Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λίμπερμαν και Νετανιάχου εγκαθιδρύουν το ρατσιστικό Ισραήλ

Λίμπερμαν και Νετανιάχου εγκαθιδρύουν το ρατσιστικό Ισραήλ

Παντού παγκοσμίως ο Εθνικισμός και ο Ρατσισμός θεωρούνται καταδικαστέοι. Εκτός, φυσικά, από το Ισραήλ, όπου ο Εθνικισμός και ο Ρατσισμός αποτελούν επίσημη κεντρική πολιτική επιλογή. Έτσι, λοιπόν, η πιο εθνικιστική κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ είναι γεγονός, με την επισφράγιση της συμφωνίας κυβερνητικής συνεργασίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον σκληροπυρηνικό υπερεθνικιστή αρχηγό του κοσμικού κόμματος Yisrael Beiteinu (Το Ισραήλ είναι το σπίτι μας), Αβιγκντορ Λίμπερμαν, και την ολική επαναφορά του τελευταίου στην πολιτική αρένα μέσω του διορισμού του στο κρίσιμο πόστο του υπουργού Άμυνας – τη σημαντικότερη θέση στο υπουργικό συμβούλιο μετά απ΄αυτή του πρωθυπουργού.

Έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων με κόμματα της αντιπολίτευσης, ο Νετανιάχου πέτυχε τον στόχο του: να αυξήσει την οριακή κυβερνητική πλειοψηφία στην 120μελή Κνεσέτ από 61 σε 66 πλέον έδρες, με την ένταξη των πέντε βουλευτών του Yisrael Beiteinu στον κυβερνητικό συνασπισμό. «Αυτή η κυβέρνηση επιφέρει μια πραγματική απειλή αστάθειας και εξτρεμισμού στην περιοχή» ήταν η αντίδραση του Σαέμπ Ερεκάτ, γ.γ. τη Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO). Ο 57χρονος Λίμπερμαν, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Νετανιάχου, θεωρείται ένας από του πιο ακραίους και διχαστικούς πολιτικούς στο Ισραήλ – ενίοτε (άσπονδος) φίλος, αλλά συγκυριακά και αυστηρότατος επικριτής του πρωθυπουργού. Γεννημένος στη Μολδαβία επί ΕΣΣΔ, υπήρξε μπράβος νυχτερινών κέντρων πριν μπει στην πολιτική στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 και ενταχθεί στο κυβερνών κόμμα Λικούντ.

Το 1999 ίδρυσε τη δική του παράταξη. Φανατικός έποικος, που διαμένει σε παράνομο οικισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, είναι το πρόσωπο που θα ασκεί εφεξής την ισραηλινή «διοίκηση» των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών ως υπουργός Άμυνας! Στο βιογραφικό του συγκαταλέγεται πληθώρα εμπρηστικών προτάσεων, όπως η οριστική προσάρτηση των περιοχών των Ισραηλινών Αράβων, ο βομβαρδισμός του φράγματος Ασουάν στην Αίγυπτο και πρόσφατα η εφαρμογή της θανατικής ποινής στους «τρομοκράτες», εξαιρώντας όμως τους… Εβραίους.

Πολύ χειρότερα, ενώ ο Λίμπερμαν έχει ταχθεί ξεκάθαρα κατά της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους, ακόμη και από το βήμα του ΟΗΕ, τώρα χλευάζει ξεκάθαρα τους Παλαιστίνιους, λέγοντας ότι θα ακολουθήσει απέναντί τους «υπεύθυνη και πραγματική» πολιτική! Και όμως, η τοποθέτηση στην κυβέρνηση ενός ρατσιστή απέναντι στους Παλαιστίνιους και τους Άραβες περνάει απαρατήρητη από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ίδιο, βεβαίως συμβαίνει και στην Ελλάδα, με κάποιες «άγρια κραγμένες» περιπτώσεις «αντιρατσιστών» που κάνουν συνεχή αφιερώματα στον «ρατσισμό» και τον «αντισημιτισμό»  των Ελλήνων, αλλά τηρούν χαρακτηριστική σιγή ιχθύος για τον υπαρκτό ρατσισμό και την απανθρωπιά που διέπει το κράτος του Ισραήλ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-ethnikismos-kai-o-ratsismos-einai-katadikasteoi-pantou-ektos-apo-to-israh#ixzz49zUnzAM0

Exit mobile version