Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μνημονιακό παραλήρημα από την συριζαία Θεοπεφτάτου: Οι φόροι επιβαρύνουν μόνο τους… γλεντζέδες που πίνουν, καπνίζουν και πάνε για καφέ!

Μνημονιακό παραλήρημα από την συριζαία Θεοπεφτάτου: Οι φόροι επιβαρύνουν μόνο τους… γλεντζέδες που πίνουν, καπνίζουν και πάνε για καφέ!

Μπορεί επί έτη να παριστάνουν τους «αγωνιστές» και τους «υπερασπιστές της φτωχολογιάς» οι συριζαίοι, αλλά η ανάληψη της εξουσίας από την αφεντιά τους όχι μόνο έδειξε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα δοκιμαζόμενα λαϊκά στρώματα, αλλά πολύ περισσότερο βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, μη αντιλαμβανόμενοι στο ελάχιστο τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Κάποια μέχρι χθες εντελώς άγνωστη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την Κεφαλλονιά στην οποία εκλέγεται, κέρδισε τα 15 λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούν λέγοντας απίστευτα πράγματα.

Ο λόγος για κάποια Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και προσπαθώντας να εξηγήσει το σκεπτικό της κυβέρνησης για το νέο χαράτσι σε μπύρα, καφέ και τσιγάρα, που φέρνει το πολυνομοσχέδιο για τους έμμεσους φόρους, ύψους 1,8 διδ. ευρώ είπε τα εξής: «Προσπαθήσαμε το ποσό του 23% στον ΦΠΑ να μοιραστεί σε διάφορα είδη. Επειδή δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλαδή πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, και γι’ αυτό μοιράστηκε».

Και όμως, αυτό το άτομο το οποίο βρίσκεται στο Κοινοβούλιο και αποφασίζει για τις ζωές μας, λέει τέτοιες «κοτσάνες», οι οποίες δείχνουν ότι οι άσχετοι μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνοι όταν, δυστυχώς, κατέχουν κάποιο δημόσιο και θεσμικό ρόλο.

Άτομα τα οποία δεν έχουν μια έστω και στοιχειώδη επαφή με την κοινωνία και ζούνε στις ψευδαισθήσεις του παρακμιακού μικρόκοσμού τους, όχι μόνο κάνουν την ήδη κακή κατάσταση δυσμενέστερη, αλλά πολύ περισσότερο με τις ανοησίες που χρησιμοποιούν ως δικαιολόγηση των πράξεών τους δικαιώνουν την ρήση «πολλές φορές, η δικαιολόγηση ενός λάθους καταντά χειρότερη από το ίδιο το λάθος».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/bouleuths-tou-suriza-oi-foroi-epibarunoun-mono-tous-glentzedes-pou-pinoun-k#ixzz49DgdAKKb

Exit mobile version