Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι προκλητικοί πράκτορες της Άγκυρας μετά τον ψευτομουφτή θέτουν ζήτημα Θράκης

Οι προκλητικοί πράκτορες της Άγκυρας μετά τον ψευτομουφτή θέτουν ζήτημα Θράκης

Χρειάστηκαν να περάσουν μόλις λίγες ημέρες από τις εκ νέου προκλητικές δηλώσεις του ψευτομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ώστε επισήμως πλέον η Άγκυρα να ευθυγραμμιστεί πλήρως μαζί του.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε, για μια ακόμη φορά, την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ως “τουρκική”, υποστηρίζοντας ότι η “αισιόδοξη προσέγγιση” την οποία παρουσιάζουν οι Έλληνες Αξιωματούχοι “απέχει πολύ από την παρούσα κατάσταση της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, η οποία επιθυμεί να απολαύει των μειονοτικών δικαιωμάτων”.

Πολύ περισσότερο, μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα ότι “αγνοεί τις υποχρεώσεις που έχει έναντι της μειονότητας”. Είναι ολοφάνερος ο στόχος του τούρκου εκπροσώπου. Μιλώντας για “δικαιώματα της μειονότητας”, εννοεί επί της ουσίας ότι επιθυμεί την πλήρη αποχώρηση του Ελληνικού Κράτους από την Θράκη και την διαμόρφωση ενός καθεστώτος “αυτονομίας”.

Με απύθμενο θράσος καλεί την Ελλάδα να μην τηρεί τον νόμο όσον αφορά στην ανάδειξη των θρησκευτικών ηγετών της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά να αφήνει ανεξέλεγκτο τον κάθε ψευτομουφτή, όργανο του τουρκικού επεκτατισμού. Ομιλώντας για αυτοδιοίκηση των “ιδρυμάτων” εννοεί ότι θέλει να αποσπάσει τα μειονοτικά σχολεία από την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και να τα θέσει υπό τον έλεγχο του πολυπλόκαμου τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, το οποίο πρέπει ΑΜΕΣΑ να κλείσει, αφού η ύπαρξή του δυναμιτίζει το κλίμα στην περιοχή.

Βεβαίως, η Τουρκία “βρίσκει και τα κάνει”, αφού το Ελληνικό κράτος ούτε στα πιο στοιχειώδη ζητήματα δεν δικαιολογεί την ύπαρξη και την κυριαρχία του στο Ελληνικό έδαφος της Θράκης.

Οι τούρκοι, συνεπικουρούμενοι από έναν εσμό ντόπιων προωθητών των απόψεών τους, προωθούν τα επεκτατικά τους σχέδια στην Θράκη, γνωρίζοντας ότι η εκάστοτε εγχώρια κυβέρνηση του “συνταγματικού τόξου” όχι απλώς κοιμάται βαριά, αλλά… ροχαλίζει κιόλας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/meta-ton-pseutomoufth-kai-h-agkura-thetei-zhthma-thrakhs#ixzz497MSIPpR

Exit mobile version