Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Ο Μέγας Αλέξανδρος και η μάχη του Γρανικού” – Φωτορεπορτάζ από τις Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Ο Μέγας Αλέξανδρος και η μάχη του Γρανικού” - Φωτορεπορτάζ από τις Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Εκατοντάδες Εθνικιστές γέμισαν τα γραφεία των τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ιστορικού περιεχομένου με θέμα: «Ο Μέγας Αλέξανδρος και η μάχη του Γρανικού»

Το 334 π.χ διαδραματίστηκε μία σπουδαία μάχη και μεγάλης ζωτικής σημασίας στην περιοχή του Γρανικού ποταμού, με πρωταγωνιστή τον μεγάλο αρχηγό και στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο. Εκείνο το διάστημα ο Μέγας Αλέξανδρος είχε πετύχει την ενοποίηση όλων των Ελληνικών πόλεων κρατών για έναν κοινό σκοπό, την εκστρατεία κατά των Περσών και την κατάκτηση του τότε κόσμου (Ασία, Περσία, Αίγυπτο κτλ). Ο Αλέξανδρος περνά λοιπόν απέναντι στην Μικρά Ασία με τον στρατό του, και πριν συνεχίσει την πορεία του εναντίον των Περσών, κάνει μία παύση για απόδοση τιμών στον ερειπωμένο τάφο του Αχιλλέα στην Τροία.

Απέδωσε τιμές μαζί με τους στρατιώτες του και χτύπησε συμβολικά με δύναμη το ακόντιό του στο έδαφος, ως ένδειξη αποφασιστικότητας και δύναμης για την κατάκτηση της Ασίας και ισοπέδωση των Περσών. Ακολούθως συνέχισαν τον δρόμο τους. Οι Πέρσες, διαθέτοντας πανίσχυρο στρατό ο οποίος υπερίσχυε αριθμητικά, είχαν στις τάξεις τους τον Μέμνονα τον Ρόδιο, ο οποίος όπως ως Έλλην, ήξερε τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας των Ελλήνων. Πρότεινε λοιπόν στον Δαρείο να ακολουθήσουν την τακτική της καμένης γης. Δηλαδή να οπισθοχωρήσει ο Περσικός στρατός καίγοντας τα σπαρτά και τα ζώα, και μολύνοντας όλες τις πηγές νερού, ώστε με αυτόν τον τρόπο να καταστεί αδύνατη η προώθηση του Ελληνικού Στρατού. Ο Δαρείος δε δέχτηκε και τοποθέτησε τον στρατό του σε παράταξη στον Γρανικό ποταμό, αναμένοντας τον Αλέξανδρο και το στρατό του.

Σε μια επική μάχη στην οποία αναδείχτηκαν οι στρατηγικές ικανότητες του Στρατηλάτη της Μακεδονίας, οι Έλληνες συνέτριψαν τους Πέρσες και τους συμμάχους τους. Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική καθώς αποτέλεσε την πρώτη της μεγάλης εκστρατείας προς ανατολάς, καθώς και ένα τεράστιο πλήγμα για το ηθικό των Περσών και των συμμάχων τους, μιας και το ότι υπερείχαν αριθμητικά δεν σήμαινε τίποτα και αποδείχθηκε στην πράξη. 

Διαβάστε περισσότερα για την Μάχη του Γρανικού 

Tην Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Συναγωνιστή Καρανικόλα Χρήστου στην Τ.Ο. Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των μαθημάτων ελληνικής ιστορίας, με θέμα τη μάχη στο Γρανικό ποταμό. Πριν την ομιλία το λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμης, ο οποίος μίλησε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας, στο κλείσιμο της σύντομης εισήγησης του, τη σημασία της μελέτης της ελληνικής ιστορίας ως αξιόπιστο μέσο για τη διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το σήμερα και το αύριο.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιά, ομιλία, στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας που διοργανώνει το Κίνημά μας, με θέμα: ”Ο Μέγας Αλέξανδρος και η Μάχη του Γρανικού” από τον Συναγωνιστή Μάκη Μπαρέκα.

Ο Συναγωνιστής κατά την διάρκεια της ομιλίας του ανέλυσε διεξοδικά τα γεγονότα της Μάχης αυτής, όπως είναι οι προετοιμασίες των δύο αντιπάλων πριν την σύγκρουση, η Μάχη και οι τακτικές που ακολούθησαν οι δύο πλευρές, οι απώλειες εκατέρωθεν, καθώς επίσης και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτήν.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών στα πλαίσια των προγραμματισμένων ομιλιών ιστορικού περιεχομένου στις Τοπικές Οργανώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή σε όλη την Επικράτεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από την συναγωνίστρια Ε.Σ. με θέμα:”Ο Μέγας Αλέξανδρος και η μάχη του Γρανικού”.

Για ακόμη μια φορά στα γραφεία της Τ.Ο. Καβάλας παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του Κινήματος για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Συναγωνιστή Νίκου Καψαλίδη με θέμα την μάχη στον Γρανικό ποταμό. Πρώτος πήρε τον λόγο ο γραμματέας της Τ.Ο. Καβάλας, Δημήτρης Βογιατζής, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στην ψήφιση του τελευταίο φορομπηχτικού νομοσχεδίου τονίζοντας ότι και η ΝΔ ψήφισε το ξεπούλημα της Ελλάδας αφού ψήφισε ΝΑΙ στα μισά και πλέον επαχθή μνημονιακά μέτρα. Η μοναδική δύναμη εθνικής αντίστασης ενάντια στο μνημόνιο και την υποταγή είναι η Χρυσή Αυγή.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο συναγωνιστής Καψαλίδης, ο οποίος έκανε μια εκτενής αναφορά στα γεγονότα της μάχης που εξελίχθηκε στο Γρανικό ποταμό. Η εκδήλωση έκλεισε όπως πάντα με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος μας.

Την Τετάρτη 25-5-2016 στα κατάμεστα γραφεία της Τ.Ο. Νέας Μηχανιώνας πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των μαθημάτων ιστορίας, ομιλία από τον Συναγωνιστή Νάκο Φώτη για τη μάχη των Ελλήνων με αρχηγό το Μέγα Αλέξανδρο στο Γρανικό ποταμό. Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε εισαγωγικά στην ζωή και την πορεία του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη και στη συνέχεια ανέλυσε το ιστορικό της μάχης.

Επεσήμανε τη στρατηγική ιδιοφυΐα του Μ. Αλεξάνδρου και τον τρόπο με τον οποίο καταφέρθηκε ένα καίριο πλήγμα σε έναν υπέρτερο αριθμητικά εχθρό. Η ηρωική μάχη στην Μ. Ασία οδήγησε στην ενίσχυση του ηθικού των Ελλήνων και την περαιτέρω νικηφόρα πορεία τους στα βάθη της ανατολής, εξαλείφοντας οριστικά τον Περσικό κίνδυνο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Με το τέλος της ομιλίας όλοι οι Συναγωνιστές, με υψηλό φρόνημα, σε στάση προσοχής έψαλαν το Εθνικό μας Ύμνο.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, ομιλία, με θέμα: “Ο Μέγας Αλέξανδρος και η μάχη του Γρανικού” από την Συναγωνίστρια Μπότσαρη Ελένη κατά την διάρκεια της ομιλίας η συναγωνίστρια παρέθεσε όλα τα ιστορικά στοιχεία από την Μάχη του Γρανικού ποταμού παρουσιάζοντας στους παρευρισκόμενους το πλήρες ιστορικό μίας από τις καθοριστικότερες μάχες που έδωσαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας στον Αγώνα για Ελευθερία. Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε εκτενής διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων και στην συνέχεια, ως είθισται, όλοι σε στάση προσοχής απαγγείλαμε τον Ύμνο του Κινήματος.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Δράμας το μάθημα ιστορίας με θέμα «Η Μάχη του Γρανικού».  Μέσα από μία ιστορική αναδρομή για την νίκη του μακεδονικού στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου επί του Δαρείου Γ’ της Περσίας στη μάχη του Γρανικού, ο Συναγωνιστής Πάπας Νικήτας τόνισε ότι αυτή η μάχη συνετέλεσε στην εδραίωση του ηθικού των ελληνικών στρατευμάτων, της πίστεως αυτών στον Αρχηγό τους και της εμπιστοσύνης για την πλήρη επιτυχία της εκστρατείας. Επιπλέον, απελευθερώθηκαν οι Αιολικές και Ιονικές πόλεις και αιχμαλωτίσθηκαν 2.000 Έλληνες μισθοφόροι τους οποίους ο Μέγας Αλέξανδρος έστειλε δεμένους στην Μακεδονία για να εργάζονται ως δούλοι. Μέσα από την εκστρατεία του εκπολιτιστή Αλεξάνδρου ξετυλίγεται όχι μόνο η στρατιωτική του ευφυΐα, αλλά και το μεγαλείο του ελληνικού πνεύματος, του οποίου είμαστε σήμερα συνεχιστές του και κληρονόμοι.

Σε μία γεμάτη αίθουσα από Συναγωνιστές και φίλους της Τ.Ο. Σαλαμίνος, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Συναγωνιστή Αχιλλέα Β., στα πλαίσια των μαθημάτων Ελληνικής ιστορίας. Η μάχη του Γρανικού συνετέλεσε στην εδραίωση του ηθικού των Ελληνικών στρατευμάτων. Απελευθερώθηκαν πολλές Αιολικές και Ιωνικές πόλεις και συγχρόνως σκοτώθηκαν πολλοί ηγεμόνες και σατράπες της περιοχής. Η 22ή Μαΐου του 334π.χ. ήταν η ανατολή της τέχνης του πολέμου που εισήγαγε ο Μέγας Αλέξανδρος. Μετά το πέρας της ομιλίας σε στάση προσοχής ψάλλαμε τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου στην Τ.Ο. Σπάρτης πραγματοποιήθηκε το τέταρτο μάθημα Ελληνικής Ιστορίας με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο και την μάχη του Γρανικού. Ομιλήτρια ήταν η συναγωνίστρια και μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Αναστασία Τσαμολιά, η οποία και απέσπασε τα συγχαρητήρια από όλους τους παρευρισκόμενους.

Την Τετάρτη 25-5-2016, στην Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε ομιλία από Συναγωνιστή του Μετώπου Νεολαίας στο πλαίσιο των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας με θέμα “Ο Μέγας Αλέξανδρος και η μάχη του Γρανικού”.

Tην καθοριστικής σημασίας Μάχη και Νίκη στο Γρανικό Ποταμό, του Αλεξάνδρου του Γ’ της Μακεδονίας, το 334 π.Χ., έναντι των Περσών, του Αλεξάνδρου του Μέγιστου των Ελλήνων, ανέλυσε στα κατάμεστα γραφεία της Τ.Ο. Φαρσάλων η συναγωνίστρια Μαρία Μπίλλη, στα μέλη και στους φίλους του Κινήματος από όλο τον Νομό Λάρισας.

Μετά την Νίκη του αυτή στον Γρανικό Ποταμό ο νεαρός Βασιλεύς Αλέξανδρος καταλαμβάνει σταδιακά όλη την Μικρά Ασία και απελευθερώνει τις Αιολικές και Ιωνικές πόλεις από την τυραννία των Αχαιμενιδών. Ταυτόχρονα εδραιώνεται ως ο αδιαφιλονίκητος Αρχηγός των Ελληνικών Στρατευμάτων ο οποίος θα τα οδηγήσει έως την Τελική Νίκη, την κατάλυση του Βασιλείου των Περσών, την εκδίκηση για τις Περσικές εισβολές στην Ελλάδα, την εξάπλωση του Ελληνισμού και του  Ελληνικού Πνεύματος έως τα πέρατα της τότε γνωστής Οικουμένης.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτίει φόρο Τιμής στην Μνήμη του Μέγα Στρατηλάτη των Ελλήνων, Αλέξανδρο της Μακεδονίας, μαθητή του Αριστοτέλη, καθιστώντας σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αποφασιστικότητα του μοναδικού Εθνικιστικού Κινήματος να προασπίσει μέχρις εσχάτων την Ελληνικότητα της Μακεδονικής Γης.  Η εκδήλωση έληξε με τον Ύμνο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τον Εθνικό Ύμνο.

Πραγματοποιήθηκε στην Τοπική Οργάνωση Χανίων την Τετάρτη το βράδυ, ομιλία με θέμα την Μάχη του Γρανικού ποταμού από τον Συναγωνιστή Γιάννη Θεοδωρόπουλο. Παράλληλα ο Συναγωνιστής Στέλιος Τριπαλιτάκης, έφεδρος Αξιωματικός ειδικών δυνάμεων, συλλέκτης και ερευνητής  πραγματοποίησε ομιλία/παρουσίαση του βιβλίου  του με θέμα την Μάχη της Κρήτης με πλήθος αδημοσίευτων φωτογραφιών και πληροφοριών για το έπος της Μάχης της Κρήτης.

 

 

 

 

 

 

Δύο ομιλίες ιστορικού περιεχομένου πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Πυρήνα Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο Αργοστόλι, στα πλαίσια του κύκλου ιστορικών μαθημάτων της Χρυσής Αυγής, για το δεύτερο 15ήμερο του Μαΐου. Η πρώτη εξ αυτών με θέμα τη Μάχη στο Χάνι της Γραβιάς, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/5/2016, με ομιλητή τον συναγωνιστή Παναγή Σβορώνο, ενώ τη Μάχη στον Γρανικό, που ήταν το θέμα της Τετάρτης 25/5/2016, παρουσίασε ο Γραμματέας του Πυρήνα, Χρήστος Δάβουλος, ο οποίος στο τέλος έκανε και μία ιδιαίτερη αναφορά στην Πτώση της Κωνσταντινουπόλεως (29 Μαΐου 1453). Τα μαθήματα Ιστορίας της Χρυσής Αυγής συνεχίζονται και καλούμε όλους τους Κεφαλλήνες να τα παρακολουθήσουν, ως μοναδική λύση για τη διατήρηση της Εθνικής μας Μνήμης, μέσα σ’ ένα ανθελληνικό και εθνοκαταστροφικό καθεστώς που έχει δυστυχώς επιβληθεί στη Χώρα μας.

Καστοριά

Θάσος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mathhmata-ellhnikhs-istorias#ixzz49nc1CWL8

Exit mobile version