Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χιλιάδες τούρκοι διαδήλωσαν μπροστά από την Αγιά Σοφιά απαιτώντας να γίνει τζαμί – ΒΙΝΤΕΟ

Χιλιάδες τούρκοι διαδήλωσαν μπροστά από την Αγιά Σοφιά απαιτώντας να γίνει τζαμί - ΒΙΝΤΕΟ

Χιλιάδες μουσουλμάνοι ζήτησαν το Σάββατο να μπορέσουν να προσευχηθούν μέσα στην Αγία Σοφιά

Μετά από μια προσευχή που πραγματοποίησαν μπροστά από την Αγία Σοφία στην οποία προΐστατο ένας ιμάμης που ήρθε από τη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας ,οι πιστοί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς και πάλι σε τζαμί. «Να σπάσουν οι αλυσίδες, ν΄ανοίξει η Αγία Σοφία», κραύγαζαν χιλιάδες άτομα, μετέφερε το πρακτορείο Dogan.

«Στο όνομα των εκατοντάδων χιλιάδων αδερφών μας ζητάμε να μπορέσουμε να προσευχηθούμε στο εσωτερικό του τζαμιού της Αγίας Σοφίας», δήλωσε όπως αναφέρεται από το Dogan, ο πρόεδρος της ένωσης της Νεολαίας της Ανατολίας ο Σαλί Τουράν, που οργάνωσε την εκδήλωση την παραμονή του ετήσιου εορτασμού της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής της εκδήλωσης δεν είναι αθώα αφού η Τουρκία ετοιμάζεται να εορτάσει με μεγάλες πομπές αυτήν την Κυριακή την άλωση της Πόλης. Πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα αναμένονταν στην Κωνσταντινούπολη για μια γιγαντιαία ιστορική αναβίωση διοργανωμένη από τις κρατικές αρχές.

Με πληροφορίες από το dimpenews.com

Περισσότερες φωτογραφίες 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chiliades-tourkoi-me-imamh-apo-thn-mekka-diadhlwsan-mprosta-apo-thn-agia-so#ixzz4A3efxdE7

Exit mobile version