Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η επέλαση της «πολιτικής ορθότητας» δεν γνωρίζει όρια! Στοχοποιούν όσους δεν συμβαδίζουν με τις καθεστωτικές απόψεις

Η επέλαση της «πολιτικής ορθότητας» περνάει μέσα από διάφορα στάδια. Ένα απ’ αυτά είναι και η κατασκευή συγκεκριμένων στερεοτύπων από τα ΜΜΕ, τα οποία ανάλογα με τις θελήσεις των υπευθύνων της «πολιτικής ορθότητας» όχι μόνο καθορίζουν τι είναι «καλό» και τι «κακό», τι είναι «σωστό» και τι «λάθος», αλλά και σε ρόλο σύγχρονου ιεροεξεταστή επιθυμούν να βάζουν φίμωτρο σε οποιαδήποτε φωνή «ξεφεύγει» από τους επιτρεπτούς κανόνες συμπεριφοράς που έχουν επιβάλλει.

Με αφορμή την πρόσφατη άποψη ενός τραγουδιστή για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας σε νυχτερινή τηλεοπτική εκπομπή, μιας άποψης η οποία δεν συνάδει με την επιβαλλόμενη θέση της «πολιτικής ορθότητας», είχαμε το εξής σχόλιο από μια δημοσιογράφο στο τηλεοπτικό ένθετο του «Έθνους», όπου αναφερόμενη στο απαράδεκτο γι’ αυτήν φαινόμενο ο τηλεπαρουσιαστής κάποιας συγκεκριμένης εκπομπής να καλέσει όποιον αυτός θέλει, χωρίς προηγουμένως να ζητήσει την δική της έγκριση ή των αφεντικών της, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «…αγκαλιάζει με θέρμη ό, τι πιο ακραίο, προκλητικό, εξωφρενικό, χωρίς ταυτόχρονα να έχει τον τρόπο, αλλά και τις απαιτούμενες γνώσεις για να το αντιμετωπίσει. Έτσι ακριβώς έγινε και με την περίπτωση του Βασίλη Τερλέγκα, ο οποίος εξαπέλυσε σε ένα ομοφοβικό κρεσέντο με τον παρουσιαστή απέναντι να προσπαθεί να ψελλίσει δύο – τρείς κουβέντες… Ο γνωστός αοιδός δήλωσε μεταξύ άλλων: “Να σ’ την πω φόρα παρτίδα; Ε, δεν γουστάρω να τον παι…ει ο γιός μου!”»

Σε άλλο σημείο χαρακτηρίζει ως… «ναυτία» (!) τις αντιδράσεις όσων παρακολούθησαν την εκπομπή (προφανώς τους ρώτησε όλους, έναν – έναν…). Έχει ιδιαίτερη σημασία ο τρόπος με τον οποίο εκφράζει την αποδοκιμασία της η υπάλληλος του Μπόμπολα. Εδώ, πλέον, δεν έχουμε καταδίκη και στοχοποίηση όσων βρίσκονται απέναντι στην ομοφυλοφιλία σε γενικό επίπεδο, αλλά και όσων απλώς δεν επιθυμούν ο γιός τους ή η κόρη τους να είναι ομοφυλόφιλο άτομο. «Ομοφοβικό κρεσέντο» χαρακτηρίζεται κάτι το οποίο εύχονται οι περισσότεροι γονείς για τα παιδιά τους, παρά την εμπεριστατωμένη προπαγάνδα της «πολιτικής ορθότητας». Κρίνοντας από τον τρόπο παρουσίασης του όλου γεγονότος από την συγκεκριμένη δημοσιογράφο – τηλεκριτικό, βλέπουμε ότι ο συγκεκριμένος καλεσμένος δεν απείλησε την ζωή των ομοφυλόφιλων, αλλά απλώς δεν επιθυμεί ο γιός του να ανήκει στην συνομοταξία τους.

Και το είπε με τον τρόπο με τον οποίο οι απλοί λαϊκοί άνθρωποι συνηθίζουν να εκφράζονται σε τέτοιες περιπτώσεις, τρόπους που δεν αντέχει η… ευαίσθητη δημοσιογράφος. Αντέχει, όμως, τις πόρνο διαφημίσεις που σε μόνιμη βάση φιλοξενεί το έντυπο που την πληρώνει. Προφανώς, στην τάξη του «ό, τι πιο ακραίο, προκλητικό, εξωφρενικό» ανήκει και η συνέντευξη που είχε δώσει στην ίδια εκπομπή ο δημοφιλής τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης και η ξεκάθαρη στήριξη που παρείχε προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Φαίνεται ότι η μόνη περίπτωση για να μην «κραχτεί» ο οποιοσδήποτε από τους κήρυκες της «πολιτικής ορθότητας» είναι να συμβαδίζει επακριβώς με τις καθεστωτικές απόψεις της. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ακόμη κι αν εκφράζουν κάτι που αφορά την ψήφο τους ή την επιθυμία τους για τον οικογενειακό τους βίο, ρίχνονται στο πυρ το εξώτερον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-epelash-ths-politikhs-orthothtas-den-gnwrizei-oria#ixzz4ADr8Po3n

Exit mobile version