Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Άλλη μια «επιτυχία» της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ: Οι καρκινοπαθείς οδηγούνται σε αδιέξοδο

Η κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, η οποία είναι αποτέλεσμα των πρακτικών τόσο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι εν πολλοίς γνωστή. Ωστόσο, αν κάποιοι πλήττονται περισσότερο από τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες, είναι οι ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως τα παιδιά, οι χρόνια νοσούντες, οι καρκινοπαθείς.

Όσον αφορά τους καρκινοπαθείς, η πολύμηνη αναμονή στη  οποία υποβάλλονται προκειμένου να ξεκινήσουν ακτινοθεραπείες, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την περαιτέρω επιδείνωση της υγείας τους. Η αναμονή αυτή μπορεί να φτάσει ακόμη και το διάστημα των έξι μηνών, και όπως είναι φυσικό, η σωματική και ψυχική εξάντληση τόσο των ίδιων, όσο και των οικογενειών τους, πολλαπλασιάζεται. Όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία, όχι μόνο ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος και ανεπαρκής, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις εντοπίζεται ακόμη και έλλειψη των φαρμάκων που προορίζονται για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Με δεδομένο ότι κάθε κύκλος ακτινοθεραπειών αγγίζει τα 4.000 ευρώ, ποσό απροσπέλαστο για τον μέσο εισοδηματία, είναι εμφανές ότι αυτή η κατηγορία πολιτών οδηγείται σε αδιέξοδο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ευαγγελίζεται την «ανθρωπιά» και την «κοινωνική δικαιοσύνη», απ’ ότι φαίνεται είναι η ίδια κυβέρνηση που αποκόβει ανερυθρίαστα κάθε ελπίδα για μια αξιοπρεπή ζωή σε μια μεγάλη κατηγορία Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι πάσχουν από την επάρατη νόσο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-allh-mia-epituchia-ths-kubernhshs-suriza-anel-oi-karkinopat#ixzz49eAnUfMz

Exit mobile version