Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από τον Σαμαρά στον Τσίπρα: Ίδια είναι η υποτέλεια των υπαλλήλων των διεθνών τοκογλύφων

Από τον Σαμαρά στον Τσίπρα: Ίδια είναι η υποτέλεια των υπαλλήλων των διεθνών τοκογλύφων

Κάθε μνημονιακή κυβέρνηση η οποία πέρασε όλα αυτά τα χρόνια επιχείρησε να διαψεύσει το αυταπόδεικτο , ότι δηλαδή αποτελούσε συνειδητά υποχείριο και δοσίλογος των διεθνών τοκογλύφων.

Από τον κανόνα αυτόν δεν ξέφυγαν, φυσικά, και οι Συριζαίοι οι οποίοι ψελλίζουν διάφορες φτηνές δικαιολογίες για την αισχρή στάση τους. Ιδού ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: πριν από δύο περίπου εβδομάδες (συγκεκριμένα 21 Μαΐου), ο Τσακαλώτος κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση, η οποία προέβλεπε ότι το 20% των εσόδων που θα εισπράττει ετησίως το Δημόσιο από τη σύμβαση παραχώρησης των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων θα παραχωρείται στους δήμους των περιοχών όπου βρίσκονται τα αεροδρόμια.

Την ακριβώς επόμενη ημέρα που θα ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο, η συγκεκριμένη διάταξη άλλαξε άρδην και από υποχρεωτική έγινε δυνητική: «Οι ΟΤΑ μπορεί να επιχορηγούνται από τον προϋπολογισμό, πλέον της κανονικής επιχορήγησης, με ποσό ίσο με το 20% της ετήσιας αμοιβής που εισπράττει το Δημόσιο από καθεμιά σύμβαση παραχώρησης. Οι δικαιούχοι δήμοι μπορεί να καθορίζονται με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών».

Προφανώς, θέλησαν να πετάξουν ένα «ξεροκόμματο» στους δήμους, για να μπορούν να το επιδεικνύουν ως μέγα κέρδος, παρμένο με …σκληρό ιδρώτα, οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνέχεια, όμως, το πήραν πίσω και το έκαναν δυνητικό, καθώς τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας  παρακολουθούσαν διεξοδικά την διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και κάθε επιμέρους ρύθμιση περνούσε από τη δική τους έγκριση ή μη.

Όταν λοιπόν απέρριπταν αυτοί κάτι, η κυβέρνηση αναγκαζόταν εξευτελιζόμενη να το πάρει πίσω. Κατά τ’ άλλα, οι Τσιπροκαμμένοι κατηγορούσαν τους Σαμαροβενιζέλους ότι η τρόικα τους έστελνε έτοιμα τα νομοσχέδια, ενώ κάνουν κι αυτοί ακριβώς τα ίδια με τους προκατόχους τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apo-tous-samarobenizelous-stous-tsiprokammenous-idia-einai-h-sumperifora-tw#ixzz4AWEbYtvb

Exit mobile version