Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι διεθνείς τοκογλύφοι δίνουν εντολές και οι εγχώριοι υπηρέτες τους τις εκτελούν υπάκουα

Οι διεθνείς τοκογλύφοι δίνουν εντολές και οι εγχώριοι υπηρέτες τους τις εκτελούν υπάκουα

Το ότι (και) η νυν συγκυβέρνηση ακολουθεί τα χνάρια των προκατόχων της και εξυπηρετεί διεθνώς τα αδηφάγα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων φαίνεται σε κάθε λεπτομέρεια της διαχείρισης της μνημονιακής κατοχής της Χώρας. Οι διεθνείς τοκογλύφοι αποφασίζουν και παρακολουθούν αν οι εγχώριοι υπηρέτες τους ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές τους.

Να ορισμένα πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα: α) ο φόρος στην μπύρα προβλεπόταν αρχικά να αυξηθεί από 1η Ιανουαρίου 2018. Έτσι, κατατέθηκε αρχικά το νομοσχέδιο. Λίγο πριν ψηφιστεί, όμως, η ρύθμιση άλλαξε και ο φόρος στην μπύρα διπλασιάζεται άμεσα από 1η Ιουνίου 2016. β) Το νέο χαράτσι σε σταθερή τηλεφωνία και ίντερνετ (5% στο σύνολο του λογαριασμού) προβλεπόταν να ξεκινήσει από  Ιουλίου 2017. Τελικά, το έφεραν, μισό έτος μπροστά και θα εφαρμοστεί από 1 Ιανουαρίου 2017. γ) Υπήρξε διάταξη η οποία απάλλασσε από πρόστιμα όσους υπέβαλλαν εκπρόθεσμα αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις Ε9. Η διάταξη άλλαξε και απλά τα πρόστιμα περιορίστηκαν στο μισό.

Από τα παραδείγματα που παραθέσαμε είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας όχι μόνο μπαινοβγαίνουν στα εγχώρια υπουργεία, αλλά πολύ περισσότερο έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα οικονομικά δεδομένα. Έκαναν (και κάνουν) τους δικούς τους λογαριασμούς για την απόδοση του ενός ή του άλλου μέτρου, υποχρεώνοντας τους υπουργούς της κυβέρνησης να κάνουν αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να ανάψουν «το πράσινο φως» ότι πράγματι τα νέα φοροληστρικά μέτρα μπορούν να αποδώσουν 1,8 δισ. ευρώ.

Αυτά, λοιπόν, τα μικρά παραδείγματα που προηγήθηκαν είναι σε θέση να μας δώσουν μια μικρή σχετικά πρόγευση του περιβόητου «κόφτη», ο οποίος θα είναι ο τελικός μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης. Πριν τον «κόφτη», οι σχετικές υπηρεσίες της τρόικας που παρακολουθούν την πορεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης και έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία, θα διαπιστώσουν τυχόν υστερήσεις στην απόδοση του ενός ή του άλλου μέτρου  και θα υποχρεώνουν την κυβέρνηση στη λήψη συμπληρωματικών μέτρων, όποτε αυτές απαιτούνται. Οι εκταμιεύσεις θα είναι σε υποδόσεις και θα συνδέονται με προαπαιτούμενα.

Βλέπουμε, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι και η νυν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, δεχόμενη αναντίρρητα, υπάκουα και με σκυμμένο το κεφάλι τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-diethneis-tokoglufoi-dinoun-entoles-kai-oi-egchwrioi-uphretes-tous-tis-e#ixzz4AR68gLi3

Exit mobile version