεί υπέρμετρα» η βουλγαρική αστυνομία, η οποία έχει ήδη ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά μέσα.

Τα σχεδιαζόμενα μέτρα θεωρούνται κατά την Bild αποτέλεσμα των έντονων αντιδράσεων Βουλγάρων πολιτών στα σύνορα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/jupnhsan-kai-oi-boulgaroi-frachtes-kai-tafrous-etoimazoun-sta-sunora-gia-na#ixzz492OmdBQP

Exit mobile version