Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συγχύστηκαν οι συριζαίοι για τη νίκη του ΕΛΑΜ και αποκάλυψαν τον αντεθνικό τους ρόλο

Συγχύστηκαν οι συριζαίοι για τη νίκη του ΕΛΑΜ και αποκάλυψαν τον αντεθνικό τους ρόλο

Ο εκνευρισμός των συριζαίων (και όχι μόνον), τόσο με την συνεχή άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όσο και με την τεράστια εκλογική επιτυχία του ΕΛΑΜ στην Κύπρο, φαίνεται μέσα από διάφορες συνθήκες. Έτσι λοιπόν, και ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και (αν δεν κάνουμε λάθος) ένας εκ των υπευθύνων της εξωτερικής πολιτικής του κόμματος, με άρθρο του στο μπομπολικό “Έθνος”, υπό τον τίτλο “Τι τροφοδοτεί την ακροδεξιά”, γράφει μεταξύ άλλων, και τα εξής:

“SOS. Η νεοναζιστική ακροδεξιά μπήκε πρώτη φορά στη Βουλή της Κύπρου. Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν μέρη γενικότερου προβλήματος. Σοκάρει το γεγονός ότι η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος σε -υποτίθεται- δημοκρατικά ώριμες κοινωνίες της Δύσης. […] Ολοι έχουν «μαρμαρωμένους βασιλιάδες» και άλλους εθνικούς μύθους, τους οποίους και εμείς συντηρούμε, π.χ., υποστηρίζοντας ότι «πρώτοι εμείς δημιουργήσαμε πολιτισμό», παραβλέποντας ότι δανειστήκαμε (και καλά κάναμε) πολλά στοιχεία από προγενέστερους πολιτισμούς, όπως των Φοινίκων, των Αιγυπτίων και άλλων λαών. Στο σημείο αυτό, ας μου επιτραπεί να προσθέσω ότι η δυσάρεστη εξέλιξη στην Κύπρο αποτελεί χαριστική βολή στον ισχυρισμό ότι «οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές», που παραπέμπει στο ότι υπάρχουν λαοί που είναι ρατσιστές εκ φύσεως. […] Καταλήγω με το αισιόδοξο μήνυμα ότι δεν είναι όλα μαύρα. Στην Κύπρο, πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΔΗΣΥ της μετριοπαθούς Δεξιάς και δεύτερο το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ, πόλος συσπείρωσης της ευρύτερης Αριστεράς και των Τουρκοκυπρίων. Παράλληλα, στην Αυστρία επικράτησε τελικά ο υποστηριχθείς από το Πράσινο Κόμμα Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, ενώ πρόσφατα είχαμε την εκλογή ως νέου δημάρχου του Λονδίνου του πακιστανικής καταγωγής Βρετανού πολίτη Σαντίκ Καν”.

Ο σαφής εκνευρισμός του Τριγάζη αποκαλύπτει την ασχετοσύνη του, επιδεικνύει τον ανθελληνισμό του και βγάζει συμπεράσματα τόσο γι’ αυτόν όσο και για τους ομοίους του. Τα σχόλιά του για “μαρμαρωμένους βασιλιάδες”, “εθνικούς μύθους” δείχνουν το απύθμενο μίσος του για το αληθινό περιεχόμενο της Ελληνικής Ιδέας και Ιστορίας. Οι “μπαρούφες” περί… δανεισμού στοιχείων από τους Φοίνικες και τους Αιγύπτιους, πέρα από το ότι μπερδεύει προφανώς τον σημερινό δανεισμό των διεθνών τοκογλύφων με την αρχαιότητα δείχνει και την πλήρη ιστορική ασχετοσύνη του, αφού αναμασά τις γνωστές ανεδαφικές, ανιστόρητες και ξοφλημένες θεωρίες περί “Μαύρης Αθήνας” του τσαρλατάνου Μπερνάλ. Όσο για το “αισιόδοξο μήνυμα”, η σαφής ταύτιση των δύο προδοτικών κομμάτων της Κύπρου, του δεξιού ΔΗΣΥ και του αριστερού ΑΚΕΛ που επιχειρεί ο Τριγάζης είναι σαφής ως προς την προέκταση του ψευδεπίγραφου “συνταγματικού τόξου” και στην Κύπρο, με σαφή μάλιστα προτροπή δημιουργίας ενός “μεγάλου συνασπισμού” εξουσίας στο μέλλον. Για να μην ξεχνιόμαστε, ο Τριγάζης ήταν μέλος του Συνασπισμού όταν αυτός το 2004 έπαιρνε μια κατάπτυστη και αντεθνική θέση αποδοχής του προδοτικού σχεδίου Ανάν. Γι’ αυτό και η… ανησυχία του για “την άνοδο της ακροδεξιάς” αποτελεί τίτλο Τιμής για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και το ΕΛΑΜ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ekneurismos-twn-surizaiwn-gia-thn-nikh-tou-elam-kai-apokalupthria-tou-antet#ixzz49n8KuMtd

Exit mobile version